Стотици мигранти се юрнаха от Гърция към Македония

Уморени сме, но ще вървим пеша до границата, разказа сириец
26 фев 2016 19:01,
44
Стотици мигранти се юрнаха от Гърция към Македония
Снимка: bgonair.bg

Около 400 мигранти, настанени в бежанския лагер край Солун, решиха да го напуснат и да тръгнат пеша към македонската граница.

Други 200 бежанци са поели на поход от централна Гърция към граничния пункт Идомени. Те възнамеряват да изминат над 300 километра пеша.

Трета група от 100 души е тръгнала от северния град Козани отново към македонската граница.
 
Миграционните лагери в Гърция са охранявани от полицията, но хората в тях са свободни да ги напуснат, ако решат.

"Останахме в лагера в Гърция за три дни. Гърците не ни пускат да стигнем до границата с Македония. Нямаме пари, уморени сме, но единственият ни изход е да вървим пеша до границата", каза Мохамед Дарда, бежанец от Сирия.

Гръцката полиция уверява, че няма да използва сила срещу мигрантите, за да се избегнат сблъсъци. Части от магистралата, по която се движат хората, са затворени, за да се осигури безопасността им.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Меркел да се стяга. Чудя се до кога ще я траят германците. Явно тя е истерясала и копира личностите от миналото. Екатерина Велика е поканила някога германците да отидат да живеят в Русия, но това са били православни и работни хора, а меркелката какви хора покани. Тези дето в легена в който си мият краката после изсипват там ориза за готвене. Два различни свята не могат да виреят на едно място. Жените приличат на някакви чучела, а мъжете брадати, космати и с ниво на ***. Несъвместимо е.
30
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те идват насам,а ние накъде....???
29
8
 
54
 
! Отговори
нико преди 8 години
Каква е разликата между Гърция и Турция - и двете държави ги транспонтират на запад !
28
8
 
55
 
! Отговори
- преди 8 години
Новите немци и шведи - руси, синеоки, интелигентни, квалифицирани.....
27
10
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този поток скоро малаките ще го пренасочат към нас. Фермерите ще се върнат на село да работят нашите ще затворят границата за Великден и по празниците и малаките за отмъщение ще ги пренасочат към нас. Помнете ми думата. И преди 700 г. така са направили с турците. Наемали са ги за война срещу нас и са ги заселвали в Тракия и така докато не са се самоубили и те и не са ни сринали и нас. Сега пак така, прости са си и това е, умират но и нас завличат.
26
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да идва мохамед у нас защото са малко
25
8
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По онова време, за да взема Шенгенска виза, трябваше три пъти да посетя немското посолство. За подаване на документи, за интервю и за получаване на визата. За това изминавах общо 1200 км. и три дена висене на тротоара пред посолството, независимо от времето. И така десетина пъти. Сега е лесно-хвърляш си документите и с бодра крачка отиваш където искаш. Така е когато "демокрацията" броди из Европа.
24
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Времето се позатопли и за туй. И при нас в двора, гледам от един мравуняк са са юрнали!
23
12
 
60
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Гърците се показаха като истински демократи и човеколюбци-баба Меркел ги покани, те не им пречат!
22
9
 
63
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Лично г-жа Меркел отправи посланието към "бежанците" - "Елате в Германия".И Цунамито потегли.... заливайки "толерантна" Европа!Та, както каза - "покрай сухото гори и суровото", а аз бих добавил "от болната Глава(Меркел)- на здравата."
21
9
 
62
 
! Отговори
2 преди 8 години
много плитко мислене. Вместо директно да ги отпращате, вие мислите, че като ги насочите към Геррмания и т.н. сте спасени. Забравяте много неща. За съжаление и Германия е в Европа. Покрай сухото гори и мокрото. Последният се смее най/добре... Щом държави мастодонти рухват какво им пречи за удоволствие да повлекат и останалите. От това най ме е страх.
20
15
 
41
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Ей Вие к'во си мислите, че Африканци ще има само в Африка и Америка ли
19
10
 
66
 
! Отговори
до #11 преди 8 години
Какво Нато,бе?!Черупките на Нато от 2 седмици обикалят из Егейско и Средиземноморския бряг на Турция,"за да възпрепятстват" мигрантите,ама потокът от преди това не само не е намалял,но даже се е увеличил.Изобщо демонстрира се същото лицемерие,както при две годишните "удари" на ФАЩ срещу ИД,когато по телевизията даваха свободно движещи се колони от танкове и бронетранспортьори на ИД и ритуално рязане на глави.Въобще,същото лицемерие.Залъгалка за балъци,като нас.
18
8
 
45
 
! Отговори
Kreti преди 8 години
До Анонимен Хаха колкото Турските и Българските таксиметрови шофери в Австрия ги возиха безплатно толкова и това е вярно. Много им се радваха и бая гуша направиха миндилите. Единия даже в църквата се хвалише.
17
12
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те идват! Обречени сме!!!
16
57
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един таксиметров шофьор от Австрия разказа по телевизията как са им давали пари да тръгнат към Германия и че Путин., АСАД. и Иранския дудуук са се договорили да съсипят ЕС заради санкциите към Русия като я залеят с имигранти. За момента планът им работи. Така изпързаляха меркелица, че тя изобщно не се усети че я клатят
15
9
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оформя се най-голямата ислямска държава в централна Европа.
14
10
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година по 5-6 милиона и Швейцария и ЕС ще се разпаднат.
13
9
 
96
 
! Отговори
и те така преди 8 години
В обозримо бъдеще старият континент ще се обособи на две зони- Източна европа и Западна Арабия.Само че стенатаняма да е в Берлин.
12
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
василке, моме ! На табелата пише -скопиа, къде видя Македониа?