Джихадисти готвят нови атаки в Европа, идват с мигрантите

Външните граници на ЕС не се пазят, имслямистите влизат спокойно
Обновена: 17 мар 2016 09:29 | 17 мар 2016 07:00, Камелия Цветанова
56
Джихадисти готвят нови атаки в Европа, идват с мигрантите
Снимка: Reuters, архив

След кървавите атентати в Париж терористичната групировка "Ислямска държава" планира атаки и в други европейски градове по информация на холандските власти. Това се посочва в доклад на Националния координатор за борбата срещу тероризма Дик Схооф, пише в. "Труд".

Още по темата

Според него ИД най-вероятно ще използва хора от специалното подразделение, обучени за атаки в чужбина. Не е изключено терористите да използват мигрантските маршрути.

"Външните граници не се охраняват достатъчно, а граничният контрол вътре в Шенгенската зона е твърде ограничен, което позволява на радикалните ислямисти да влязат в Европа незабелязано и свободно да се придвижват между страните", твърди Схооф.

През 2015 г. Европейският съюз беше изправен пред безпрецедентна криза в своята история - над 1,5 милиона мигранти, потърсиха нов дом в Европа и преди всичко в Германия. Този невиждан поток от хора, който беше сравнен от експертите с ново Велико преселение на народите, постави под съмнение едно от основните достижения на ЕС - свободното движение на хора в рамките на Шенгенската зона.

След кървавата баня, която терористите устроиха в Париж на 13 ноември, стана ясно, че част от извършителите й са дошли в Европа, смесвайки се с мигрантите, използващи т.нар. Балкански маршрут.

В края на януари специален доклад на Европейския съюз констатира, че Гърция - входната врата в Европа за мигрантите - не охранява външните граници на ЕС. Брюксел даде ултиматум на Атина да поправи този пропуск в рамките на три месеца.

Въпреки това единственото, което гръцките власти правят е да се опитат колкото е възможно по-бързо да се отърват от пристигащите тълпи от хора, изпращайки ги на север към Македония. Малката балканска страна беше изправена през сериозна криза, след като Атина изсипа за по-малко от 6 месеца през 2015 г. над 700 000 мигранти там.

Македония получи подкрепа от Австрия, Унгария, Словения, Хърватия и останалите Вишеградски страни. С тяхна помощ властите в Скопие затвориха своята южна граница за мигрантите, с които Гърция наводнява ЕС. Така Балканският маршрут повече не съществува. Това бе провъзгласено на срещата на върха ЕС-Турция, която се състоя в началото на миналата седмица. Тази реалност трябваше да признае тези дни и гръцкият премиер Алексис Ципрас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
14
 
! Отговори
Ало ПАПАТА преди 8 години
До ТиневАМИ ПРИЕМИ ГИ В ВАТИКАНА ВСИЧКИТЕ ГИ ВЗЕМИ ДА СИ ГИ ДОНДУРКАШ ТИ КАКВО НЕ РАЗБИРАШ ЛИ ИЛИ СЕ ПРАВИШ ЧЕ НЕ РАЗБИРАШ ЧЕ ЗАД ВСИЧКО ТОВА СТОЯТ ЦИОНИСТИТЕ -КАБАЛ послушни пионки на ЧИФУТСКИЯ ЦАР - РОТШИЛД (майер) който иска да разруши европа
23
4
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А сега, господин премиер, тези от нас, които пишеха и се присмиваха на руснаците, само тях мобилизирайте, да ни отбраняват - ако се наложи и останалите да се включим, ние, ще повикаме руснаците, НО, след като се "справят" със задачата - туркофилите, и без това са братя с джихадистите.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е вече България да се пази сама, от ЕС няма да направят нищо. Нека българското население се въоръжава и създава групи за самоотбрана, които да действат безмилостно срещу "бежанците", които са всъщност терористи. Нека запеят и картечниците на граничната стража на България. Ако има ликвидирани нелегално преминаващи границата ни, останалите ще си помислят, преди да дойдат да се подложат на куршумите. Друг начин за справяне с тази напаст няма!
21
1
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Папата призовава да отворим границите. Ако папата е решил за в бъдеще всички католици да се обрязват, молят в джамии си е негово право.Но АЗ за 100-ен път казвам: Всички беди, всички убийства идват от религиозните простаци.А пичовете, хитрягите, стават "БОЖИ" представители и се облагодетелствуват но гърба на простаците. Всички войни са възникнали в името на религията.Докато има тъпънари лигавещи се на попските ръце ще има и убийства.
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАЧКАТОРи какво да правят в Рудсия или Беларус? Те отиват там, където могат да се реализират, където човешкия живот има някаква стойност. Що всички мигрират на запад а не в Северна Корея?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам, че е ходил. Целувал е ръката на равина там.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не могат да ни претопят и ще ти кажа защо, тракобългарската ни кръв е атлантска и тя винаги надделява при смесване с друга кръв. Виж "турците" от дпс, крадат повече и от нашите българи. И *** да дойдат, след две поколения са чисти българи. Нали англичаните се бяха юрнали тук да купуват имоти и да се заселват, нещо не пустаха корен и ще ти кажа мой приятелю ф.есе, чети внимателно. Българите са черния дроб на човечеството и тук психическата атмосфера е силно токсична, защото целият психичен *** се преработва точно тук в България. Идват привлечени от красотата на земята ни, но нещо ги хваща
17
2
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Ами идват щото ЕС им го позволява. Що не идат джихадисти към Русия или Беларус примерно? Защото границите там се пазят истински . Руския граничар получава пари и отпуск ако залови или застреля нарушител на държавната граница. ЕС е под всякаква критика в това отношение.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папата е сионистки шпионин и да върви по дяволите!....................................................................................Защо шпионин, 13? Той си е ционистки служител. Ходил е на събрание на Брит Бней.
15
9
 
1
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Сега ще ви претопят! Купувайте си спешно чaлми и килимчета! Който иска да опази славянските си ценности - равнение в две редици, със строева крачка и песен, къъъммм Пуууттииин... хоооддооом марш! Ааахахахахаххаха... :)))
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папата е сионистки шпионин и да върви по дяволите!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го знае всеки един нормален човек. Сами на неадекватни индивиди като меркел не е ясно. А гърците както се и очаква - долно племе.
12
7
 
6
 
! Отговори
Жужи преди 8 години
ДОЙДОХ, БОМБИХ, ИЗБЯГАХ!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Меркел не мисли така!
10
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 8 години
Протест - София, 18 март, петък, 12.00ч паркинга на Кауфланд в Люлин
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви джихадисти бе? Това са инженери,лекари и архитекти, който искат работа и нищо друго! Германската икономика разчита на тях!
8
17
 
0
 
! Отговори
Верващ преди 8 години
Защо се изправяте срещу църквата?ПАПАТА призовава да отворим границите, а Вие безбожници ни плашите с разни терористи.ВЯРВАЙТЕ НА ПАПАТА.Бог говори чрез неговата уста.? - ? - ?
7
0
 
22
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Това се знае от нормалните хора.
6
0
 
48
 
! Отговори
наивник преди 8 години
Не е вярно ,че има джихадисти идващи с нелегалните имигранти....това са майки с деца!Не ги гледайте ,че майките приличат на 17-30 годишни млади мъже ,те така са дигизирани за да не ги изнасили някой по време на првхода !Има и много компютърни специалисти нали виждате всекин има таблет и смартфон значо много ги разбиратб технологиите......;))
5
1
 
9
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Методите на Сергей Масленица са много успешни срещу джйхата бъдете твърди!