Бащина изповед: Даун не е заболяване! А обич, добрина...

Едно много емоционално видео от един баща към обществото
26 фев 2016 10:37,
37
Бащина изповед: Даун не е заболяване! А обич, добрина...
Снимка: Роб Скот, Дейли мейл

Баща на момче, което е родено със синдром на Даун, пусна емоционално видео, в което обяснява защо състоянието на детето му е едно от най-хубавите неща в живота му.

Роб Скот, на 39 години, бил провокиран да запише видеото, след като чул баща да казва на синовете си, че синдромът на Даун е болест, а страдащите от нея не разбират нищо.

Но не думите на другия мъж засегнали толкова Роб, той се ядосал на собственото си бездействие - когато чул думите на бащата той не казал нищо, не защитил сина си, не изказал своето мнение като баща.

"Правя това видео защото чувствам, че трябва да изкупя кармата си", казва бащата във видеото.

Когато Роб чува обяснението на бащата за състоянието на собственото му дете, той не знае как да реагира.

"Чух глас в главата ми, който казваше: "Обясни му какво е!". Но не го направих", споделя още Роб.

Мъжът осъзнава,че младото поколението расте в невежество за различните хора около себе си. "Аз предадох сина си! И сега трябва да изкупя грешката си", разказва младият баща.

"Хората със синдром на Даун са велики учители. Те са забавни, обичливи, добри ", казва през сълзи бащата. "Това не е заболяване!", настоява още Роб.

Видеото на бащата докосва 1,2 милиона души по света. Вижте го и вие!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
3
 
! Отговори
Майк преди 8 години
До пантеиститеАз съм вярващ християнин и изобщо не възприемам вашето преклонение към зверовете. Човек е създаден по образ и подобие Божие и стои много над зверовете. Що се отнася до болестите, това са недъзи които трябва да се лекуват а не поводи за гордост.
27
1
 
5
 
! Отговори
ибон преди 8 години
До Анон.Кръсти се не като чуеш Даун Синдром , а като чуеш например за поредният наркоман , поредният крадец , който е нападнал 80-ет годишни старци и ги е смазал от бой или ...Май по добре да спра да изреждам.Тогава се кръсти.Защото от човека със синдром на Даун ще получиш само доброта и нищо лошо. Мога още да ти обеснявам , но едва ли ще разбереш
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
33, е и? Това ли е смисълът - дивият живот: чифтосване, ядене, изхождане? И нищо извън постоянно повтарящия се физиологичен цикъл. Може светът да е съществувал милиарди години преди нас, но цивилизацията съществуваща само от десетина хиляди години е вече нещо смислено: етика, култура, свободна воля.
25
1
 
5
 
! Отговори
do 30 преди 8 години
До Анонимен Земята е съществувала и преди нас , ще я има и след нас.И ще се възстанови без нас, ще си излекува пораженията-рани нанесени и от хората и ще съществува още милиарди години.. Я виж в Чернобил как разцъфтя дивия живот.Само за хората е вредно.
24
10
 
1
 
! Отговори
Анон преди 8 години
Да не дава Господ... Аз като чуя Даун и се кръстя и си мълча и ме е страх.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28, хайде стига баналности. Съсипвал човека. Не му принадлежало. Ама пък даваме своите клеймящи човека заключения през инструментите, които същият тои човек е създал - като компютъра и интернет. Що пък да не си общуваме чрез грухтене, лаене или други нечленоразделни звуци,както подобава на високосъвършените животински видове. Които естествено не съсипват нищо около себе си, но и не изграждат нищо.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болестта си е болест, кривото никой не може да изправи, както недовършеното не се брои. Да не дава господ!
21
1
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
До Анонимен Дааа, променя човека, променя,променя, по-точно съсипва,съсипва, съсипва всичко около себе си, без дори да му принадлежи!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25, доста модерно е да се говори сега така. само че какво искаш да кажеш с това? Че какво му е прекрасното на способността на едно същество да реагира на външни дразнения и да се адаптира към външната среда, каквото е смяната на цвета или регенерирането на органи? Ами това е разликата на човека от останалите - способността му да променя средата около себе си, да променя себе си и осъзнатата нужда към самоусъвършенстване.Хайде да го оставим този примитивен пантеизъм на природопоклонничество, а?!
19
5
 
12
 
! Отговори
до Бил преди 8 години
Бил, кой може решава кое е нормално и кое не?Кой има право да решава кое е красиво или не?Във всички случаи не ние, несъвършенните, които се имаме за върха на пирамидата, а всъщност сме най-скапаното звено в природата.Дори влечуги и хищници са по-съвършенни от нас.На кой човек му никнат непрекъснато нови и нови зъби, а акулата се е усъвършенствала в това.Кой човек може да си регенерира загубена част от тялото, като гущерите?Кой човек може да си променя цветовете в зависимост от околната среда?
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22, аз не съм чувал за наука "геном", ама щом казвате...
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !И кой точно ще определя границите между красиво/грозно, нормално/ненормално? Преди 75 години имаше един такъв и той изтрепа 6 милиона "генно различни" от него хора.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКазва се геном, а не генетика - бъркаш двата щата.
15
11
 
11
 
! Отговори
Бил преди 8 години
Заболяване си е, и хората страдащи от него трябва да бъдат третирани милостиво и със съжаление. Грешно е т0лерастията да нарича болести, сексуални извращения и други различни и нормални. Не те не са нормални а са отклонения от здравото нормално.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак ни заливате с американска бълвоч от интернет. Излезте навън и отразете истинските новити, които се случват в България. Стига сте ровили в социалните мрежи
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА ! ako choveshkata genetika ne se predpazva ot zamarsjvane skoro da badesh down shte bade norma
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14, едно е да бъдеш различен по свой собствен избор, като част от бунт съвсем друго е да страдаш от болест, която със сигурност не си искал. Иначе и болнит от рак е различен спрямо останалите хора, но едва ли в тази различност има нкаква специална етика. Просто една ужасна, отвратителна болест, която както и всички останали болести се надяваме, че медицината ще перодолее, за да бъдат всички хора способни да дават, това което биха искали да дадат на обществото.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12, хайде стига мистицизъм. Нито Даун, нито която и да е друга болест на физиологично, умствено или психологическо равнище не носи нещо неизвестно, при това голямо или както намеквате - натоварено с особена мисия. Единственото, което трбва да се напарви е да бъдем по-човечни към хората с болести, да им се осигури възможност да се чувстват полезни според капацитета до който позволява съответната болест и разбира се да се работи упорито в медицината и генетиката за лекуването им.
10
2
 
21
 
! Отговори
аник преди 8 години
Може да имат Даун но са най-слънчевите деца.
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заболяване е. Трисомия 21, още известна като синдром на Даун. Импонентност, бавно развитие, спиращо на около 11-годишен еквивалент. Проблеми със сърцето и кръвоносната система.Колкото и бащата да се натиска да го изкарва добро, намирам за звество да не е спряна бременността през трети месец (когато се открива синдрома, и плодът още няма мозък, а е само купчина клетки в привидно четирикрака форма), и да е заченато здраво дете. Без аборт, това дете е обречено да умре самотно, и без деца.