Южна Корея и САЩ планират големи съвместни военни учения

Те ще се състоят от 7 март до 30 април
37
Южна Корея и САЩ планират големи съвместни военни учения
Снимка: Reuters

Република Корея и САЩ ще проведат от 7 март до 30 април най-големите в историята съвместни военни учения "Ключова решимост" и "Млад орел".

В мероприятията ще участват над 300 000 южнокорейски и 15 000 американски военни, съобщи днес южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"На ученията ще бъде практически отработен т.нар. Оперативен план 5015, чиято цел е неутрализиране на оръжията за масово поразяване на КНДР и подготовка за превантивен удар в случай на подготовка за нападение от страна на Северна Корея", подчертава министерството.

В маневрите ще участват американският самолетоносач "Джон С. Стенис"и атомната подводница "Норт Каролайна" тип "Вирджиния".

Във връзка с тези учения Северна Корея заяви, че "подпалвачите на войни" смятат да ги проведат "въпреки нееднократните предупреждения на Пхенян за непредсказуемите последствия от такива провокационни военни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Блядко преди 8 години
До камчатскиАко американска ракета падне до бърлогата на мечока ще има пушен мечок.
22
4
 
4
 
! Отговори
Том преди 8 години
Обикновено такива мащабни учения са прелюдия към военни действия, но ще видим в случая как ще се развият нещата. Предполагам американците са притеснени от напредъка на Северна Корея с балистичните ядрени ракети и искат да нанесат изпреварващ удар. Ако опитат ще изядат дръвцето.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китай няма да тръгне срещу най-големият си икономически съюзник САЩ! Ким да мирува. Япония също ще удари КНДР ако се наложи.
20
2
 
3
 
! Отговори
дърт Реститут преди 8 години
,,Норд Каролайна'' за пореден път ме оставихте без думи , едно време ,,Ку-ку'' си правеха шеги с оная песен на Shaggy " Oh Carolina" , питаха депутатските шофьори: - Какво караш? - Carolina. (каролайна)
19
3
 
3
 
! Отговори
камчатски преди 8 години
Не знам какво ще стане ако някоя хамериканска ракета падне близо до бърлогата на Мечока???!! Ще има....... пушени хамерикани!!
18
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 8 години
много ме кефи [#4]
17
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
следва, че КНДР ще изстреля нови ракети непосредствено преди учението... :)Което не значи, че няма да има изпитания и на 4-ти юли... :):)
16
11
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Факт е, че севернокорейците не могат да изстрелят балистична ракета на повече от 1000 километра. Колко такива им падаха в Южнокитайско море? По далеч не са стигали. За да измислят балистични ракети, които да стигнат до САЩ, ще им трябват поне още 50 години. Може и да имат голяма армия но все още използват изтребители Миг 17 (1950г), бомбардировачи Ил-28 (1950г), танкове Т-55 (1958г) и т.н. Като цяло са 50 години технологично назад от цивилизования свят. Едва ли някой го е страх от С.Корея точно!
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихихи, Щатите се наа.каха от един симпатяга с перчем:)))Представям си ако им излезе нещо по-страшно:)))
14
5
 
6
 
! Отговори
Реалност преди 8 години
И на мен да ми играе мечка под прозорците и аз ще се въоръжа до зъби, тъй че браво на Кимката! Хич не трябва да се замисля при евентуална ситуация и да натиска копчето, тъкмо ще отърве милиони бедни южнокорейци от беднотията и мизерията в която живеят. Австралийците преди години бяха вдигнали ръце от икономическите мигранти от Южна Корея, даже имаше и филм по Дискавъри, но вие вервайте колко са "супер" хамериканските протежета ЮК!!!
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗаминавай в САЩ да миеш тоалетни или да гледаш болни старци. Или за Испания да береш ягоди.
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе? Нали северно корейците бяха изостанали гладуваха. О какво ги е страх американците че да правят учения? Нация която гладува произвежда собсвени балистични ракети, пуска собствени спътници в космоса, собстени автомобили, компютри, дори севернокорейски таблет и смартфон си имат. А евроатлантическата България какво произвежда - нищо, дори доматите внася от Турция.
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея кани всички свои другари от БКП-БСП , които не могат да живеят в страна членуваща в НАТО и ЕС да заповядат при тях . Гарантирано им е 24 часа хули по всички медии на САЩ и капитализма , и така душите им мандраджийски ще се успокоят . Също така ще научат и много нови рецепти , как се готви трева . Чакаме ви братя и сестри .
10
3
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 4 ,И на Вас силата ви не е в географията. Северна Корея граничи с 3 държави доколкото става дума за сухопътни граници. Превантивен удар обикновено също не касае съседите.
9
5
 
22
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Другаря ти Ким няма намерение да напада никой, но ако го нападнат винаги може да изстреля няколко ракетки към краварника.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те само туй могат да провеждат учения от 30 год и повече насам САЩ нямат спечелена война навсякъде разбъркват каши и бягат по долни ***.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Морски7 ZASHTO ZAKASH MINUS BE GLUPAKO.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
prdizvikvat kndr ,no shte polucat dobar otgovor.
5
10
 
20
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Най-добрата цел за руските крилати ракети са американските самолетоносачи.Колкото по-голям,тлкова по-лесна мишена.Слава на Русия!
4
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря Ким Чен Ун такъв дебел ще го яде някой ден , че още не му е ясно . Тия селски закачки как щял да нападне САЩ и т.н. са приказки за лека нощ .