Белгийските служби били предупредени за атентатите

"Аарец": Знаело се, че атаката е планирана в град Ракка
24 мар 2016 15:14, Елка Василева
7
Белгийските служби били предупредени за атентатите
Снимка: Reuters

Белгийското разузнаване е разполагало с конкретен сигнал, че летището в Брюксел е набелязано за бомбено нападение, пише израелският вестник "Аарец".

Според изданието белгийските и западните служби вероятно са имали предварителна информация и за атентата в метрото, както и че атаката е била планирана в столицата на ИДИЛ, сирийския град Рака.

Белгийските служби за сигурност и други западни разузнавателни структури са разполагали с предварителни и точни разузнавателни предупреждения по отношение на терористичните атентати в Белгия от вторник, твърди "Аарец".

Службите са знаели, че има голяма вероятност в съвсем близко бъдеще да са планирани нападения на летището и в метрото.

Въпреки че са били предупредени отрано, белгийските служби явно не са били достатъчно подготвени за толкова сериозна и непосредствена заплаха, пише вестникът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: атентати в Брюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Аарец, не мерси преди 8 години
Да, бе точно така е било. Като мине панаира и викат "Аз нали ти казах..."Като са знаели евреите да са казали, нямат м'ди в устата си.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕто ви комисаря на полицията в Брюксел и сами преценете дали може!:bultimes/wp-content/uploads/2016/03/45844e7920d3.jpg
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са толкова зле , че не могат котка да хванат в чувал . Разрешиха на милиони терористи да дойдат в Белгия и сега олеле какво стана . Сега какво правят , нищо но от сърце. Те те колят ти викаш добре дошли сте . Ами съжалявам оправяйте се ........
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свърши им берекета на западно-европейците. Сега ще видят кво да е си емигрант