Три експлозии в метрото в Брюксел

10 души са загинали при взрива на една от метростанциите
Обновена: 22 мар 2016 11:48 | 22 мар 2016 10:44, Елка Василева
122

Снимка: Twitter

Взривове са отекнали в три от централните станции на метрото в Брюксел, съобщават местни медии.

Още по темата

Според първите информации са били взривени станциите "Шуман" под сградата на Европейската комисия и в непосредствена близост до Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и станцията "Малбек", на 300 метра по-надолу, и на станцията "Ар Лоа", близо до сградата на Федералното правителство на Белгия.

При взрива на метростанция Малбек са загинали 10 души, съобщи ТАСС.

Засега кадри от мястото на събитието потвърждават само експлозии в станцията "Малбек". Съобщава се също за стрелба в района, пише БТА.

Равнището на терористична заплаха в Белгия днес бе повишено на най-високата си степен за цялата страна след експлозиите в летището на Брюксел, съобщи говорителят на вътрешното министерство Ян Ямбон, цитиран от Франс прес.

До днес Белгия се намираше в предпоследна, трета степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Сега нивото е четвърта, най-висока степен за цялата страна, заяви Ямбон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Брюкселметровзривове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 8 години
Докато на "ДЖИХАД" буржоазните, кретенски общества отговарят с ъс "СЕКИШ" ще си патят "ОТМАХ" !!! Ако имах необходимите средства /аз атеистът / мога да смажа и мюсюлманския и християнския идиотизъм !!! Средствата са свинско месо и сурови яйца /в сравнително големи количества !!! Кой назначава арабските терористи на работа ???... Еми тези са виновни за "мъките " на европейците! Еми ,като избиваме работодателите на ислямистите ще решим проблема !!!
82
1
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
"Сърдечни поздрави" за вещицата Меркел!
81
1
 
14
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Докато не дойдат политици с друго мислене за които приоритет са нацията в нейния оригинален смисъл на хора с обща генетика, кръв и историческо наследство а не "граждани", защита и просперитет на националната държава като средство за увеличаване благоденствието на нацията то нещата с крайния либерализъм, моралната деградация, тероризма, социалното отчуждаване и дефрагментация, демографската катастрофа и загубата на идентичност ще са ежедневие.
80
0
 
16
 
! Отговори
Владимир Парчев преди 8 години
И искате да ми обесните как да бъдем толерантни с тези ***!? Те имат цел! Незабравяйте защо идват!
79
0
 
28
 
! Отговори
не съм толерантен преди 8 години
В християнска Европа няма място за ислям Всички изповядващи тази религи да си отиват в мюсолманските държави.
78
0
 
15
 
! Отговори
PAZ преди 8 години
LOGIKA:БЕЖАНЕЦ Е ТОЗИ, КОЙТО БЯГА ОТ ВОЙНАТА!Другото са войници!
77
1
 
16
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Все едно ми казват, че днес ще е слънчево с умерена облачност. Това не е никаква новина или изненада, това ще е ежедневие, не ми прави никакво впечатление. Когато хора като Меркел, Оланд и подобни крайни либерали изпълняващи масонски сатанински доктрини си провеждат глупавите политики на мултикултурализъм, толерантност и подобни, то резултата е налице. Ето го "прекрасния нов свят" на мултикултурализма - загуба на европейската идентичност, разпокъсани етноси в обществото и бомбене.
76
0
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 8 години
На полуфинал Силва има служебна победа над Овърийм,поради лекарска забрана заради травма от предишна среща!!!
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NISHO TO BELGIA E POCHTI CHERNA DARJAVA DANO NE SA ZAGINALI NEVINNI DANO POD UDARITE NA ATENTATITE POPOADAT SLUJESHI NA KRIVATA TOLERASTIA HORA KATO KRADZI POLITIZI O´T BALGARIA I EVROPA STUDENTI PREDATELI JURNALISTI PREDATELI SLUJITELI NA HELSINSKI KOMITETI SLUJITELI NA ROTSHILDOVIAT ZIONIZAM I DRUGI XIENI NEKA BOG PAZI HORATA NA ISTINATA NEVINNITE I IZMACHENI HORA
74
1
 
11
 
! Отговори
todor преди 8 години
както се очаква атентаторите са белгиици, родени в Белгия. Следващата седмица би трябвало самолети на ВВС - Белгия да бомбандира Сирия!
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се оплачат на ПКК те могат да им помогнат
72
2
 
19
 
! Отговори
Митко преди 8 години
С нетърпение чакам карикатурите на Шарли!
71
2
 
20
 
! Отговори
FAKT преди 8 години
Хелмут Кол е ОБЕДИНИТЕЛЯ на Германия и на цяла Европа; # РАЗРУШИТЕЛА на Германия и на цяла Европа се нарича Satanata Меркел . . .
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 86 На тоя алистър, Антонио Силва не му ли счупи кокалите преди 2-3 години?
69
2
 
50
 
! Отговори
антиглобалист преди 8 години
Забрана за исляма в Европа и всички мюсолмани обратно откъдето са дошли-единственото вярно решение.Трибунал за Меркел и сие.
68
4
 
8
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
Просто се занимавам много години с бойни спортове и да,малко са тези които дори и професионалисти не ги е страх на ринга от Алистър Овърийм.Пък като не знаеш кой е,инфо колкото щеш,позаинтересувай се!Обяснявам ти,че въоръжен конфликт м/у Турция и Русия е все едно обикновен човек да се сбие с Алистър!
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На света е необходим един като Тръмп
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПреди години гърмяха автобуси в Израел и ние казвахме израелските агресори са виновни. но дойде време всички да разбереме че арабското семе е страшно. Те се чувстват унизени и затова убиват, Техния пътеводител е ислямската/ мюсюлманска / религия.
65
4
 
12
 
! Отговори
Уруд преди 8 години
Хитлер Хитлер ой ой ой черните черните бой бой бой !!!!!!!!!!!!!!!
64
3
 
21
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Целият арабски свят е бил такъв. Допуснати бяха фанатиците да поемат контрол. И в Иран е било така, после дойдоха фанатиците и от 50 години иранктие носят бурки! Но проблемът е, че западът не се намеси тогава и не подкрепи нормалните цивилизовани правителства. Не знам САЩ каква игра играе, но явно САЩ не иска силна Европа. ЕС стана прекалено мощен икономически. По-мощен и от Китай и от САЩ. Но от 2009 година има дестабилизация: икономическа и военна, а сега и това!