Меркел пак печели подкрепа сред германците

Популярността на канцлера започна се възвръща
9 мар 2016 15:07, Бойчо Попов
72
Меркел пак печели подкрепа сред германците
снимка: Ройтерс

Въпреки спора за политиката, свързана с бежанската криза, по всичко изглежда че доверието на германците към федералния канцлер Ангела Меркел отново расте. В анкета на Forsa, осъществена по поръчка на списание Stern и телевизия RTL, Меркел получава рекордно за годината доверие.

Ако можеше да бъде директно избрана сега, тя би получила 50% от вота на имащите право на глас. Преди седмица рейтингът ѝ е бил 46%.

Вицеканцлерът и икономически министър Зигмар Габриел, който е и лидер на Социалдемократичната партия, губи един пункт в проучването и би получил одобрение за канцлер едва от 13% от запитаните. Дори сред поддръжниците на собствената си партия Габриел изостава, като едва 36 на сто от тях го искат за канцлер, докато 38% биха гласували за Меркел. 
 
Проучването на Forsa потвърждава резултатите от други проучвания от последните седмици. Още в края на февруари публикувана от ARD Deutschlandtrend анкета показа, че подкрепата за Меркел отново нараства. В това проучване популярността на Меркел скача с осем процентни пункта.

Докато канцлерът и лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер в началото на февруари имаха равна подкрепа, сега канцлерът е с 12 процентни пункта пред своя критик от Бавария. В началото на февруари популярността на Меркел, според тази анкета, спада до най-ниското си ниво от 2011 г. насам.

И друго проучване на YouGov, което беше публикувано преди два дни, показва, че в момента отново повечето избиратели оценяват работата на канцлера положително. 37% вместо предишните 32% са удовлетворени или много доволни от дейността ѝ, въпреки че по-голямата част (56%), все още са много или малко недоволни. 

Още подобни новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел, де така?На джамия Мустафа.
34
8
 
40
 
! Отговори
значи преди 8 години
все пак на немците киолн им се е понравил !! гърците защо не започнат да изпращат така желаните бежанци гъм германия с кораби(имат достатъчно и от двете) а разходите могат да им ги приспаднат от дълга . щом немският избирател го иска ...глас народен глас...не знам дали вече в германия не е глас аллахов
33
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвах ви, че рублите хвърлени за очернянето на Меркел са хвърлени на вятъра ама това руския *** не разбира от дума. Германците си харесват канцлера каквото и да ви говорят от кремъл.
32
32
 
33
 
! Отговори
КО? не! преди 8 години
Разликата между немското и българското мислене са 550 години. 500 години турско робство и 50 години комунизъм. Затова и не може да разберем немското мислене и действия.
31
15
 
34
 
! Отговори
do 35 преди 8 години
Ти чуваш ли се какво приказваш? Един милиард бежанци? Че толкова не са всички араби! Дивотии пишеш пълни.
30
9
 
58
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Тия явно са зомбирани, изнасилват ги,спряха им вурстчетата,изселват ги от жилищата им,за да живеят там мигранти и те пак подкрепят Меркел.
29
8
 
54
 
! Отговори
Лъжа преди 8 години
Еми те това си е чиста лъжа.
28
8
 
42
 
! Отговори
Е нема преди 8 години
Е нема немски политик да не е имал голем рейтинг, като почнеш от Аденауер и минеш през Хитлер та чак до Меркел. Немците са яко дициплинирани и в кръвта им е да следват фюрер(к)ите.
27
11
 
53
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Не вярвам на тези, които правят анкети или броят изборни бюлетини. 82% от германците до вчера не одобряваха политиката на комсомолската секретарка Меркел(отдел агитация и пропаганда), преспаха нощес и отново половината от тях започват да я одобряват. Лека полека това създание на природата се очертава да стане отмъщението на Ерих Хонекер към германците. Негов кадър, дялан камък, капак за всяка тенджера! Българина не е до там ***, за да вярва на подобна статистика...
26
10
 
44
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Не знам ти с какви немци комуникираш, но и аз живея в Германия. Ако говориш за средностатистическия *** немец, да така е! Но това е при всеки народ! Поне немеца е изпълнителен, поне по-голямата част. Но има една малка част, която липсва в България, която се нарича елит и една малко по-голяма част под нея, която е високата средна класа (много добре платени висшисти, които движат фирмите им). Точно този каймак движи Германия. България е на самотек, не Германия!
25
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците изпростяха като нас.2/3ти не понасят Бочко , обаче на избори е пръв.Парадокс след парадокс.
24
9
 
57
 
! Отговори
от 26 преди 8 години
Да добавя и още нещо, което ме отврати - държавните медии се финансират от специални месечни данъци в голям размер, уж да са независими. Фактически са абсолютни *** на властта и манипулатори на общественото мнение. Автоцензурата е норма, а забраната на коментари под горещи новини правило. Отделно, че се следи всичко писано и прокуратурата се задейства веднага ако кажеш нещо "неправилно" И ДА за Германия става дума по-горе.
23
35
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, форумни мишленца, какво сте седнали да плюете по политик от световна класа. Я кажете, кой от европейските политици решава реално проблеми без да потъпква европейските закони? Популистките лидери на Средна Европа затвориха границите и кво? Хората заключени между държавите какво ще правят? Ще *** ли? Труповете им ще гният по границите ли? Западна Европа има друга култура, които диваците като вас не разбират! Германия винаги е имала политици и ще има в бъдеще. Слагайте сега минусите!
22
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също живея в ДЕ и както 19 потвърждавам, че учудващо за мен германците са изключително ***, но изпълнителен народ. Коне с капаци. На тях им трбва лидер, който да ги ръководи. Липсата на такъв или някой като Меркел е пагубен за държавата. Фактически държавата е оставена на самоуправление последните 10тина години, а "мути" прави еднолично грешка след грешка - и с АЕЦ-ите и бежанците...
21
11
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анкетата да не би да е правена в турските квартали на Берлин? :)
20
8
 
33
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
poleka shte si chupish prastite kato chtrakash +++++++++++++++kolko stotinki plashtat na +
19
9
 
63
 
! Отговори
Скалъп Интернешънъл преди 8 години
А немците знаят ли, че са участвали в това допитване?
18
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслужават си сьдбата фашагите. Молбата ми е "бежанците" до един директно с полети от Атина, Солун и Истанбул до Берлин. Човешко е и ще получат за награда потупване по рамото и от бхк и други подобни.
17
9
 
53
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Не, не са медийни фалшификации, наистина си я харесват. Аз живея в Германия и често чивам много положителни мнения за нея. Сякаш живеят германците в един измислен свят и не виждат какво се случва, нещо не е наред с тия. Проблема си е техен обаче защо трябваше да тъпчат цяла европа с тия амуджи да си ги бяха вкарали само в Германия. Кога ще им дойде акъла на останалите да ги осъдят за действията им, не могат 20 държави зъб да им кажат, само се оплакват едни други...
16
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие да не мислите, че Бочко е измислил платените социологически агенции? Не, не е толкова умен. Той само прилага челен опит на главата на бягащите от кочинaта българи!