Премахнем ли границите – подвеждаме мигрантите

Австрия приветства затварянето на балканския маршрут
Обновена: 9 мар 2016 12:53 | 9 мар 2016 12:52,
11
Премахнем ли границите – подвеждаме мигрантите
Снимка: архив Reuters

В интервю за късните новини на австрийската държавна телевизия снощи министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц заяви, че затварянето на границите по балканския път на мигрантите не представлява "голяма изненада". Той каза, че това е нещо "правилно, а именно слага се край на транзитното преминаване".

Още по темата

Курц приветства тази мярка, потвърждаваща според него правилността на австрийската политика. "Ние месеци наред работихме в тази посока", припомни той и изрази увереност, че такива решения ще прекратят движението на мигрантите.

Предположението, че затварянето на този път ще пренасочи бежанците през други държави, Курц коментира по следния начин: "Най-много хора умират, когато в Европа сме без граници и като все повече подвеждаме (мигрантите) да тръгват на път."

В интервюто Себастиан Курц подчерта, че е необходимо да се отнемат стимулите, които карат хората да тръгнат към Европа. Политиката на покана към бежанците, водена в последно време, създаде погрешни надежди у хората, отбеляза той.

Във връзка с евентуалното подписване на споразумение с Турция на следващата среща на върха на ЕС в Брюксел на 17 и 18 март, австрийският външен министър заяви, че на един такъв договор не бива да се гледа като на решение.

"Това може да бъде само един елемент, Европа трябва сама да свърши голямата част от работата". Необходимо е в много по-голяма степен помощта да се дава на място и да е предназначена за "най-бедните сред бедните", каза Курц.

Австрийският външен министър заяви, че е привърженик на подхода на британския премиер Дейвид Камерън, който обяви, че страната му ще приеме хиляди сирийски сирачета.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Erzengel преди 8 години
Австрия има млад,красив и умен външен министър.
7
0
 
8
 
! Отговори
това е пътя преди 8 години
Европа трябва да започне масова депортация на мигрантите ВЕДНАГА.
6
0
 
11
 
! Отговори
Ъ-кратко преди 8 години
Май ви светна вече под шапките, че даването на пари на куцо, кьораво и сакато ви запали чергите.Късно, Курц.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази Боже да нагазят масово земята ни.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tejko i gorko ni turzia kam bg. Tova 6 te stane a besvisov rejim sa turzitr napravo 6te nshlujat v bg boiko umnata tova schte e ujas sa bg nahlujat li nama spasenie
3
5
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
В България да се пропускат само бежанци , търсещи убежище в България! Каква е тая глупост - те искали само да минат ?!?! Да ако имат нужните документи за достъп до ЕС! А някои от Африканците ед0ва ли би искал да остане в България , тук мизерията е по- голяма отколкото е в Африка ! А кои е този които бяга от по-добро ,към по- лошо ?!
2
3
 
42
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Ето това е външен министър, който работи за страната си, а не като нашето очилато еврейче. Между другото ние кога затваряме границите, май останахме единственият път на мигрантите?
1
9
 
11
 
! Отговори
simpatico преди 8 години
Продавам земя в Сирия, левче за квадрат!