Сирия: Толерантността доведе до събитията в Брюксел

"Хизбула" заяви, че Европа е подпалена от огъня на Близкия Изток
22 мар 2016 19:33,
33
Сирия: Толерантността доведе до събитията в Брюксел
Снимка: Reuters

Сирия заяви днес, че нападенията в Брюксел са "неизбежен резултат от погрешните политики и толерантността към тероризма", и призова за международни усилия за борба с това явление, предадоха Ройтерс и БТА.

"Сирия, която от пет години се бори с такфиритския тероризъм*, подновява призива си за обединяване на всички искрени международни усилия за борба с опасността от тероризма", каза източник от външното министерство, цитиран от агенция САНА.

По думите му нападенията са последица от това, че някои страни "описват терористичните групи като умерени".

Според сирийското правителство всички въоръжени групи, които водят борба за сваляне на президента Башар Асад, са терористи. Западните противници на Асад определят "Ислямска държава" и Фронта Ан Нусра като терористични организации, но казват, че много сирийски бунтовници принадлежат към умерени фракции, припомня Ройтерс.

Сирийската опозиция, представена на мирните преговори в Женева от Висшия комитет за преговорите (ВКП), решително осъди атентатите в Брюксел, посочва ТАСС.

"Със свито сърце узнахме днес за тези безмилостни нападения в Брюксел", заяви говорителят на ВКП Салем ал Муслад.

По думите му "ВКП и сирийският народ са солидарни с белгийския народ.

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" също реагира на днешните атаки, като заяви, че Европа е подпалена от "огъня" в Сирия и Близкия Изток.

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" реагира на днешните терористични атаки в Брюксел, като заяви, че Европа е подпалена от "огъня" в Сирия и Близкия изток, което показва растящата заплаха от ултрарадикалните групировки на "такфирите".

"Сегашният пожар в Европа, в частност, и в света като цяло е същият като онзи, който някои режими подпалиха в Сирия и в други страни от региона", се казва в декларация на "Хизбула" за брюкселските атентати.

"Хизбула" воюва в Сирия на страната на президента Башар Асад.

*Такфирите са сунитски мюсюлмани, които обявяват за неверници всички останали, които не изповядват тяхното схващане за исляма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Сега ли се дрогирахте или ви държи от снощният нарко-гей купон ?.
17
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мислех,че руснацте избиха терористите.ама що ислямитите не правт атентати в Русия.да не би руснаците да са трепали мирни граждани.мирише ми на КГБ дългата ръка.Путинко е гръмнал снощи едно шампанско.
16
4
 
1
 
! Отговори
OSMAN преди 8 години
Hey brato to i konstantinopol e bil neprevzemaem ama agata go e oprovergal.cheti istoriyata shtoto sam siguren che ne go znaesh.che korabite sa pluvali v planinata.samo bojidar dimitriv li chete istoriya v taz teritoriya ve....
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При атентаат в църквата СВЕТа неделя са убити голяма част от ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА 9-то юнския преврати и НА БЕЛИЯ ТЕРОР.ТЕЗИ СА УБИЛИ ЗАКОННИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Александър Стамболииски са му отрязали главата.След това са убили повече БЪЛГАРИ ОТ КОЛКОТО ПРЕЗ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ КОЙТО НЕ ГИ ПОДКРЕПВЯТ...Време е да се каже истината на БЪЛГАРИЯ. Да се спре с манипулацията с историята за онези времена когато е имало БЯЛ ТЕРОР/начело с царя /
14
1
 
7
 
! Отговори
до кукувица преди 8 години
Има масови убиици ХРИСТИЯНИ... в Норвегия БРАЙВИК уби 77 /седемдесет и седем/ човека в това число и много деца. В ИМЕТО НА ЗАЩИТА НА... с ясно съзнание ,че защитава християнски ценности....Всички терористи са врагове на човешките ценности,а за тяхното възпитание е виновно обществото и родителите им.ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ СИСТЕМАТА...КОЯТО НИ НАЛАГА ФАЛШИВА ЦЕННОСНА СИСТЕМА И НЕПРАВИЛНО ВЪЗПИТАНИЕ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ.Сега те се чувстват ненужни и без бъдеще, намират внимание и утеха от..екстремисти
13
0
 
30
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Турция свали руския самолет,защото бомбеше умерената опозиция ,захранвана от Ердоган.Умерената опозиция на свой ред застреля във въздуха катапултиралия пилот.Турската армия навлезе на стотина метра в сирийска теритоя и се окопа,без покана от Асад.Извода е,че Турция подкрепя "умерени" терористи.Ердоган нарушава международното право и окупира погранични територии на Сирия.Квалифицирам го като твърд терорист.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са умериени терористи, наши братя. Важното е Асад да падна и да прекараме тръбите през Сирия, тогава с Русия е свършено. Това, че ще загинат хора в Европа са колатерални щети и ще се компенсира от ползите които ще донесе разработването на ресурсите на Русия.
11
1
 
25
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Глупости! Исляма няма нищо общо с атентатите!Те са дело на безработни, нещастни, травматизирани млади хора, които живеят без перспектива от социални помощи в Белгия. Естествено е, че те са лесна плячка на джихадистите. Радикализират се и правят глупости. Само не мога да разбера, защо младежите християни не правят атентати.....Чудна работа? Сигурно те не са травматизирани или не са безработни или имат перспективи. Чудна работа при положение, че в Испания напр. 27% от младежите са безработни.
10
0
 
18
 
! Отговори
ицо преди 8 години
До До 2 Всеки атентат незавикимо кога и по какъв повод се е случил е акт на варварщина.
9
1
 
2
 
! Отговори
Голямата Истина!!! преди 8 години
Който го е Казъл.... 1000 години да Живее.... Нека е Жив И Здрав!!!! Истината е Казъл....
8
4
 
33
 
! Отговори
ДО 9 преди 8 години
Ще си ги мериме ли ?Гара Буново - няма информация колко Майки с Деца са загинали в този Атентат извършен от ДПС .
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е Асад. Атентатите са дело на умерената белгийска опозиция.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ортаците на ердоган. Пфуй.
5
5
 
26
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 8 години
Не знам *тарикати* ли са такрифи ли са - ТЕ СА Ислямисти Мюсюлмани с пророк Мохамед , Бог Аллах , Коран който проповядва че да убиеш човек е Добро и получаваш награда .Това е Профила на Терористите в Европа .
4
10
 
3
 
! Отговори
ник преди 8 години
Ванга не е казала, че Сирия първа ще падне. Тя е била слабоумна жена.37742
3
4
 
32
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Да сравняваш събития от 1925 г. /може и да греша с 1-2 г./ и такива от 2016 г. е меко казано налудничаво. То е все едно да сравняваш току що изобретеното дървено колело с джанта на съвременен спортен автомобил. Не знам колко си глупав да намесваш БКП и БСП в днешните атентати. Какво общо има между тях. По-добре се лекувай, вместо да си мъчиш мозъчето с такива непосилни за теб проблеми.
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е казала Ванга: "Първо Сирия ще падне!" Колко ли невинни ще бъдат жертвани заради алчността на шепа бездарници. Няма ли да поканите умерената опозиция да си направи седалище в Европа, защото като не може да вземе властта в Сирия, да се пробва тука. Свалянето на Кадафи излезе ли по-евтино, или важното е търговия да става, пък било то и на оръжия и революции.
1
1
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Пропорционален ответен удар по Рака и Мосул !