Ибър приижда, в Косовското Поморавие евакуират семейства

Наводнения и свлачища затвориха пътища в Македония
Обновена: 13 мар 2016 16:34 | 13 мар 2016 16:27, Анисия Иванова
2
Ибър приижда, в Косовското Поморавие евакуират семейства
Снимка: БТА

Под заглавие "Паника в Косовското Поморавие, Ибър приижда, семейства се евакуират“ сръбският вестник „Курир“ съобщава за новите наводнения, които са обхванали южната част на страната заедно с Косово.

Изданието съобщава , че евакуацията на семействата от Рани луг е била извършена от екипи на „Червения кръст“, изпратени от Младеновац. Според вестника цялата обработваема земя в община Звечан отново е била наводнена, след като водите са се оттеглили след наводнението от миналата седмица.

Ибър покачва нивото си, Ситница излиза от коритото си, пише сръбският вестник „Политика“.

Изданието цитира агенция "Танюг“, според която се е наложила евакуация на хора в Рани луг след като Биначка Морава е заляла къщите по поречието.

Агенцията съобщава, че в южната част на Косовска Митровица река Ситница е заляла къщи в албанския квартал и е наводнила стотици декари обработваема земя. В северната част на Косово обилните дъждове продължават.

Редица пътища в Македония са прекъснати заради свлачища и придошли реки, предаде скопското издание "Плюс инфо".

Околовръстното шосе в участъка Ботоля-Ресен е прекъснато на 2 места от свлачища. По тази причини трафикът е пренасочен през града.

Пътят Делчево-Берово в Източна Македония също е прекъснат от свлачище. В района на Нов Истевник пътният трафик се осъществява само в едното платно, пише "Фокус".

Придошлата Каловска река е наводнила пътния участък Удово-Валандово. Затворен поради наводнение е и пътят Гевгелия-Марвинци. Препоръчва се пътят Удово-Валандово-Гевгелия.

Заради възможността от повторно активиране на свлачищата по пътя Кочине-Делчево движението продължава да бъде забранено.


2
Още по темата: Македониянаводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
16
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Как така сръбски вестник пише новини за Западна България ("Македония"),а Българските вестници хабер си нямат и преписват от него??? Не са ли нашите медийни служители едни пижоли които не смеят да влязат в тази част на България,за да не разсърдят червените престъпници,завзели цялата преса и масмедиите в България???
1
2
 
21
 
! Отговори
Тигър преди 5 години
Хм, не знаех че в Косово живеят на палатки. Що ли си мисля, че като се споменава за наводнения в Македония, с тази снимка с палатките, пак се опитват да ни натякват за блокираните на границата интелектуалци...