Бан Ки Мун осъди ограниченията над мигрантите на Балканите

Те са в нарушение на Конвенцията за бежанците
26 фев 2016 21:10, Елка Василева
36
Бан Ки Мун осъди ограниченията над мигрантите на Балканите
Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди ограниченията, наложени над мигрантите по границите на Балканите, предаде Франс прес.

Бан Ки Мун подчерта, че мерките, въведени от редица страни в района, сред които Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония, са в нарушение на Конвенцията за бежанците от 1951 г., добавя АФП.

Още по темата

По силата на тази конвенция трябва да се определя индивидуално бежанският статут и нуждата от защита на всеки мигрант, което е невъзможно при мерките, въведени от тези страни, се казва в комюнике на генералния секретар. Той следи с голяма тревога растящия брой ограничения, наложени по границите, през които минава т.нар. Балкански път.

Бан Ки Мун е наясно с натиска, на който са подложени много европейски страни, но призовава всички държави да оставят отворени границите си и да действат в дух на споделена отговорност и солидарност, включително като разширят законовите възможности за получаване на убежище.

Той напомня, че Турция вече е приела над 2,6 милиона бежанци, повечето от Сирия. Бан Ки Мун изтъква необходимостта да се сподели отговорността на световно равнище и посочва, че при следващата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, на 19 септември ще се състои среща на високо равнище за миграцията.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
бан ки мун да ми направи една с---ка
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бан Ки Мун да приеме тези нашественици в централата на ООН. И да не дава акъл на Балканите какво да правят.
12
0
 
4
 
! Отговори
Безмер преди 8 години
Бан Ки Мун как смееш да бъдеш джъджментал към нас и да ни осъждаш! Бъди толерантен! Ти трябва да си толерантен към нашите п0рядки и културно наследство дори те да са ксен0фобски и расистки, така е толерантно! Бъди толерантен! Както се толерират културни особености у някои етн0си като раждането на 12 годишна възраст така ще бъдеш и ти толерантен към нашите п0рядки. Бъди толерантен! Ти нямаш право да съдиш различните и да пречиш на нашата културна идентичност дори да ти се струва ксеноф0бска!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно Американците като изсраха поредното *** колко емигранти приеха да им помогнат като са толкова солидарни
10
0
 
6
 
! Отговори
БХК преди 8 години
БХк и те да се изкажат за повече права на имигрантите,повече джамии повече безаконие.
9
4
 
5
 
! Отговори
Причината е преди 8 години
До Анонименче илюминатите- билденберги отдавна имат план да омешат расите и да създадът шеста идеална и послушна раса
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бан Мун да си ги вземе у тях - кво чака
7
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Само прочетете определението за "бежанец" във въпросната конвенция и ще ви се доповръща. Например определението дава възможност всяка страна да определя дали да се отнася само за европа или за целия свят за събития до 51ва година. Ще падна.
6
0
 
25
 
! Отговори
Мун Ки БаМ преди 8 години
Бан Ки Мун да ги пренасочи към родината си Южна Корея.И няма какво да "напомня" че Турция е приела 2,6 милиона "бежанци" защото оказа се,че не е от добра воля а за да изнудва ЕС за много пари и в същото време разчиства Сирия от сирийци заради имперските си ламтежи.ООН е изпразнена от съдържание организация.Само празнословия за големи заплати,0 действие,0 резултати.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък осъждам бан ки мун
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой няма ли да напомни на (е)Бан *** мун,защо ги натирват към "Европа",а не към пребогатите мюсюлмански държави,около персийския залив,които сами могат да поберат поне 100 млн. и териториално и ресурсно осигурени ,техни едноверци?!А защо не ги засилят и към пребогатата и "най-велика" "демокрация",САЩ и ги разселят около оградата с Мексико?Много лесно е да лицемерничиш,излегнал се удобно върху ционисткИТе доларчета и гледаш тъпо,как те палят войни по света.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мигранти даже по точно нарушители на границата
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да се разберем в края на краищата-това бежанци ли са или мигранти???Защото ако са мигранти какво отношение имат към Конвенцията за бежанците???Заглавие на статия и след заглавието добавка,която отново хвърля в тъч всички и всичко!!Последно-бежанци или мигранти???
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бан КИ Маймун,вземи ги при теб