Меркел брани политиката си за бежанците

"Дойдоха внезапно и им трябваше защита", рече германският канцлер
145
Меркел брани политиката си за бежанците
Меркел говори пред плакат на кандидат от нейната партия. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел защити миграционната си политика в последния ден от предизборната кампания за така наречената Супернеделя, когато в три важни германски провинции ще има избори за местни парламенти, които ще покажат какви са нагласите сред германското общество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На митинг на своята партия Християндемократически съюз в една от трите провинции, в които утре ще се гласува за провинциален парламент - Баден-Вюртемберг - Меркел защити решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, добави тя.

Меркел обаче припомни, че бежанците, идващи в Германия, трябва да бъдат готови за интеграция и каза, че това е тяхно задължение, предаде ТАСС.

Ние очакваме от бежанците да приемат нашите предложения в областта на интеграцията. Това не е просто възможност за тях, това е задължение за тях, каза Меркел. Тя подчерта, че мигрантите трябва да съблюдават германските закони.

Ако някой си мисли, че може да не зачита жените, то той просто не е в страната, в която трябва да бъде, каза Меркел, като напомни по този начин за събитията в Новогодишната нощ в Кьолн, когато мигранти атакуваха жени.

Темата за миграцията беше в центъра на предизборната кампания в трите провинции, в които се гласува утре. Това са двете западни провинции Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц и източната провинция Саксония-Анхалт, припомня Ройтерс.

Вотът се провежда в момент, в който мнозина в Германия са притеснени как страната ще се справи с бежанската криза, след като над 1 милион мигранти дойдоха в Германия само през миналата година. Заради миграционната криза консерваторите на Меркел от Християндемократическия съюз започнаха да губят в национален план подкрепа в полза на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия, която се възползва от безпокойството на народа, породено от кризата с мигрантите, до която се стигна след решението на Меркел от миналата година да отвори границите на страната за бежанци от войната в Сирия.

На вота утре Алтернатива за Германия, която присъства вече в 5 от 16-те германски провинции, има намерение да спечели места в парламентите на още 3 провинции, водейки кампания под лозунгите: Направете по-сигурни границите! и Спрете Хаоса с кандидатите за убежище!

Вотът в трите германски провинции ще се проведе и година преди федералните избори в Германия и в момент, в който Меркел се опитва да намери европейско решение за спиране на потока от бежанци.

В провинция Баден-Вюртемберг, която беше бастион на Християндемократическия съюз в продължение на над 50 години, преди да падне в ръцете на оглавявана от Зелените коалиция, включваща и социалдемократите след катастрофата във Фукушима преди пет години, сега регионалният премиер от Зелените се очертава да надделее над съперника си от Християндемократическия съюз.

Райнланд-Пфалц, район в който процъфтява лозаро-винарската индустрия, се очертава засега като провинция, която може да се сдобие с нестабилен парламент след вота. Там Юлия Кльокнер, 43-годишната бивша германска "винена кралица", представяща се като кандидат, който един ден може да замени Меркел, загуби преднина според допитване до общественото мнение, публикувано по-рано тази седмица. То показа, че битката за местния премиерски пост Кльокнер е точно зад настоящата премиерка на провинцията Мария Луизе "Малу" Драйер, която е начело на оглавявана от социалдемократите коалиция.

В източната германска провинция Саксония-Анхалт Християдемократическият съюз се очаква да си остане първата партия в местния парламент, но допитвания показват, че Алтернатива за Германия може да получи 19 процента и дори да изпревари социалдемократите, които са част от управляващата федерална германска коалиция на Меркел.

Запитана как ще се подготви за изборните резултати в трите провинции, Меркел каза: Ще стискам палци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази напълно изпуши и лудна от толерастия. Евреите много добре знаят как да върнат нацизма в Европа, като я напълнят с арабели. Жалкото е, че германците не го знаят и позволяват да бъдат водени за носа, а после децата им да работят като роби за да изплащат компенсации!
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V EWROPA CHERNITE OT AFRIKA REDOVNO SI MINAVAT PREZ ESPANIA I ITALIA s lodkite VSIAKA GODINA SI IDVAHA KAM 400000-500000 na godina v evropa NA TOVA NIKOI NE OBRASHA VNIMANIE TO SI E KATO OBICHAI EVROPA IMA EDNO BADESHE TO E KATO BALGARSKOTO DO NIAKOLKO DESETILETIA ILI MALKO POVECHE EVROPA SHE POCHERNEE IZZIALO.
55
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам каква пустош е вече в България извън 3-4 големи града, направо ще ги окласят тук. И празни къщи има и земя за обработване...Опс, забравих , че са висококвалифицирани. Меркел ги гласеше за заводите на мерцедес.
54
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна хуманитарната кризаВ Идомени плъзна Хепатит
53
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел ти си вече история....кой знае какви мръсни тайни имаш че така те надупиха със тези имигранти....от целия ЕС ти ли си най миролюбива че прие тази *** която няма нищо със нашият начин на живот....колко от тях знаят немски и колко от тях могат да бъдат интегрирани.....а преди това ревеше....трябва да спрем социалните туристи от източна Европа.....на ти сега туристи......да живее Германия
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V GERMANIA NIAMA BALGARI TAM SA PUMAZI ,TURZI OT BALGARIA I ROMI-ZIGANI,hora ot makedonia s balgarski pasporti A I PRODAJNITE STUDENTI KADETO ZA EDNA NEMSKA LICNA KARTA SA GOTOVI AIKITE I BASHITE SI OT GROBISHATA DA PRODADAT
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Merkel e polska evreika i tia sluji na gospodarite si koito sa ja slojili na tozi post
50
0
 
9
 
! Отговори
Не-еееееееее преди 8 години
До OdysseusДа-аа, *** не щат таквиз белички, че и немюсюлмани.
49
0
 
27
 
! Отговори
Тамтата преди 8 години
Внезапно! Колко да е внезапно?
48
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Яааааа: Звезда.......че и на 61 години .......
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да каже нещо за Украйна?
46
0
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Точно на такива като тебе трябва да се даде гласност. Да ви разберат какво представлявате.
45
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия има много турци, араби и какви ли не, и ще гласуват най-вереятно за Меркел. Така че, изобщо да не се подценява този факт. Ще се получи нещо като в Щатите с избора на Обама. Но дано на етническия германец му уври главата.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че е тази долна дър-та , че най-накрая да се разпадне кре-тенския ЕС
43
0
 
21
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Във Берлин немци няма. Много интересно ще е да пробват във Дрезден атентати. Ще настъпят наистина интересни времена.
42
0
 
15
 
! Отговори
111111 преди 8 години
Забележете снимката!Дясна ръка показалец нагоре нещо да ви напомня това?Ако още не сте се сетили вижте някоя снимка на ИД със знамето им!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен76,,Мигранти"са щъркелите,,е-мигранти"е точната дума,което идва от икономическа миграция!
40
0
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
"бежанците, идващи в Германия, трябва да бъдат готови за интеграция и каза, че това е тяхно задължение, предаде "Бабо Меркел тук си в голяма грешка!Тези идващи индивиди НЕ желаят да се интегрират а искат Вие да живеете според техния начин на живот а и те нямат "задължения" а само права !Ние 500 години сме яли попарата на исляма и знаем много добре за какво става реч ,но спокойно и Вие ще разберете що е ислям ........Японците излязоха по умни от вас !
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неука жена. Бежанците са хора от съседна страна. Например ФранцияОт Антарктида не са бежанци, а мигранти
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртата вещица - на кладата!