Франция и Германия с воля за решаване на мигрантската криза

Според Франсоа Оланд Шенген трябва да бъде запазен
Обновена: 4 мар 2016 16:46 | 4 мар 2016 16:30,
20
Франция и Германия с воля за решаване на мигрантската криза
Мигранти в Германия си почиват след като са взели документите си Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Франция и Германия работят в еднакъв дух и с еднаква воля за решаване на мигрантската криза, която разтърсва Европейския съюз, предаде Франс прес.

Оланд каза това на обща пресконференция в Париж с германската канцлерка Ангела Меркел.

Оланд каза, че Европейският съюз трябва да запази Шенгенското споразумение за свободно движение въпреки напрежението, на което го подлага мигрантската криза.

"Нашата цел е да възстановим действието на Шенген, което трябва да направим с координация, солидарност и увеличаване на общите ни ресурси", каза френският президент, цитиран от Ройтерс.

Европейската комисия пък предупреди, че пълно възстановяване на граничния контрол между страните членки на ЕС може да струва €18 млрд. годишно, съобщи БТА.

Временният граничен контрол между някои европейски държави бе установен заради мигрантската криза и през последните месеци се засилиха опасенията от пълно разпадане на Шенгенското пространство.

Според оценка на ЕК, оповестена днес, подобно развитие на събитията може да струва до 0,13 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП). Само разноските за шосейния транспорт могат да достигнат 7,5 млрд. евро годишно, като особено силно ще бъдат засегнати страни с голям износ.

В документа, който включва планове как Шенгенската зона да бъде напълно възстановена до декември, Еврокомисията отбелязва, че освен търговията връщането на границите може да застраши също така сътрудничеството в правосъдието и дейността на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно Сорос и протежетата му в Европа подцениха европейците.Затварянето на вътрешните граници не само ще ограничи нашествието на пришълците,но ще превърне Германия в халифат.Франция отдавна е ислямска държава.
13
0
 
2
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До Българин от ГерманияТова с АИДА и аз го очаквам. Ще минат изборите, и това ще почнат да правят. 100%Съсипаха хубавата държава.
12
0
 
11
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Под защита на външните Европейски граници Меркел разбира организирано официално трансфериране на мигрантите с помощта на корабите НАТО. Очаквмм дори да ги превозят с луксозни круизни кораби от рода на АИДА. Меркел действа престъпно срещу собствения си народ и срещу Европа - НИКОЙ не е я упълномощил да взема решения от името на Еропейските Народи ! Добре че има държавници в много европейски страни, защитаващи жизнените интереси на НАРОДИТЕ си !
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От "волята" на Франсоа Оланд и Ангела Меркел разбирам че мигрантите могат да се предвижат нарушавайки граници до Франция и Германия.Ние от Балканите им даваме свободен транзитен коридор.Шенген по замисъл беше само за европейските народи но щом Меркел и Оланд искат и за араби, да си ги приберат у тях без право да се предвижват свободно из останалите суверени европейски държави.Да си ги издържат с техни средства а не с общоевропейските ресурси щом такава е "волята" им.
10
0
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Воля за решаване на кризата има, но няма идея как....
9
0
 
10
 
! Отговори
вввгггз преди 8 години
Нека си припомним кои бяха хората започнали офанзивата в Сирия? Нима френските самолети не бяха на равно с американските? и после защо Европа се наводнила с бежанци.Нещстани и3мекяри, защо им трябваше да бомбандират хората? На ви сега една арабска пролет ама в Европа.... ***
8
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мишо 6.Ми нали точно заради Путин я докараха до там бе. Кой наводни ЕС с мигранти?Не само пръст трябва да му размахват , ами и друго.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да позная - решението ще бъде: Дайте да ги набутаме в южните държави и те да се оправят, ама както ние им кажем. Нали сме все Шенгенци! Така де, някой да не си помисли, че едните са по-равни от другите. Не може всички да ползваме само позитивните страни на системата, иначе как ще има балъци. Това светло бъдеще дето сме им го обещали, те даже не могат и да си го мечтаят! То всичко е така, ама не баш.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кастрация?
5
0
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Ми, да не размахват пръст на Пуин, а да вземат да помогнат. Че сами ей до къде се докараха.
4
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Граници , които да се пазят най- строго са външните граници на ЕС, а вътрешните си остават за свободното движение в самия ЕС!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тях волята за решаването, от нас - изпълнението!Защо така никак, ама никак не ми е солидарно с тези двамата, особено с едната!
2
0
 
22
 
! Отговори
Така е преди 8 години
То с воля не става, а със сила.Питайте Путин.Той е професор по наказателно дело.
1
0
 
43
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Още една година ще изтраем , докато махнат Меркел! Ако не е станало много късно...