Меркел брани политиката си за бежанците

"Дойдоха внезапно и им трябваше защита", рече германският канцлер
145
Меркел брани политиката си за бежанците
Меркел говори пред плакат на кандидат от нейната партия. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел защити миграционната си политика в последния ден от предизборната кампания за така наречената Супернеделя, когато в три важни германски провинции ще има избори за местни парламенти, които ще покажат какви са нагласите сред германското общество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На митинг на своята партия Християндемократически съюз в една от трите провинции, в които утре ще се гласува за провинциален парламент - Баден-Вюртемберг - Меркел защити решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, добави тя.

Меркел обаче припомни, че бежанците, идващи в Германия, трябва да бъдат готови за интеграция и каза, че това е тяхно задължение, предаде ТАСС.

Ние очакваме от бежанците да приемат нашите предложения в областта на интеграцията. Това не е просто възможност за тях, това е задължение за тях, каза Меркел. Тя подчерта, че мигрантите трябва да съблюдават германските закони.

Ако някой си мисли, че може да не зачита жените, то той просто не е в страната, в която трябва да бъде, каза Меркел, като напомни по този начин за събитията в Новогодишната нощ в Кьолн, когато мигранти атакуваха жени.

Темата за миграцията беше в центъра на предизборната кампания в трите провинции, в които се гласува утре. Това са двете западни провинции Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц и източната провинция Саксония-Анхалт, припомня Ройтерс.

Вотът се провежда в момент, в който мнозина в Германия са притеснени как страната ще се справи с бежанската криза, след като над 1 милион мигранти дойдоха в Германия само през миналата година. Заради миграционната криза консерваторите на Меркел от Християндемократическия съюз започнаха да губят в национален план подкрепа в полза на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия, която се възползва от безпокойството на народа, породено от кризата с мигрантите, до която се стигна след решението на Меркел от миналата година да отвори границите на страната за бежанци от войната в Сирия.

На вота утре Алтернатива за Германия, която присъства вече в 5 от 16-те германски провинции, има намерение да спечели места в парламентите на още 3 провинции, водейки кампания под лозунгите: Направете по-сигурни границите! и Спрете Хаоса с кандидатите за убежище!

Вотът в трите германски провинции ще се проведе и година преди федералните избори в Германия и в момент, в който Меркел се опитва да намери европейско решение за спиране на потока от бежанци.

В провинция Баден-Вюртемберг, която беше бастион на Християндемократическия съюз в продължение на над 50 години, преди да падне в ръцете на оглавявана от Зелените коалиция, включваща и социалдемократите след катастрофата във Фукушима преди пет години, сега регионалният премиер от Зелените се очертава да надделее над съперника си от Християндемократическия съюз.

Райнланд-Пфалц, район в който процъфтява лозаро-винарската индустрия, се очертава засега като провинция, която може да се сдобие с нестабилен парламент след вота. Там Юлия Кльокнер, 43-годишната бивша германска "винена кралица", представяща се като кандидат, който един ден може да замени Меркел, загуби преднина според допитване до общественото мнение, публикувано по-рано тази седмица. То показа, че битката за местния премиерски пост Кльокнер е точно зад настоящата премиерка на провинцията Мария Луизе "Малу" Драйер, която е начело на оглавявана от социалдемократите коалиция.

В източната германска провинция Саксония-Анхалт Християдемократическият съюз се очаква да си остане първата партия в местния парламент, но допитвания показват, че Алтернатива за Германия може да получи 19 процента и дори да изпревари социалдемократите, които са част от управляващата федерална германска коалиция на Меркел.

Запитана как ще се подготви за изборните резултати в трите провинции, Меркел каза: Ще стискам палци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дойдоха внезапно и им трябваше защита"Звучи наивно че даже и смешно. Голяма част от тези мигранти не идват от Сирия а от целия близък исток и северна Африка. А и след натиска върху страните да пропускат мигрантите против всякакви правила на граничен контрол; прикриването на престъпленията на така наречените "бежанци"; на всички им е вече ясно ще става въпрос за целенасочена политика която няма нищо общо с даването на защита. Защо не кажат каква е истинската причина? (Явно не е за пред хора)
16
0
 
19
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Меркел ще получи утре един мощен седесарски шут!
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като дойдоха внезапно попитахте ли ги "къде са жените и децата, майките ви, те не се ли нуждаят от защита, и вие защита ли точно търсите (макар и да звучи малко наивно)"?
14
0
 
34
 
! Отговори
GOGO преди 8 години
Като спрат всякакви социални помощи САМО ЗА ДВА месеца всичко ще се уреди само че има нещо скрито договорено и се правят на луди.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,напротив!Дойдоха предварително организирани и ви хванаха по бели ***!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен21: ТАКИВА КАТО НЕЯ СИ ИМАТ СПАСИТЕЛНИ ВАРИАНТИ НЕ ЕДИН , НО НЯМА ДА ГО КАЖАТ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ И МЕН , ДРУГИТЕ "НАОКОЛО"! ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗРАБОТЕНИ ! ДА НЕ КАЗВАМ , ЧЕ СА ОТ ТЕЗИ , КОИТО СЪЗДАВАТ т.н."НОВ СВЕТОВЕН РЕД" , В КОЙТО ЩЕ ЖИВЕЯТ САМО "ПОДБРАНИТЕ" ОТ САМИТЕ ТЯХ БЕЗБОЖНИЦИ/независимо , че споменават понякога Бог-чиста теория и лъжлива практика/! ТЕ САМИТЕ СА НЕЛОГИЧНИ , ПРОТИВОРЕЧИВИ НА СЕБЕ СИ РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ СА ЕТО ТОВА! ОПАСНИ СА ЗАЩОТО РЪКОВОДЯТ СВЕТА! МОЛИТВИ Е ИЗХОДЪТ!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като има гупаци да я слушат, нека брани геноцида си...
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази вече не я слушат в собствената й партия, а какво остава за Европа. За съд си бабушкеро.
9
0
 
6
 
! Отговори
Манго без окови преди 8 години
Мъдературчиту е Елтън Джон муахаха
8
2
 
37
 
! Отговори
ангела ханъм преди 8 години
Вече имам чувството, че баба Ангела е конвертирала и е станала турска ислямистка. Нали така, Ангела ханъм?
7
1
 
18
 
! Отговори
до 11 баба меца преди 8 години
Немците винаги правят някакви мизерии. Обаче за Израел не съм много съгласен. Натаняху е обтегнати отношения и с Обама и и Ердоган. Не виждам как на Израел ще е изгодно цяла Европа да се изслямизира. Те сега си имат огромен проблем с ислямистите, а после не знам какво ще е.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЗАЩО ДОЙДОХА ВНЕЗАПНО И КАКНА "ВЪЛШЕБНОТО КИЛИМЧЕ"ЗА МИГ?! НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА "РАЗСЕЯНИ"! НЕ ЗНАЕХТЕ ЛИ , ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА БЯГАТ ХОРА ОТ ТОВА АПОКАЛИПТИЧНО МЯСТО?! И ЗАЩО ВСИЧКИ ИДВАТ В ЕВРОПА НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ?! НИКОЙ ЛИ НЕ ЗНАЕ , ЧЕ ТОЗИ АПОКАЛИПСИС ПРОСТО СЕ ПРЕНАСЯ В ЕВРОПА ПОД ДРУГА ФОРМА?! СВЕТОВНИТЕ СИЛИ НЕ МОЖАХА ЛИ ДА СПРАТ ТОЗИ АПОКАЛИПСИС В НЕГОВИЯ "ЗАРОДИШ" И ЗАЩО , ЧЕ И ВСЕ ОЩЕ?! ИЗВОДЪТИЛИ СТЕ МНОГО ГЛУПАВИ, ИЛИ МНОГО ЛОШИ, ИЛИ И ДВЕТЕ/липсва упование в Бог/! НЯМА ДРУГ ИЗВОД! АМИН
5
0
 
7
 
! Отговори
Deutsch преди 8 години
Raussss...grandmuterrrr
4
0
 
4
 
! Отговори
В атака! преди 8 години
В атака! В атака!Хибридите в атака!
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тази пенсионерка защитава интересите на ЕС ?!?!???? Сериозно сме загазили :(
2
1
 
48
 
! Отговори
бг преди 8 години
Време е този рептил на снимката да бъде изхвърлен от политиката.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gospojata znae che predi 72 godini nemcite tarseha obejishte v drugi darjavi