Меркел пак печели подкрепа сред германците

Популярността на канцлера започна се възвръща
9 мар 2016 15:07, Бойчо Попов
72
Меркел пак печели подкрепа сред германците
снимка: Ройтерс

Въпреки спора за политиката, свързана с бежанската криза, по всичко изглежда че доверието на германците към федералния канцлер Ангела Меркел отново расте. В анкета на Forsa, осъществена по поръчка на списание Stern и телевизия RTL, Меркел получава рекордно за годината доверие.

Ако можеше да бъде директно избрана сега, тя би получила 50% от вота на имащите право на глас. Преди седмица рейтингът ѝ е бил 46%.

Вицеканцлерът и икономически министър Зигмар Габриел, който е и лидер на Социалдемократичната партия, губи един пункт в проучването и би получил одобрение за канцлер едва от 13% от запитаните. Дори сред поддръжниците на собствената си партия Габриел изостава, като едва 36 на сто от тях го искат за канцлер, докато 38% биха гласували за Меркел. 
 
Проучването на Forsa потвърждава резултатите от други проучвания от последните седмици. Още в края на февруари публикувана от ARD Deutschlandtrend анкета показа, че подкрепата за Меркел отново нараства. В това проучване популярността на Меркел скача с осем процентни пункта.

Докато канцлерът и лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер в началото на февруари имаха равна подкрепа, сега канцлерът е с 12 процентни пункта пред своя критик от Бавария. В началото на февруари популярността на Меркел, според тази анкета, спада до най-ниското си ниво от 2011 г. насам.

И друго проучване на YouGov, което беше публикувано преди два дни, показва, че в момента отново повечето избиратели оценяват работата на канцлера положително. 37% вместо предишните 32% са удовлетворени или много доволни от дейността ѝ, въпреки че по-голямата част (56%), все още са много или малко недоволни. 

Още подобни новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако е вярно това проучване тогава за него най му подхожда заключението че всеки народ си заслужава политиците....но другите каква вина имат
14
11
 
53
 
! Отговори
:))) преди 8 години
- Бабо Меркел де така ???- На джамия Мустафа !!!
13
14
 
34
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
pod ruskoto igo i na carkva ne se hodeshe
12
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i nemcite sa tarsili obejishte v drugi strani prez 1,2 svetovna voinabraziliq e palno sas nemci i to voeni prestapnici ot ss
11
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката баба Меркел успокоява германките, не бойте се на мигранти те са им ей такива!
10
35
 
35
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Меркел е велик политик, класа! Но общо взето германците все имат големи политици, за разлика, да кажем от нас.
9
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... по всичко изглежда че доверието на германците към... Ангела Меркел отново расте."---Хе-хе! Кое е това "ВСИЧКО"?Баба Меркел, да не остане по-назад от банкянския си "приятел", си поръчва и тя "проучвания" :)
8
9
 
55
 
! Отговори
Що не споменават преди 8 години
Не знам откъде е преведено, но не се споменава, че националистите минават бариерата от 10% отдавна. Благодарение на Баба Меркел. Може Баба Меркел да няма конкуренти срем мухльовците за премиерския пост, обаче парламента ще е за някой нов Хитлер. Дето се казва, овците се броят наесен
7
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, ха, започнаха и в Германия с манипулативните проучвания, целящи промяна на общественото мнение. Сега ще видим колко са верни, след областните избори в Германия този месец...
6
9
 
70
 
! Отговори
пропаганда преди 8 години
Знаем ги рейтинговите СТЪКМИСТИКИ.
5
11
 
57
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Немците СА болни. Убедих се! Нашият, дето има в пъти по-малко възможности, пак се изказва поне по-адекватно за бежанците, а тези си я харесват и биха си я преизбрали...просто нямам думи!
4
8
 
36
 
! Отговори
до ДАДАДА преди 8 години
Абе липсва му даже и едно НЕНЕ започна ДА севъзвръща
3
9
 
65
 
! Отговори
Ха Ха преди 8 години
Това е най-новия виц. Меркел е като петрола. Малко нагоре и после срив надолу.
2
9
 
44
 
! Отговори
ДАДАДА преди 8 години
Бойчо, липсва ти едно "ДА".....
1
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабо Меркел, де така?На джамия Мустафа.