Турция екстрадирала Брахим ел Бакрауи през 2015 г.

Белгийците впоследствие са го освободили, заяви Ердоган
23 мар 2016 20:30,
54
Турция екстрадирала Брахим ел Бакрауи през 2015 г.
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че един от нападателите в Брюксел е лице, което е било екстрадирано от Турция, съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Това е бил Брахим ел Бакрауи, потвърди високопоставен турски чиновник, цитиран от предаде AFP.

Един от нападателите в Брюксел е човек, който сме заловили през юни 2015 г. в Газиантеп (Югоизточна Турция), и сме екстрадирали. Белгийците впоследствие са освободили въпросното лице, заяви Ердоган.

По думите му въпреки предупрежденията на Турция, че този човек е чуждестранен джихадист, белгийските власти не са успели да установят дали лицето е свързано с терористична организация.

Турският президент говори на съвместна пресконференция с румънския си колега Клаус Йоханис.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като тебе ли? :)
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еха, ако бяха се представяли за турци щяха да получат още повече помощи. или сирийци
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е логиката ползата на ПКК да бомбандират Брюксел при положение че си имат охранявана палатка в центъра му и това вбесява Ердоган?
17
1
 
2
 
! Отговори
cCc преди 8 години
kakto stana s el kayda,taliban,asala taka ste stane i s pkk zapada ste gi podkrepya ste im dava orıjiya ste gi obucava ste im pozvoli da otkriyat palatki nasred bryksel no nakraya kakto i drugite i pkk ste pocnat da gi ubivat te go zaslujavat
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислят ги от ПКК ("добрите терористи") и ги пущат. Жалко за загиналите невинни белгийци.
15
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че Израел знае повече от Турция за борбата с терора. Какво е седнал терориста да говори за борба с терора. Ердоган е сунистки джихадист. Какво се прави на дръж ми кепето ?
14
2
 
12
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Слабохарактерни, меки и импотентни - това са белгииците.
13
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бгСамо ТУРЦИЯ не прави преговори с терористите.-а ги бомбардират.Няма такава държава която е дала толкова жертви за отбрана на териториалната цялост.ЕЙВАЛАХ.да видим сега ЕУ какво 6те направи
12
1
 
15
 
! Отговори
Да 14...ха,ха,хааааа преди 8 години
Да пратим СЪРГЕЯ с червените прашки да преговаря с ИДИЛ.Те ще го разберат добре....!!Може и Ду.ду.ка ,бе.... и той е сгоден ...
11
4
 
9
 
! Отговори
TR преди 8 години
Това което го пишеш беше изявено от руските медии.Ноо този петрол бе6е тиргувано от руски 4алавек .До сега и продължава да не е доказано ,че ЕРДОГАН не е замесен.Като се докаже чалавека 6те си подаде оставката.Панимае6
10
13
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
Има решение на проблема. И то е юнкер и Доналд Туск да започнат незабавно преговори с Ислямската държава. Нека се договорят, ако трябва да направят някакви отстъпки на мюсюлманите. Може би искат да имат повече джамии? Или медресета? Без преговори и взаимни компромиси няма да се мине.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не бързаме да обвиняваме извършителите-араби. Просто арабите се борят срещу световното еврейство с всички възможни средства и това е тяхната хибридна война. Борят се срещу еврейството както някога Хит.лер го правеше.
8
16
 
10
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Ердоган играе ролята на честната Калутка,а търгуваше петрол с джихадистите от ИД,а дъщеря му играе като доброволка в болница за ранени джихадисти в Турция.
7
23
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Ероган бля,бля.Тоя терорист Брахим ел Бакрауи е бил подготвен за мисията от Султана,телепортиран умишлено със съмнителни доказателства за тероризъм.Белгийските служби са се вързали като хамсии и са го освободили,считайки че турските служби са представили косвени доказателства.Бонбения атентат на гара Буново във вагона за майки с деца бе подготвен пак от Турските служби.Втората бомба бе открита на плажа и обезвредена.
6
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция екстрадирала, Русия предупредила ... хайде дребните диктаторчета взеха да се обаждат ... да правят шум, един вид.а българските селянчета в зависимост дали са турчета или обикновени, селски комунисти хвалят ту Ердоган, ту Путин
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на Турция не и е леко с 2 млн. мигранти и самовзирили се камекадзета всяака седмица в Истанбул или Анкара.
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turciq predupredila Belgiq za terorista no te za tashak si rastvoriha palatki za tqh e vseki jani kvoto see
3
13
 
21
 
! Отговори
ЕРДОГАН Е ВЕЛИК!! преди 8 години
РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ "ПЕСОВЕ"...ОТ БИВШИТЕ СОЦ-СТРАНИ В БРЮКСЕЛ!!!/...КАТО СЪРГЕЯ , ДУ.ДУ.КА. И БАБА МЕРКЕЛ---ВСЕ КОМСОМОЛЦИ ОТ СОЦ-БЪЛГАРИЯ И ГДР/ВСЕ КРИТИКАРИТЕ ...НА ЕРДОГАН И ТУРЦИЯ!ВСЕ ---ДЕМОКРАТИЧНИ , ЧЕРВЕНИ *** .....ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ПОТЕКЛО!!!!
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя рептил каза че Вавилонската блудница стъпва по минно поле и екстрадира терористи към Европа определено няма връзка със тез събития. ПлатетЕ му още 6 млрд. сега за да не екстрадира терористите към вас. Пикльовци.
1
19
 
26
 
! Отговори
osman преди 8 години
Eedogan vinagi e bil golyana rabota zatova go mrazyat putleristite.golemiyat AGA si e BASH.