Кристалина Георгиева: Да свикваме да живеем в риск!

Три служителки на ЕК сред ранените при атентатите
Обновена: 23 мар 2016 14:20 | 23 мар 2016 08:37, Мария Захариева
197
Кристалина Георгиева: Да свикваме да живеем в риск!
Снимка: архив, Reuters

Три служителки на Европейската комисия са сред стотиците ранени при вчерашните атаки в Брюксел, обяви еврокомисарят Кристалина Георгиева пред БНР. По думите й атентатите в белгийската столица са удар в сърцето на Европа.

По думите на Георгиева огромната част от терористите, нанасящи удари в Европа, са родени в Белгия или Франция. Според нея ЕС не вижда ранните признаци на тази омраза, която ги води към това да отнемат живота на невинни хора.

Още по темата

Еврокомисарят открои три части на проблема - външната политика, вътрешните граници на ЕС и готовност на обществото на живее в нов свят.

"Това още един път ни показва, че светът се промени. Много повече рискове, радикализацията и екстремизмът присъстват навсякъде. Не само в страните, които традиционно са по-често в конфликти, където традиционно има повече страдания – виждаме го и в Европа", заяви еврокомисарят.

По думите й, трябва да сме готови за този свят, а това значи работа на службите за сигурност.

Да свикне"Обществото да има по-голяма чувствителност към този риск, но това значи да сме обединени в защитаването на нашите ценности и начин на живот", коментира още Георгиева.
 
"Аз бях в Съединените щати, когато те преживяха шока на тероризма и бях свидетел на това как обществото там се промени. Как Съединените щати решиха, че могат да живеят с малко по-малко свобода, но с много повече сигурност. Това не е загърбване на свободата, а възможност да я защитим", даде за пример Кристалина Георгиева.

"За нас в комисията 22 март беше ден на тест за това до колко след парижките атаки ние имаме по-добра система за защита на нашите служители. Ние веднага взехме решение да повишим степента на заплаха. Направихме го с другите европейски институции - стъпка напред заедно", каза още еврокомисарят.


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА Кристалина Георгиева
105
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ПРЕДЛАГАМ ВЪПРОСНАТА ДАМА КОЯТО Е НАТРУПАЛА СЪСТОЯНИЕ ДО СЕГА ДА СЕ ПОГРИЖИ СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ЗА ТАЗИ *** ОТ ИЗТОКА И АФРИКА. АМА НЕ НА ЧУЖД ГРЪБ СТО ТОЯГИ СА МНОГО. ЧОВЕК КОЙТО ЛИЧНО НЕ Е ЗАСЕГНАТ ОТ ПОДОБНИ СЪБИТИЯ ЛЕСНО ДАВА СЪВЕТИ АМА АКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ЛИЧНО Я ЗАСЕГНЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ПРАВИ ПОДОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ.
104
0
 
31
 
! Отговори
Индже преди 5 години
Какво си направила ти за Българите, дърта смрадлива чанта, наври се в миша дупка.
103
0
 
26
 
! Отговори
бг преди 5 години
За какво подготвяте хората г-жо? Кажете го в пряк текст без заобикалки."Сигурност" в замяна на свобода ли г-жо? Нещо като пръстовите отпечатъци на Москов, само малко по така а?
102
0
 
25
 
! Отговори
баба яга преди 5 години
засто КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА , НЕ СИ ОТИДЕ НА СЕЛО, И ДА КОПА И НЕ ДА НИ КАЗ В А КАК ДА Ж ИВЕЕМ В РИСК, КОГАТО И СЕГА В Б. Г.. ЖИВЕЕМ ЗЛЕ,КАТО НИ ОГРАБВАТ ОЛ ИГАСИТЕ , МУТРИТЕ И НИ УБИ ВАТ С НЕКА4ЕСТ ВЕНА ХРАНА, ДА ВЕ4Е 30 ГОД. ЖИВЕЕМ В РИСК, НЕКА ГОСП ОЖА ГЕОРГИЕВА , ДА ЖИВЕЕ В РИСК И ДА ОЦЕЛЕЕ
101
0
 
34
 
! Отговори
мъка преди 5 години
да гори в Ада тази лицемерна ***
100
0
 
32
 
! Отговори
Само една дума преди 5 години
Анатема!
99
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лаладжийка!!!
98
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето влизах в публикациите за Бюреков само, за да чета коментарите, в които хората без изключение, напоително го п. с.уваха. Сега с д.е.б.и. лната гъ-жа Сталинка положението е абсолютно същото и никога не е било по- различно, но и тя си остана все такъв непоклатим гьон сурат!
97
0
 
33
 
! Отговори
Globalfix преди 5 години
Кристалина и Меркел ще ме накарат да си преразгледам дефиницията за сенилност.
96
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, Кристалинке, нещата вървят по план - свикваме, леека-полека, спокойно го поемаме, претръпваме... а и вие, асистентите, се справяте отлично...
95
0
 
35
 
! Отговори
ksarax преди 5 години
От 6 страници коментари не се намери един да защити Сталинка.Това значи, че пропаста между мислещите хора и тези незаинтересувани чиновници е огромна.Май спасение няма
94
0
 
27
 
! Отговори
321 преди 5 години
Хм, поредния самозабравал се i...t вдъхващ нулев респект ни казва как да живеем... тцтцтц!
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
no comment!
92
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя си ти ***, Сталинке, да казваш кой как да живее??? Що за наглост!?
91
0
 
36
 
! Отговори
. преди 5 години
тая смотана гъска първо да се научи да ходи по улиците и да ползва градски транспорт и после да пърд.и медийно
90
0
 
34
 
! Отговори
Свиквайте вика преди 5 години
О, боже Господи и тази е изкуфяла....
89
0
 
45
 
! Отговори
От САЩ преди 5 години
Кристалина смята , че американския народ се е променил , след атентатите !За сметка на свободата си , е получил повече сигурност . Уверена съм че Кристалина не е запозната с конституцията . Всеки американец има оръжие , с цел отбрана , ако правителство си превиши правата !Умни хора са писали американската конституция , в полза на народа , не на правителства ..,
88
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние не искаме да живеем в риск и такива като тази след като не могат да ни осигурят спокойствие по-добре да си хващат парцалките и обратно по селата, а на тяхно място да дойдат други, които ще съумеят да се справят със задачите си! Или ще си вършите работата както трябва или смяна на караула!
87
0
 
52
 
! Отговори
ВОЛЕН ПАША преди 5 години
АЗ ИСКАМ ДА СВИКНА ДА ЖИВЕЯ С 30 000 ЕВРО НА МЕСЕЦА, КАКТО ЖИВЕШ ТИ САТАНИСТКЕ .ТАЯ .....******* ВЗИМА 30 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ., МАИКАТИ ДА Е.А , ДОЛНА.