Ден година храни: BG бусове вдигнаха цените от Брюксел

Белгийците отвориха домовете си безвъзмездно за нуждаещите се
23 мар 2016 08:44,
143
Ден година храни: BG бусове вдигнаха цените от Брюксел
Снимка: Reuters

Между 100 и 120 евро плащат българи, озовали се в сърцето на кървавите атаки в Брюксел, за да се приберат у нас.

Транспортирането се извършва чрез нелегални бусове, които от години правят редовни курсове от България до Белгия, пише "Монитор".

Броени часове след терористичните актове в сърцето на Европа, превозвачите вдигнаха с 50% цената на билета. Така досегашната цена от 80 евро скочи до 130 за най-скъпите курсове.

Спекулата започна веднага, след като гръмна новината за атентатите на летище "Завентем" и брюкселското метро, отнели живота на поне 34-ма души според последните данни вчера привечер и ранили над 170 жители и гости на столицата на Европа.

За нашенците, живеещи и работещи в сърцето на Европа, засега те са и авариен вариант за изход от Белгия предвид факта, че за неопределено време бяха отменени всички полети от и до летищата в Брюксел.

Междувременно таксиметровите шофьори в Брюксел започнаха да возят клиентите си безплатно, след като публичният транспорт в белгийската столица бе спрян, а движението - парализирано.

В социалните мрежи пък се появи хаштаг #OpenHouse и #PorteOuvert, с който хората от Брюксел приемаха безвъзмездно хилядите пътници, неуспели да излетят от брюкселското летище.

Porte ouvert се превежда на български като "отворени вради" и беше използван и по време на парижките атентати през ноември, когато загинаха 130 души.

Сега белгийците отвориха вратите, опънаха диваните и дадоха свободните си стаи безвъзмездно на нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Кж нюз преди 8 години
Изселнически организации на изгонените от българия турци съобщават,че 300 000 турци се връщат обратно в родните си земи, Строителство тече по турските градове е България,хората си стягат къщите, пак ще кипо от живот на Родопите :)
57
0
 
3
 
! Отговори
незнаещ преди 8 години
ами да ви кажа преди като нямаше ЕС имаше визи и тук по Европата бяхме малко хора от България и не си пречехме доиде ЕС напълни се тук с българи и се почна кой когото прекара научиха и тукашните ,че може и да не плаща това за което сте се разбрали а до тия терористи те никога ама никога не са чели Корана винаги са били безделници хора без бъдеще и цели
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между 100 и 120 евро плащат българи-----------че какво му е поскъпналото,тези цени са твърди от поне десетина години.
55
5
 
7
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До The OttomanНали си наясно,че ако си от онези,, турци,, ,които живеете в България,то ти си чист българомохамеданин...Защото истинските турци си отиват в Турция ,прогонени от руснаците...Впрочем те,руснаците,ще ви прогонят и от сегашна ,,Турция,,..
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69- много добре си го формулирал, кратко,ясно, точно.
53
2
 
7
 
! Отговори
7979 преди 8 години
Къде сме ние, къде са те, по човещина?!!!!
52
1
 
7
 
! Отговори
Шишарката преди 8 години
@The OttomanГовориш за исторически факти все едно си бил там. Математически е невъзможно да разказваш от първо лице. Ясно е, че си просто провокатор, който е достатъчно тъжен вътрешно, за да изпитва удоволствие дрънкайки глупости и вбесявайки по-палещите се. Както вече казах, много говориш и се опитваш да прикриеш тъжните факти. От удавна вече не представлявате това, което сте били. В момента сте повече племена драпайки за внимание отколкото силна нация. Личи си по всяко едно действие.
51
1
 
9
 
! Отговори
Шишарката преди 8 години
@The OttomanОпитвша се да изкривяваш фактите в своя полза и разчиташ да няма образовани и запознати хора. По-добре недей. В този случай оборването ти ще е елементарно като детска игра. Най-малкото е, че бъркаш значението на робство, спасение, заличаване, нужда от работна сила и нужда от множество култури под една шапка. Явно си запознат само с част от нещата. Имал съм лошия късмет да навлзиам по-далеч от Европеидната част на Турция. Няма нищо цивилизовано нито културно там.
50
2
 
6
 
! Отговори
3535535 преди 8 години
Отворени "враДи". Айде научете се да пишете....
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова пък тиквения бидон с фекалии изпраща самолет за хрантутниците.
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призовавам всички да спрем със зажданията. Има много свястни турци, има много свястни българи.Нека да се уважаваме, да живеем в разбирателство и мир!
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бълагареещите се Роми са велики Аспарухови чеда , така или иначе нищо не пише в Историята ни , определено информация липсва или просто с бурон ENTER изртито
46
12
 
3
 
! Отговори
ЗА ОТОМАН преди 8 години
БРАВ СИ!!НЕ ВСЕКИ ОГРАБИЛ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ИЛИ РАЗБИВАЛ МАГАЗИИ В ЧУЖБИНА Или БЪЛГАРИЯ и ГРАБИЛ ПАРИ ---МОЖЕ ДА СЕ СМЯТА ЗА "БОРЕЦ ЗА БЪЛГАРСКА СВОБОДА"!!!ЛЕВСКИ И БОТЕВ ......СА СЪЩИТЕ ГРАБИТЕЛИ ..."УЖ НА ПОЛЗЕ РОДУ"!!/..четете им биографиите.В НЕТА.../АКО БЕШЕ ТАКА ----МУТРИТЕ И УБИЙЦИТЕ от ДС/БКП ....ДА СА "ПЪРВИТЕ ПАТРИОТИ".. НА БЪЛГАРИЯ!
45
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 8 години
До The OttomanАко тая информация е вярна за такситата, то сигурно ти е ясно, какви са тия бусове, какви хора ги ползват и какви ги карат, т.е. тия хора също като тебе презират България и Българите. А ти какво искаш да кажеш с всичката помия, която пишеш? Върви в Турция като не ти харесва тук и тукашните хора, че Турция скоро ще има голяма нужда от местни патриоти ми се струва. Стига си писал глупости, махай се от тоя чат, защото който сее вятър, сее .... сещаш се. Или това е целта ти а?
44
3
 
6
 
! Отговори
ee преди 8 години
стига сте се карали, и турци и българи, всичките сме хора нормални, винаги сме били. Не виждате ли, че сега просто се пръкнаха едни престъпници, които объркват неуки и нещастни хора и ги карат да се самовзривяват и да избиват невинни. За какво? За да могат да се бият в гърдите, колко невинни хора са пребили и да се чувстват велики от това. В бг поне засега не живеят такива провали, изкарвате си хляба по нормален начин, така че стига сте се карали
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОЙКАТА МЕЖДУ СОЦИАЛИСТА АСАД И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТА ПУТИН ---ПРЯКО ВЪЗДЕЙСТВАТ НА БЕЖАНСКИЯ ПОТОК ,КЪМ ЕВРОПА!ЦЕЛТА Е:РАЗРУШАВАНЕ НА "ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ"!!ЕВРОПА /според тях/-ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В "ДИКТАТУРА"-----ЗА ДА НЕ ЗАСТРАШАВА ДИКТАТОРИ , КАТО ПУТИН И АСАД.....НЕЩО ПОВЕЧЕ :-ВПОСЛЕДСТВИЕ , ДА СТАНАТ ГЛАВЕН ПРОТИВНИК И "ОБРАЗА НА ВРАГА"----както беше Хитлер.. за Сталин!!!СЪЮЗА НА ТУРЦИЯ С ЕС----ПРОСТО ВБЕСИ ДВАМАТА ДИКТАТОРИ!!!ЗАТОВА -ПОЛЗВАТ УСЛУГИТЕ НА МЕСТНИ ЕС-терористи!
42
2
 
16
 
! Отговори
До The Ottoman 94 преди 8 години
Браво страхотен отговор.Османлиите сте чувствителни към справедливост. А ние не сме така ли? Левски се е борил за свободата на тази държава. Правил е необходимото за да може следващото поколение да е свободно. Къде е била вашата справедливост като сте нахлули в чужди земи и сте ги разграбили? Ако ще гледаме назад във времето, много може да се каже. Гледай напред, миналото е минало, не очаквай да се повтори. Ако това Ви е мисленето, мога да кажа, че те съжалявам за това което си.
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До The OttomanХайде стига. Нека да живеем в мир. Предполагм сте добър човек. Нека спрем с тези заяжадния.
40
25
 
5
 
! Отговори
The Ottoman преди 8 години
До 103Истоирята на България, написана от български историци я четем само когато с колегите имаме нужда от нещо да ни развесели. В такива случаи или си разказваме вицове, което не винаги е смешно и забавно за всички, или четем историята на българите, написана от български историци. Това е гаранция, че народа се въргаля по земята от смях!!
39
3
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО БРЮКСЕЛ преди 8 години
..ЗАЩОТО ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА И ТУРЦИЯ ---СА ЗАПЛАХА ЗА АРАБСКИЯ И РУСКИЯ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ!!ВСЕКИ КОМУНИСТ ИЛИ СОЦИАЛИСТ----ЗА ДА БЪДЕ ТАКЪВ , ТРЯБВА ДА ИМА "ВРАГ"!ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ --Е ВРАГ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ , СОЦИАЛИСТИ И ЛЕВИЧАРИ...!ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО ВСЕКИ "СОЦИАЛИЗЪМ"---за да съществува му трябва държавна СУБСИДИЯ И ПОДДРЪЖКА!"МОНОПОЛИТЕ"----СА СЪЩО РОЖБИ НА ДЪРЖАВАТА СЪС СОЦ-НАЧАЛО!!!В СОЦ-*** НА БЪЛГАРИЯ -САМО ХОРА КАТО ПЕЕВСКИ, ГЕРГОВ СА НА ВЛАСТ!!!