Църквата не иска "мръсни пари", заяви папата

Не иска дарители, предлагащи "печалби от кръвта на хората"
2 мар 2016 14:37, Елка Василева
16
Църквата не иска "мръсни пари", заяви папата
Папа Франциск. Снимка: архив, Reuters

Католическата църква не иска хората да даряват "мръсни пари", спечелени чрез злоупотреба с нископлатените работници, каза папа Франциск, цитиран от Ройтерс.

"Някои дарители идват в Църквата и предлагат печалби от кръвта на хора, които са експлоатирани, подложени на лошо отношение, заробени с лошо платена работа", заяви папата на редовната си седмична аудиенция с поклонници във Ватикана.

"Аз ще им кажа: Моля, вземете си парите, изгорете ги", заяви Франциск, който превърна защитата на бедните и прочистването на финансите на Ватикана в основни стълбове на своя понтификат.

"Божиите хора . . . нямат нужда от мръсни пари, те имат нужда от сърца, които са отворени за Божията милост", каза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Българските бизнесмени четат ли? Да знаят, че това което го каза папата е вярно и те няма да отговарят пред папата за делата си а пред Всевишния у Когото няма лицеприятие.Католическата църква не иска хората да даряват "МРЪСНИ ПАРИ", спечелени чрез ЗЛОУПОТРЕБА с НИСКОПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИНякои дарители идват в Църквата и предлагат ПЕЧАЛБИ ОТ КРЪВТА НА ХОРА, които са ЕКСПЛОАТИРАНИ, подложени на ЛОШО ОТНОШЕНИЕ, ЗАРОБЕНИ с ЛОШО ПЛАТЕНА РАБОТА
5
2
 
9
 
! Отговори
Дървен Философ преди 8 години
До АтеистС глупостта, страха и суеверието на хората се издържат. Най-сладкия бизнес.
4
1
 
7
 
! Отговори
Дрвен Философ преди 8 години
Чета и се сещам за книгата "Свещения Вертеп" на Лео Таксил. Още Император Веспасиан го е казал Парите не миришат (лат.Pecunia non olet). Каква щедрост и погледнал златния си пръстен. "Не искаме мръсните ви пари.." и се сетил за инквизицията, изкланите люде и завзетото им богатство. Е ако сте виждали папските дворци в Рим значи добре разбирата папската щедрост, тя е като на Черепа хазарта давам ти 30% прибирам 70% (е при черепа тези 30% май са станали 5%) Амин!
3
1
 
9
 
! Отговори
Атеист преди 8 години
Само вижте поповете окичени със злато и луксозни коли.И Ватикана интересно от какво се издържат в този лукс. Нито заводи имат нито износ на продукция ...но имат банка.Ислямска държава се издържа с петрол. А Християнска държава с какво се издържа????
2
2
 
4
 
! Отговори
axxaxaax преди 8 години
Parite ne mirishat. Prosto triabva da minat prez niakolko banki i BTC i stavat pak chisti .
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
готин виц