Три експлозии в метрото в Брюксел

10 души са загинали при взрива на една от метростанциите
Обновена: 22 мар 2016 11:48 | 22 мар 2016 10:44, Елка Василева
122

Снимка: Twitter

Взривове са отекнали в три от централните станции на метрото в Брюксел, съобщават местни медии.

Още по темата

Според първите информации са били взривени станциите "Шуман" под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията "Малбек", на 300 метра по-надолу, и на станцията "Ар Лоа", близо до сградата на Федералното правителство на Белгия.

При взрива на метростанция Малбек са загинали 10 души, съобщи ТАСС.

Засега кадри от мястото на събитието потвърждават само експлозии в станцията "Малбек". Съобщава се също за стрелба в района, пише БТА.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: брюкселметровзривове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
19
 
! Отговори
западно лицемерие преди 8 години
Западните политици създават терористи и подкрепят терора.За тях това е начин на съществуване.Изолирани,пазени,луксозен живот,неадекватни решения за простолюдието.Разделяй и владей-това е което правят.
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЧЕ 4 - още една експлозия в метрото.:(Гадни фашингстонски толерасти и фашаги ще я докарате до абсурд - до управляващата КЛИКА в ЕС.
61
2
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
Не,просто трябва някой от семселето ти да идва да те разпознава в патоанатомията!
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я някой да каже какво "Je suis" ще сме сега.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още повече, че от днес Русия официално затвори небето над Сирия за всякакви полети
58
1
 
24
 
! Отговори
Stiv преди 8 години
Време е за ред и дисциплина.Америка гледа и потрива доволна ръце от нейните дела.Европа да се огледа да смени застарелите лидери и да се вземе в ръце.Толкова войски,оръжие,армия...време е
57
0
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Влизане на Ердоган в Сирия е равнозначно на посягане срещу РФ!Да ти го обясня по-простичко относно последиците.Представи си какво ще ти се случи ако извъртиш един удар на Алистър Овърийм!
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61Появиха се първо във Вашингтон: Обама и Мюсюлманските братя, след това започна "Арабската пролет", след това "Ислямска държава", кой знае още кой и какво.
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, сега поканете повечко от тия *** от Близкия изток. И не се оплаквайте, моля! Просто погребвайте жертвите с безразличие. Защото ни учехте на безразличие към опасността и я наричахте "толерантност".
54
0
 
12
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 8 години
Баречката каза, че е оцелял...дупка..Поне Станишката дано е летял...тогава сме думнали джакпота...Ба направо да се беха намъкнали в еврокомисията и алахата малахата да се свърши мъката на Европа веднъж завинаги.
53
0
 
26
 
! Отговори
BUL преди 8 години
ЕС да се разписне и да приеме една единствена точка. Всички бежанци за последните 20 години да се върнат от където са дошли.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е дело на инженери, които са били на социални помощи, защото така излиза по-евтино на Европа.Тамън започнали да се интегрират, но им доскучало и решили да покажат, че макар дошли без или с фалшиви документи, те си оставят инжинери.И вместо техният комитет за права да им свие по един дюнер, за да хапнат и да не се изнервят,че още няколко милиона ядрени физика без документи не са допуснати в Европа,те им намалили помощите.Дайте им достъп до военни складове.Защо ги изолирвате тези специалисти?
51
1
 
17
 
! Отговори
почна се преди 8 години
По СNN пуснаха заставка -Европа в война!!!
50
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо, но не ме е жал за нито един брюкселски лицeмeр.....
49
2
 
42
 
! Отговори
! преди 8 години
Само да кажа, че преди няма и 10 години Сирия беше една от най-светските държави в арабския свят, а Дамаск беше перлата на Ориента....после се появиха някакви умерени противници на режима с автомати, които в последствие създадоха Ислямска държава.....а другият фронт Ал Нусра е просто крило на Ал Кайда.......и тя бяха яростно подържани от европейските лидери....все пак бяха умерената опозиция на Асад....
48
1
 
21
 
! Отговори
Х преди 8 години
С това ГМО промиване на мозъци с приказки от 1001 нощ,за толерантност и гей организации до там се стига.Да гледаш безучастно като животно как няколко изперкали лидери разрешават на тези хуни на 21-ви век да избиват близките ти.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 33Ако не ти е известно да научиш от мен че Турция, Ирак, половин Сирия, Саудитска арабия са СУНИСТИ ! Фанатизма е само въпрос на време, тези които днес не са фанатици, утре ще станат. Не обичам евреите , но ги уважавам само за едно, че не правят разлика между араби суни, шии, умерени и неумерини, За тях всички араби са мюсюлмани включително Иран и Турция. Евреите мислят точно и виждат нещата преди всички
46
1
 
10
 
! Отговори
Лицемеркел преди 8 години
Danke, Frau Merkel!
45
1
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
11-12 септември 1683 г. се състои битката при Виена, 80 000 австрийци срещу 90 000 турци.2016 г. ги пуснахте ей така.
44
4
 
26
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До Анонимен 49Много си зле. Това е целта на САЩ, да се разпали война и да се разпусне ЕС, да се унищожи еврото и долара да стане отново в пъти по-скъп от другите валути. Меркел на бесилото, че допуска това да се случи!