Белгийските властите са знаели за клетка на ИД в Брюксел

Лъснаха пропуски в мерките за сигурност
19
Белгийските властите са знаели за клетка на ИД в Брюксел
Снимка: Reuters

Експлозиите в Брюксел на едно от летищата в града и в меторстанция очевидно са организиран атентат, коментира арабистът Владимир Чуков пред bTV.

Още по темата

Той припомни, че преди дни е представил кадри как бежанци в Белгия пеят химна на ИД.

Според него няма как белгийските власти да не знаят, че има клетка на "Ислямска държава" в Брюксел.

Чуков обясни, че клетката се намира в квартал Моленбек, но досега не е имало атентати в Белгия, въпреки че там са джихидистите.

"И като се погледне излиза, че дадени държави казват: "Вие каквото и да правите, не го правете на териториите където живеете". Та имаше такова едно индиректно обяснение защо имаше атентати в Париж, а не в Белгия досега. Очевидно нещо в подземния свят се е объркало“, посочи още арабистът.

Когато се бръкне в детайлите, ще излязат много нелицеприятни неща, смята Чуков за терористичния атентат в Брюксел.

Д-р Мохд Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания, смята, че атентатът показва недостатъчни мерки за сигурност.

Той обяви още, че се намираме в омагьосан кръг - атентатите, засилващи се антимигрантски настроения, хиляди блокирани на границата бежанци.

От 2-3 години предупреждавам за опасност от атентати, не могат да се вземат повече мерки, трябва профилактика, коментира експертът по антитероризъм полк. Иван Бояджиев.

Терористите не се превъзпитават, те се унищожават  във всеки смисъл на думата, уточни експертът.


19
Още по темата: БрюкселатентантИДИЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 5 години
Каква клетка бе *** ! В Брюксел и Европа вече има цели армии от джихадисти ! Вие сами ги поканихте и доведохте в Европа ! Те сега ви обявяват война , ако не се сещате ! Войната сега започва и то на ваша територия ! Желая ви успех ! Лошото е ,че хиляди ще загинат заради глупоста ви !
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите с нашествениците и с атентатите показаха колко всъщност калпави и безсилни са европейските институции - политици, полицаи, военни.Всичко е било един маскарад, който се разпадна при първите сериозни проблеми.Всъщност тези институции разчитат на морала и дисциплинираността на самите коренни европейци,другите тъмни елементи се пренебрегват и се замазват.Обаче количествените натрупвания водят да качествени изменения -и ето количественото натрупване на *** и толерантност доведоха това
9
1
 
36
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
За мен ключовото изречение в статията е последното: "Терористите не се превъзпитават, те се унищожават във всеки смисъл на думата".
8
3
 
15
 
! Отговори
M преди 5 години
И като са знаели защо не са взети мерки, когато му е било времето??? Тези атентати ли са чакали великите европейци с великите си ценности???
7
3
 
27
 
! Отговори
фф преди 5 години
Тъжното е че толкова дълбоко сме хипнотизирани, че стоим и само наблюдаваме как ни затриват...полицайчета , военни всички сме под една много дълбока хипноза и позволяваме на шепа хора да си играят с мозъците ни....тероризъм, излям, джихат - глупости.. всичко са само думи зад които се крие истинското зло в света и то е дълеч от това което ни карат да вярваме, всичко им върви по план и ако не се отърсим от умственото изнасилване ще ни затрият..
6
1
 
44
 
! Отговори
отлично преди 5 години
"Терористите не се превъзпитават, те се унищожават във всеки смисъл на думата, уточни експертът"Много добре казано!
5
3
 
38
 
! Отговори
каза го правилно преди 5 години
НО полк. Иван Бояджиев утре ще бъде привлечен като обвиняем по дело заведено от БХК , заради това изказване :"Терористите не се превъзпитават, те се унищожават във всеки смисъл на думата", най-вероятно ще го уволнят, ще бъде глобен с поне 50 000лв и ще бъде разкаран по всички съдилища през следващите 10г. А Салам-Суджук или както се казва оная *** от атентатите в париж ще осъди Белгия за нехуманно отношение, понеже живеем в този ироничен свят на толерантност и несвобода на словото!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като са знаели, какво да направили? Да бяха ги опандизили за по 30 години, ако са европейски граждани, ако ли не да бяха ги върнали обратно в държавите им. Кво са ги наблюдавали само. За това ли ни следят по интернет полицаите, че само да ни гледат и протоколират. Знаели били. Да бяха си мълчали поне, че това е подигравка!
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Домовете на атентаторите трябва да бъдат напълнени с членовете на семействата им до девето коляно, заключени и наляти с бетон, Нека всички арабези да знаят какво ги чака ако участват в атентати
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" до сега не е имало атентати в Белгия. " Света не свършва с " до сега" Винаги има утре, първи път втори и пети.Европа е една бомба с часовников механизъмДо сега и по настоящем тя се ръководи от корумпирани продажни лидери. Демокрацията е бич за човечеството
1
0
 
56
 
! Отговори
хм.. преди 5 години
как един от тези "спецове" не се сети, че ако този Абделслам наистина е заловен, той ще проговори, а това е накарало спящите клетки да бъдат активизирани...