Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия

Мигрантите могат да компенсират недостига на медицински сестри
6 мар 2016 21:00,
94
Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия
Снимка: Архив Reuters

Бежанците може да помогнат да се компенсира недостигът на работници в германската индустрия за медицински грижи, заяви Юрген Гралман, директор на най-голямата германска асоциация на медицинските сестри и санитарите, цитиран от ДПА.

"Виждам бежанската криза като възможност за медицинските грижи в Германия", заяви Гралман преди предстоящата конференция на асоциацията в Берлин. Тя ще се състои от 10 до 12 март.

През 2015 г. в Германия бяха подадени над 1 милион молби за убежище, повече от четири пъти повече от предишната година.

Бежанците, които остават в Германия, може да помогнат да се компенсира големият недостиг на работна ръка в индустрията за медицински грижи, подчерта Гралман.

Той призова правителството да създаде дългосрочен план за бъдещето на индустрията.

"Разбира се, предварително условие е бежанците да имат желание и способности за трудната кариера", подчерта Гралман.

Той посочи, че много бежанци не разбират грижата за възрастните по начина, по който тя се практикува в Германия. Но в много региони, откъдето те идват, включително в Афганистан и в Сирия, "все още има много силна идея за семейни грижи".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се спукам от смях!!!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабин и то да работи?Мюсюлманин да се грижи за християни?В един филм по БНТ показаха едни момчета, отличници в частно училище за работници. Собственикът беше много доволен, научили немски за 1 гдина, но как да научет, че правата линия трябва да е права, а не почти права? Какда научат, че правият ъгъл е точно 90 градуса, а не почти прав? Това е невъзможно!!! Както е невъзможна да научиш 18 годишни мъже на таблицата за умножение! Затова им останаха грижите за бабичките, изнасилване и ограбване.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният виц измислен от бабата.
64
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 години
Глупости на търкалета.
63
1
 
14
 
! Отговори
да преди 8 години
догодина се навършват 1300 години от смазването на Арабския халифат при Константинополслед 13 века тия още имат страх да минават от тук:))))добре сме ги тренирали
62
1
 
22
 
! Отговори
недоверчив преди 8 години
Ко? Не! Брадат муджахидин-медсестра няма!
61
3
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Меркел да им строи джамии.
60
1
 
37
 
! Отговори
да преди 8 години
тия са тръгнали за Германия за да лапат тлъстите помощи и да работят дишане,а тъпия немец продължава да сънува индустриални работниципредполагам оная групичка от 1000 талибани,които оплодиха половин Кьолн по Коледа са били кандидат - гинеколози:))))тия добре облечени млади мъже на снимката са там само за медицински сестри,както изглежда
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бяха допуснали само сирийци и иракчани и то не милион и половина,то можеше да се отбере нещо за трудовият пазар.Германия и останалите страни от ЕС са заляти от пришълци талибани терористи,извратеняци и никой от тях няма намерение да работи.
58
0
 
7
 
! Отговори
сезирам преди 8 години
Номер 32 пише заплаха за всички българи.Този, който е писал коментара, трябва да бъде осъден.Какво проверявате! Защо коментарът стои вече 6 часа и никой от вас не реагира!Или проверявате само думичките, всяка за себе си.
57
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
Той посочи, че много бежанци не разбират грижата за възрастните по начина, по който тя се практикува в Германия.няма да стъпщ в болница в германияне са н..12 ормалн тези хора
56
1
 
26
 
! Отговори
ААААААААА преди 8 години
ТЕЗИ *** ОСВЕН ЗА ДОНОРИ НА ОРГАНИ ,ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАТ,КАКВИ САНИТАРИ СА ХОРА ДОШЛИ ОТ ФЕОДАЛНИЯ СТРОЙ ,КОИТО НЕ СИ МИЯТ РЪЦЕТЕ СЛЕД ТОАЛЕТНА И ЗНАЯТ САМО АРАБСКИ И МОГАТ САМО ДА ЛЕШПЕРЯТ
55
2
 
42
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
Дайте да си опазим Родината от тая напаст, а германците сами да се оправят.Никакви варвари в България !!! Триметрова ограда на турската граница, подобна на тази в демократичен Израел.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Анадолците невярващи че мъжете не раждат" - Ал МиГоЯл
53
2
 
41
 
! Отговори
Wisemen says преди 8 години
Европа, люлката на културата и цивилизацията се оказа парализирана от шепа диваци и една другарка с криворазбрано милосърдие. По-глупав от този който сам си реже клона на който стои е само онзи, който стои до него на клона и умно го гледа. Когато толерантността прехвъли определени нива, се превръща в обикновена глупост.
52
3
 
49
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
75% от мигрантите са неграмотни. Как могат тези хора да компенсират какъвто и да е недостиг?Те не знаят никъкъв друг език освен арабски. Утопия е да се мисли, че тези хора стават за каквато и да е работа във високотехнизираната Германия.Стига са ни разказвали смешки! Тези хора за само Биомаса. Нищо повече. Криминални типове, които искат да откраднат някой телефон или да изнасилят някое момиче.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия, на снимкта, са много подходящи за медицински сестри, а може и братя...
50
4
 
20
 
! Отговори
opps преди 8 години
Дали като донори на органи няма да помогнат по-добре?
49
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак сега разбрах, защо немските власти се опитаха да прикрият новогодишната случка в Кьолн-та това е бил държавният изпит на първия випуск нелегални имигранти по гинекология. Опасявам се, от тазгодишните държавни изпити по неврохирургия, кардиология... Кога ли на немците ще им свърши търпението, да ги правят на ***?!!!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истина е ,че преди 2000 години са се били с лъкове и копия,днес има ядрени бойни глави.Както се казва в театъра,ако в първо действие има бойна глава на площадката,то в последно действие тя ще изгърми.