Меркел брани политиката си за бежанците

"Дойдоха внезапно и им трябваше защита", рече германският канцлер
145
Меркел брани политиката си за бежанците
Меркел говори пред плакат на кандидат от нейната партия. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел защити миграционната си политика в последния ден от предизборната кампания за така наречената Супернеделя, когато в три важни германски провинции ще има избори за местни парламенти, които ще покажат какви са нагласите сред германското общество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На митинг на своята партия Християндемократически съюз в една от трите провинции, в които утре ще се гласува за провинциален парламент - Баден-Вюртемберг - Меркел защити решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, добави тя.

Меркел обаче припомни, че бежанците, идващи в Германия, трябва да бъдат готови за интеграция и каза, че това е тяхно задължение, предаде ТАСС.

Ние очакваме от бежанците да приемат нашите предложения в областта на интеграцията. Това не е просто възможност за тях, това е задължение за тях, каза Меркел. Тя подчерта, че мигрантите трябва да съблюдават германските закони.

Ако някой си мисли, че може да не зачита жените, то той просто не е в страната, в която трябва да бъде, каза Меркел, като напомни по този начин за събитията в Новогодишната нощ в Кьолн, когато мигранти атакуваха жени.

Темата за миграцията беше в центъра на предизборната кампания в трите провинции, в които се гласува утре. Това са двете западни провинции Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц и източната провинция Саксония-Анхалт, припомня Ройтерс.

Вотът се провежда в момент, в който мнозина в Германия са притеснени как страната ще се справи с бежанската криза, след като над 1 милион мигранти дойдоха в Германия само през миналата година. Заради миграционната криза консерваторите на Меркел от Християндемократическия съюз започнаха да губят в национален план подкрепа в полза на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия, която се възползва от безпокойството на народа, породено от кризата с мигрантите, до която се стигна след решението на Меркел от миналата година да отвори границите на страната за бежанци от войната в Сирия.

На вота утре Алтернатива за Германия, която присъства вече в 5 от 16-те германски провинции, има намерение да спечели места в парламентите на още 3 провинции, водейки кампания под лозунгите: Направете по-сигурни границите! и Спрете Хаоса с кандидатите за убежище!

Вотът в трите германски провинции ще се проведе и година преди федералните избори в Германия и в момент, в който Меркел се опитва да намери европейско решение за спиране на потока от бежанци.

В провинция Баден-Вюртемберг, която беше бастион на Християндемократическия съюз в продължение на над 50 години, преди да падне в ръцете на оглавявана от Зелените коалиция, включваща и социалдемократите след катастрофата във Фукушима преди пет години, сега регионалният премиер от Зелените се очертава да надделее над съперника си от Християндемократическия съюз.

Райнланд-Пфалц, район в който процъфтява лозаро-винарската индустрия, се очертава засега като провинция, която може да се сдобие с нестабилен парламент след вота. Там Юлия Кльокнер, 43-годишната бивша германска "винена кралица", представяща се като кандидат, който един ден може да замени Меркел, загуби преднина според допитване до общественото мнение, публикувано по-рано тази седмица. То показа, че битката за местния премиерски пост Кльокнер е точно зад настоящата премиерка на провинцията Мария Луизе "Малу" Драйер, която е начело на оглавявана от социалдемократите коалиция.

В източната германска провинция Саксония-Анхалт Християдемократическият съюз се очаква да си остане първата партия в местния парламент, но допитвания показват, че Алтернатива за Германия може да получи 19 процента и дори да изпревари социалдемократите, които са част от управляващата федерална германска коалиция на Меркел.

Запитана как ще се подготви за изборните резултати в трите провинции, Меркел каза: Ще стискам палци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
19
 
! Отговори
странно преди 8 години
меркел говори за интеграция и коилн ...а защо не спомена париж ?? нали там касапницата я направиха интергрирани ...медици и програмисти подпомогнати от поканените от меркел бедни хорица ?? ако това беше се случило в берлин какво ли щеше да разправя по митингите меркел ? или понеже е в други страни не е техен проблем....за сега
36
0
 
12
 
! Отговори
Калина до 70 преди 8 години
Всичко е сбъркано вече.Няма истинска политика, защото няма истински политици. Куневско YES ди е чиста покана да ни (звздички). И те ни.
35
0
 
21
 
! Отговори
Голем смех преди 8 години
Да бе, марсианците ги докараха една сутрин с летящи чинии. Ей, много лъжлива тази бабичка.
34
0
 
25
 
! Отговори
Калина до 68 преди 8 години
Абе и ние сме едни избирстели :), ама немците ще ни бият, ако отново изберат бабката :)За съжаление....аз нямам вяра на изборите. Когото преценят зад океана, този ше ни изберат. Нищо ново под слънцето - преди ни ги избираше СССР, сега САЩ.
33
0
 
31
 
! Отговори
алекс2 преди 8 години
Тая няма ли кой да я утрепа бе !!! Това ли е германския дух !!!
32
0
 
41
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Ха-ха дошли внезапно само дето имаше една покана и и посрещане с цветя и плюшени играчки ,а сега рев и сополи . Егати наглата бабичка!!!
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжкиня.
30
1
 
51
 
! Отговори
аааа преди 8 години
в неделя дано германците те изритат и после в затвора за всички щети които ни причини
29
0
 
38
 
! Отговори
97090 преди 8 години
Д45ри87сло, какви ситуации. Много добре си знаела какви са тези и кой всъщност идва. И днес видях сценка между твоите-бежан9089ци- и немска гражданка. Единият си изгаси цигарата в палтото и, на забележката и отвърна-аз съм бежанец, мога да сиправя каквото искам. Трябваше да я изгася в лицето ти.- Това ли е човеколюбието и хуманността. без коментар. Не са ли оксиморони О6787он и демокрация,не са ли антиподи демокрация и к7887апитали9898зъм
28
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дойдоха внезапно"?!?!?!?!?!?!Хахахахахахахахахахахаа,хохохохохохохоххохохоо!!!Старческата деменция и критическата на никой не прощават!!На 5-6 месеца преход до германските земи "внезапно" ли му викат!!!Значи,не ви беше достатъчно това време за да видите колоните от мигранти и каналите по които се придвижват до Германия!!Какъв ли срок ви трябва за НЕВНЕЗАПНО???Сигурно 5-10 години!!!!!
27
3
 
1
 
! Отговори
Биго преди 8 години
До 49 "ИЗДИРВАТ ГИ"Прочетох за какво става въпрос, този човек ако е същия има в него нечист дух/духове от това идва фетиша към гробища, насилие, блек метъл. Трябва му екзорсизъм.
26
0
 
30
 
! Отговори
гневен преди 8 години
Тоя комсомолски *** - разрушител на Европа трябва да бъде разкъсан с четири коня.
25
1
 
44
 
! Отговори
shits преди 8 години
Внезапно ли дойдоха, а ти толкова внезапно ги покани !?
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почему ваша пресса не пишет, что вчера была демонстрация в Германии за е отставку. По предварительным данным в демонстрации приняло участие от 3000-4000 человек.
23
0
 
33
 
! Отговори
Шноркел преди 8 години
Дойдоха ей така, "внезапно", без никакво предупреждение или покана. Не се учудвайте, ако пак ей така "внезапно" си замина на следващите избори.
22
0
 
7
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Къв е тоя мъж с дълга коса на снимката бе?
21
1
 
35
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 8 години
Меркел се държи като Хитлер през есента на 44 год - неадекватно...
20
3
 
26
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Аз не вярвам в световната еврейска конспирация. А колкото до разпада на СССР там има конкретни виновни - Горбачов и оня пияндурник Елцин. Ако не бяха тия двамата льольовци, сега още щяхме да сме част от Съветската империя и да сме на сигурно във Варшавския договор, а не да се чудим какво да правим с тия бежанци и да му мислим какво ли още ще дойде на акъла на слерозиралата бабка в Берлин.
19
1
 
25
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Гадното тал.мудистко бабе следва плана Калерги за напълване на Европа с цветнокожи диваци с единствената цел - да наложи геноцид на европейските народи чрез смесването им с диваците и сътворяването на нискоинтелигентни *** и затриването на белите нации. Меркелицата е слуга на злото и гнусно из.ча.дие.
18
0
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Баба Меркел пак изненадана!Абе,тея "бежанци" не са тръгнали от вчера!Още преди 5-6 години Путин им казваше какво точно ще стане,ама кой да слуша....Меркел ми прилича на Столична община-все ги изненадва зимата!