Иран тества балистични ракети със скандален надпис

"Израел трябва да бъде унищожен" се чете на тях
9 мар 2016 13:07, Мария Захариева
67
Иран тества балистични ракети със скандален надпис
Снимка: Reuters

Иран е извършил пробни изстрелвания на две балистични ракети по мишена на 1400 км разстояние, върху които било изписано "Израел трябва да бъде унищожен", съобщи агенция Фарс, цитирана от Асошиейтед прес.

Иранската полуофициална медия публикува и снимки, за които твърди, че са на изстреляните ракети Кадър Ейч (Qadr H).

Съобщението съвпада по време с посещението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Израел и идва ден след като говорител на американския Държавен департамент отправи критики към други ракетни тестове в Иран и каза, че Съединените щати ще поставят въпроса пред Съвета за сигурност на ООН, отбеляза АП, цитирани от БТА.

Ройтерс пък цитира ИСНА - друга иранска информационна агенция - според която командирът на ракетна батарея към Корпуса на гвардейците на Ислямската революция заявил, че двете ракети са в състояние да поразят Израел.

"Причината да разработим нашите ракети с обхват от 2000 км е за да могат да ударят от безопасно разстояние нашия враг, ционисткия режим", казал бригаден генерал Амир Али Хаджизаде.


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Във филмите има повече истина, от колкото в медиите.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За забравилите да припомня. Втория еврейски храм в Ерусалим е бил построен с помощта на персийците - цар Кир. Първия храм построен от еврейския цар Соломон е бил разрушен от вавилонците / Ирак/. Втория им храм е направен от персийците /Иран/, който по-късно е бил разрушен от римляните. Ерусалим е бил крепостен град на евусейците, превзет от цар Давид баща на Соломон. Съществуването на евреите там е безспорен факт, но са били разпръснати по цял свят. Скоро и в България няма да останат българи
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел е най-големия враг на ислямистите. Те са единствените които не вземат страна между шиитските и суниските проблеми. За Израел всички араби са еднакво опасни.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя съвет за сигурност що не вземат да го закрият вече.Колко държави нападнаха краварите без да се съобразяват с него, използват го само когато им е изгодно.А и ако някой иска да ме убеди, че светът е спокойно място при доминацията на САЩ да започне с изброяването на военните им конфликти за последните 30 години и резултатите от тях.И сега логичният въпрос, защо другите държави нямат право да имат оръжия с който 'Великите" ги заплашват почти непрекъснато?
24
0
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
До до 25Тогава защо Израел го няма на картите? като е съществувал според теб от 5000 години. Тази юдаистка пропаганда, че Израел е съществвал тогава и че цялата земя е на Израел всички я знаем. Нали били богоизбрани. Според тях и замята е на 10000 години. Май четеш Старият завет на богоизбраните за това, че Израел го е имало и преди 5000 години, ама този стар завет не е истината.
23
0
 
3
 
! Отговори
ас преди 5 години
колко нелепо звучат тия всички медии , по скоро смешно
22
0
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Сега доцентите ще станат професори, защото ще обяснят за "айтоласите", за майтоласите и аз се махам.Бийте се.
21
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Ще трябва силно да си изясниш кой какъв е в Европа. И защо това става. Това става като естествен процес като наказание, но е и планиран процес на осъществление. От трета страна е предсказан процес.
20
5
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Абе умнико,а ти в коя масонска школа си учил. Сегашния Израел е сектантска вероотстъпническа държава, която няма нищо общо с древния Израел. Сегашния Израел - това сме ние. А тази изкуствена сектантска държавица няма нищо общо с истинския Израел.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа трябваше да се въоръжи да си гледа интереса. Да си затвори границите и да се грижи за икономиката в рамките на границите си. Тези араби просто трябва да се оставят да се избият взаимно.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А такааааааааа, показахте ли си рогата?Скоро и копита с опашка ще видим...
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я бързо да им връщат рестрикците на тия джихадисти! Олабиха ги малко и пак почнаха...
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде е снимката с този надпис? Или пак говорим за пропаганда?
15
0
 
2
 
! Отговори
з н а й к о преди 5 години
АРМАГЕДОНспокойно!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Човек няма да повярваш но ми взе думата от устата.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AMIN AMIN AMIN !!!
12
4
 
26
 
! Отговори
:):):) преди 5 години
България (като елитния член на НАТО и ЕС) изстреля в отговор Чушкопек-2016. Устройството се произвежда, за да замести самолетите в БНА. Представлява малка черна цилиндрична ракета, която се движи с биогаз получен при обработката на смес от червени чушки и банкянски филии с мас. Екипът работил по секретната програма е под ръководството на известния български учен - доцент Б. Борисов.
11
0
 
13
 
! Отговори
хх преди 5 години
Отдавна няма религия всичко е бизнес .Всичко е за ресурси няма други причини.Вече няма войни те са икономически.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран е страна с 3 хиляди годишна история и е показал, че може да устои на изпитанията на времето. Израел съществува само от 70 години, и без протекцията на САЩ сама бе би оцеляла и един ден. Загуби ли САЩ световната си роля Израел ще изчезне на момента.
9
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИранците са перси. Българите са тюрки.