Турция изнудва Европа, пазарлъкът продължава!

Мигрантите не бягат от война, 90% искат да живеят по-добре
Обновена: 8 мар 2016 14:21 | 8 мар 2016 11:07, Камелия Цветанова
232
Турция изнудва Европа, пазарлъкът продължава!
Снимка: Reuters, архив

Споразумението между Турция и ЕС, според което за всеки нелегален мигрант, върнат от ЕС, Анкара ще праща един легален, е безсмислено, но и опасно, смята Славчо Велков Центъра за близкоизточни изследвания.

Още по темата

"Онзи, който Турция обяви, че е извършил самоубийствения акт в Истанбул, беше легален мигрант. Разпознаха го по отпечатъка от палеца. Така че никаква гаранция няма какво ще дава Турция на Европа. Още по-важното е, че всеки, който има нормален турски документ, може да проникне на територията на ЕС", коментира той пред Нова телевизия.

Според него това, което се случи в тази нощ Брюксел, е изглеждало като пазарлък и Турция е изнудвала Европа.

"Скептичен съм към този план. Турция не дава никаква гаранция, че ще изпълни това обещание и освен това се вижда, че досега Турция контролирано е пропускала бежанците", заяви Славчо Велков.

По думите му обещаните на Турция 6 милиарда евро е можело да послужат за укрепването на границите на Европа. 

Според журналиста Мохамед Халаф мигрантите в бъдеще ще създадат доста проблеми на Европа.


"Идват с други нрави, с други традиции, други култури. Пак ще трябва да се съобразяват с тях", коментира той.

Според него мигрантите не бягат от война, а защото искат да живеят по-добре.

"Продават къщи, апартаменти, каквото имат. Сигурно има сред тях и хора в нужда, но 90% от тях не са", обясни Халаф.

Той посочи, че има репортаж на журналисти от 6 държави, който доказва, че 90% от мигрантите са попаднали в контрабандна мрежа. По думите му става дума за 18-20 големи фирми с кораби, които могат да побират до 1 000 човека. Те взимат от мигрантите от 7000 до 10 000 долара, което означава, че тези мигранти не са в нужда.

"Конфликтите в Близкия изток ще се задълбочават следващите 20-30 години", предупреди още Халаф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: европаТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какъв нормален човек си липи лайкчета,крЪнката май си много самотно ***.
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък титлата Хан,кнан,каан,каган,каğan и кангъ за първи път се използват в Китай.После започва да се рапостранява по тюркските и монголските племене.Ама виждам че даже за тоя факт си намаш хабер.Не мисля че си дезинформациран а просто си нелеп и селски *** който се наслушва квартални кръчми и си прави изводи.
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти нещо сериозно се обърка.Гагаузи и помаци според тебе са българи!?Гагаузите точно са протобългари изповядващи православийето а пък помаците са си южни славяни приели ислама.Според твоята куха и смешна логика помаците въобще не трябваха д го ворят на славянски език.В Турция и Гърция живеят над 300 000 помака и всички без изключение говорят свой славянски който много по богат приятно фоничен от твоя.
86
1
 
2
 
! Отговори
каймак АМ преди 8 години
Без да се меся , препоръчвам да намерите тезата на Нурсултан Назарбаев , президент на Казахстан. При твърдение на Путин ,че казакси народ не е съществувал , следва отговор на казахстанския президент. В него се виждат някои сведения и за България. В ю туба дори и клип има относно това.
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата част о думите действително са персийки но са предадени в Българският език чрез Турският.В Османската Империя персийският език около 3 века употребяван като управнически и литвратурен език.Аз лично съм изучавал литературния персийски който се казва Диван Едебиятъ по задължителна школна програма.Осталната група от думите ти са чисто ромски.Ромския език един от персийските подгрупи бъди уверен.
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе аз те питам за най реалните неща които са пред очи,които са в речта ни.Пък ти ме занимаваш с хипотези,тези.Изпращъш ме БАН това онова.Питам за едно много просто нещо-кои са азбуките или фонетическите езикови групи които употребявят буквите ъ,я,ю,ь и звуците дж и щ.И най накрая за да го разбереш на персийски ли да те питам.
83
2
 
1
 
! Отговори
До крънката преди 8 години
От това което пишеш си личи че си с едно ригидно посткомунистическо образование.Когато те питат за нещо бъди любезен просто отговори.Ти започваш да дрънкаш глупости.Много нормална защитна реакция за комплексован човек.Голям майстор си на просто или по точно на празнослоеието.Тъкмо като бившите комунисти си,голям език празна кратуна.
82
3
 
1
 
! Отговори
До крЪнката преди 8 години
Айде бе бай крЪнь що замълча май ти се изравни и последната гънка.
81
3
 
1
 
! Отговори
До крЪнката преди 8 години
А бе професор липов я кажи кои азбуки на тоя обитован свят притежават буквите ъ,я,ю и звука дж.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам решение по този въпрос,предлагам и америка да помогне а не само да дава акъл дето им липсва,гърция разполагат с много кораби да товарят и директно за САЩ
79
2
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Да си го имаш ум,храмовете на древната религия Зердюшт(оригиналната фонетика)ги има по цяла Анатолия,Персия,Средна Азия,Кафказ,Балкански полуостроф...Фактът е това че наименованието не принадлежи на една нация а е религия развита на философски основи.На остроф Крит знам поне за два такива храма ама българи нямя освен няколко туриста и то алоджии :))
78
1
 
2
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
В.А. Мошков-Гагаузы Бандерского Уезда.Предлагам ти доста обективен източник.Това е сериозна научна работа изготвена в Царска Россия.Прочети я ако имаш възможност няма да ти попречи да си имаш по ясно мнение за протобългарите.
77
1
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Вече ставаш смешен и ми е жалко за тебе.Преди да ги напишеш тия думи прочете ли ги в глас.Стига вече да си писал глупости че яко се излагаш.Бай Крънката налей си една ракия и си гледай кейфа.Думите(бай,ракия и кайф) са ти останали от дедовците прабългари.Айде да си живо и здраво ...
76
1
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Какво стана!?-не можа ли да намериш подходящ източник.Пък ако беше ме попитал щях да ти напиша доста много до османски тюркизми които ежедневно ги исползваш.
75
1
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Ами добре да беше написал поне наколко думи за пример.
74
0
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
В Турския език се употребявят доста много персийки думи,я изброй да видим колко са в Българския език!?
73
0
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Я вземи и прочети нещо тюрко-персийските отношения.Накрая ще се осведомиш по иранската ти бълтъвня.Между другото ромите също са от индоарийско потекло.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запдният елит, чрез чалмосаните си слуги, довършват пъкленият си план по унищожаването на Европа и в частност България, защото те ще си затворят границите.За еничарите продали ли на тоя гнусен съюз един ден ще се търси възмездие...
71
0
 
1
 
! Отговори
До Крънката преди 8 години
Кажи нещо за руническите надписи по Лудогорието и Добруджа.
70
2
 
1
 
! Отговори
До 106 преди 8 години
Като ти гледам писаниците такъв историк си колкото аз съм стъпвал на луната. Ако пък си някой учител по история, което е много различбо от историк веднага си скъсай дипломата.