Спипаха четирима, готвили атентат в Париж

Всички те имали досиета за връзки с ислямисти
Обновена: 17 мар 2016 08:40 | 17 мар 2016 08:16, Камелия Цветанова
5
Спипаха четирима, готвили атентат в Париж
Снимка: Reuters, архив

Четирима души, заподозрени в планиране на атентат в близко време в центъра на Париж, бяха задържани от френската антитерористична полиция, съобщиха местни медии, цитирани от БНР.

Още по темата


Трима мъже и една жена са арестувани призори в 18-ти район на френската столица, близо до северното предградие Сен Дени.

Четирите лица са познати на служителите от антитерористичните звена във Франция, които се опасяват, че задържаните са се превърнали в сериозна заплаха за сигурността.

Установено е, че арестуваните имат досиета за връзки с ислямисти, един от тях е известен на службите и е бил задържан преди две години при опит да замине за Сирия, за да води джихад, уточняват информационните агенции.

При обиски са иззети боеприпаси за автомати и компютърна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Парижатентатислямисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
L. преди 8 години
То там изтече един списък и все повече такива случаи ще има. Пък и да не са готвели атентат, пак да ги погват! Те си знаят що ги бият, както казваше полицията преди Девети септември.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е вече България да се пази сама, от ЕС няма да направят нищо. Нека българското население се въоръжава и създава групи за самоотбрана, които да действат безмилостно срещу "бежанците", които са всъщност терористи. Нека запеят и картечниците на граничната стража на България. Ако има ликвидирани нелегално преминаващи границата ни, останалите ще си помислят, преди да дойдат да се подложат на куршумите. Друг начин за справяне с тази напаст няма!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги изпратят на баба Меркел - тя ще си направи селфи с тях, да си ги прибере, да си ги интегрира.......Изкуфяла дъртачка - съсипа Европа ! Но тя си ходи с охрана, с бронирана кола. Кой страда - ние обикновените хора, от нас искат да се жертваме заради техните безумия..... За съжаление, 60г мир в Европа, притъпи на европейците обикновеното чувство за самосъхранение..
1
0
 
17
 
! Отговори
Фичо преди 8 години
На франсетата туризмът им пострада жестоко. Такъв красив град като Париж, с първокласни световни забележителности, обикаляш цял ден насам-ватам, и това ти носи радост. А сега не искам и да помисля да отивам там.