Тръмп "обича слабообразованите хора"

Думите му възпламениха социалните медии
25 фев 2016 08:55, Елка Василева
14
Тръмп "обича слабообразованите хора"
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

В речта си по повод победата на партийните събрания на републиканците в щата Невада Доналд Тръмп каза, че "обича слабообразованите хора". Това възпламени социалните медии и породи дебат между тези, които останаха изумени от думите на милиардера, и онези, които казаха, че те са извадени от контекста, предаде Ройтерс.

Цялото изказване на Тръмп след победата в Невада гласеше: "Ние спечелихме при младите. Ние спечелихме при възрастните. Ние спечелихме при високообразованите. Ние спечелихме при слабообразованите. Обичам слабообразованите".

От това изказване вчера обаче най-много в социалните медии в интернет се препредаваше последната част. В Тwitter тази част от думите на Тръмп беше цитирана средно по 15 пъти на минута, сочат данните на компанията за анализ на социалните медии Zoomph.

Според потребител, представил се като Кат, това изказване поставя в неудобно положение Републиканската партия и всички американци като цяло, а светът отново ще се присмее на САЩ заради тези думи.

Според потребителя Арън Кемп, който се обрисува като слабообразован според модерните стандарти, Тръмп е заплаха за Америка.

Други потребители на Тwitter призовават всички да си спомнят цялото изказване на Тръмп, а не само да цитират и коментират "любовта му към слабообразованите".

Трети потребители подчертават, че изобщо не става дума за изваждане от контекста на думите, защото Тръмп действително е казал, че обича слабообразованите.

Досега Тръмп спечели първичните избори или партийните събрания на републиканците в четири щата, припомня Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също като Бойко.
9
3
 
36
 
! Отговори
с преди 8 години
А защо да не ги харесва?Много ми е трудно да проумея какво искате да кажете.Да ги избива ли ?
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки, че го харесвам до известна степен, не мога да не видя, че е доста простоват чичо Доналд
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слабообразованите, особено в южните щати и много богатите гласуват за републиканците. Образованите, но и голяма част от малцинствата, гласуват за демократите. В общи линии това е тенденцията в САЩ от няколко десетилетия.
6
1
 
36
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ами то общо взето образованите не гласуват и не само у нас.Пък са и малцинство.Така че правилно се е ориентирал Дони.Гласуват най-вече тия,дето си нямат друга работа,ха-ха!Впрочем,много е съмнително дали самото гласуване определя американския президент или други фактори....
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако беше казал, че не обича слабообразованите? Каквото и да каже все ще е крив на юдео-масоните! Абе заек ти що си без шапка а?
4
1
 
38
 
! Отговори
да преди 8 години
Значи има шанс още за Бойчето.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали от тях му е хляба, и неговия, и на Волен, и на всичките тем подобни.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слабообразованите гласоподаватели са причина за най-големите деформации при галасуванията. Това с голяма сила се отнася и за България, и за всяка държава. Всичко е в доброто образование.
1
6
 
53
 
! Отговори
7 преди 8 години
Нещо много ги уплаши - въпреки цялата помия дето му изливат отгоре започна вече да мачка с 50% и то в щати, където "проучванията" не му даваха шанс. Човекът има страшно проста стратегия - говори онова, което хората искат да чуят и за разлика от по-бедните кандидати има трибуна - както е тръгнал ще помете останалите, включително и вещицата Хилъри. Евентуално Бърни Сандърс може да му се опре, но и той си е един Тръмп в по-мек вариант:)