Аз съм брюкселец, заяви Джон Кери в Белгия

Няма да ни уплашите, няма да ни спрете, отправи послание той
25 мар 2016 14:44, Елка Василева
57
Аз съм брюкселец, заяви Джон Кери в Белгия
Джон Кери и Шарл Мишел. Снимка: Reuters

"Аз съм брюкселец", заяви на френски и фламандски държавният секретар на САЩ Джон Кери в белгийската столица, където пристигна да поднесе съболезнования и да предложи помощта на САЩ след джихадистките атаки от вторник, съобщи Франс прес.

"Je suis Bruxellois" - "Ik ben Brussel", каза Кери на обща пресконференция с белгийския премиер Шарл Мишел.

"САЩ се молят и скърбят заедно с вас за близките ви, жестоко отнети от вас, и за многото ранени при тези жалки атаки", заяви държавният секретар. Той съобщи, че сред загиналите има и американци, без да уточни броя им. Но високопоставен служител каза, че семействата на двама американци са били информирани за гибелта им при нападенията, предаде Асошиейтед прес.

"САЩ стоят твърдо зад Белгия и другите страни в Европа пред лицето на тази трагедия", продължи Кери и предупреди, че светът няма да спре битката срещу Ислямска държава, поела отговорност за атентатите.

"Ние - всички ние, представляващи безчет националности, имаме послание до онези, които са вдъхновили или извършили нападенията тук или в Париж, или в Анкара, Тунис, Сан Бернардино и навсякъде другаде: Няма да ни уплашите. Няма да ни спрете. Ще се върнем с още по-голяма решимост, с по-голяма сила и няма да се успокоим, докато не заличим вашите нихилистични убеждения и малодушие от лицето на земята."

Шарл Мишел благодари на Кери за визитата, окачествявайки я като силен сигнал на солидарност. "Много е важно за нас днес да получим вашата подкрепа", каза той и поднесе съболезнования за американските жертви. Белгийският премиер подчерта, че страната му ще продължи да участва в операциите на възглавяваната от САЩ коалиция срещу Ислямска държава. В състава на коалицията са шест белгийски изтребителя Ф-16.

Кери ще се срещне по-късно с белгийския крал Филип. Преди това той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, посочи АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е брюкселец, колкото Плевналиев е Шарли Ебдо. Много лъ.жат бе, би казал проф. Вучков! Този е от Колорадо, от едно градче с култовото име Аврора и се пада малко евреин от Силезия, пребоядисан, но го разобличиха. Това последното, го казвам не от ан.тисем.итски чувства, а като пример как трябва да работят журналистите!
45
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
едно трябва да разберат европеиските синдроми че колкото и да приемате и галите с мека ръка арабската *** ислямистите джахадистите и кръвожадните наркози не ги интересува за тяхния народ ,дори са доволни че бягат и така те стават господарите на страната ,те са техни врагове и това не е залога за да няма атентати ,вие напълните преди Европа с вашите покани, разрешения,предимства и попечителства ,защото вие имахте полза от това вземахте им петрола ,богаствата ,имахте евтина работна ръка
44
0
 
35
 
! Отговори
бг преди 8 години
Всичките имена,споменати в тази помия,подкрепят джихадистките животни.
43
0
 
43
 
! Отговори
Пропаганда преди 8 години
Кери: Аз съм лъжец и ние сме виновни ,но не ме вълнува как Вие в Европа ще се оправите с тези..
42
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти си ***. Когато беше "арабската пролет" "демократично отприщила кошмара нали беше арабин бре
41
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е с всеки дето плюска брюкселско зеле. Изкукуригва.
40
0
 
40
 
! Отговори
Лицемери преди 8 години
Играете си търпимостта и пропагандата, само около 20% ниско интелигентни хора не осъзнават кой създава конфликтите и защо? Една икономика разчитаща на създаването и воденето на военни конфликти сее само омраза и в собствения си народ! Вземат ни за *** несъзнаващи катализатора на тези размирици, на САЩ им трябват конфликти за да бъдат начело на прогреса, да спрат с пропагандата как ние европейците сме се отнасяли с емигрантите.Лицемерие..
39
0
 
39
 
! Отговори
Няма, няма ! ! ! преди 8 години
Лицемерщина на тези, които със сеят конфликти няма край.Това ,че Европа е безгласна карта е жалко, ако се затворят границите няма да има радикалисти, въпреки че се опитват да приобщят араби, които те самите никога не са искали приобщаване, а само да живеят на гърба на домакините си.Не искат да работят, не искат да се образоват, не искат да се приобщят към създания с векове ред и социална търпимост.Щом не искат с добро ще стане с ло*о, ще събудят национализма и тогава ще стане страшно..
38
0
 
40
 
! Отговори
озарен преди 8 години
Какво долно лицемерие. Ако толкова им е жал на американците за Европа, да не бяха подпалвали света с хиляди незатихващи военни конфликти, да бяха помогнали този поток от мюсюлмани да бъде спрян и недопускан на континента. Лицемер, долен лъжлив лицемер.
37
0
 
34
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
А Вие какво правите та да Ви спираме???
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДИСАГИТЕ"Кери на Марс открили нефт!!!"Те там търсят живот , тоест нови роби.
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Misir.STARBUCKSИзтриха ми пожеланието към теб, но ти нали си го знаеш!
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Треперят ли ти потурите"Не, защото сега съм с американски дънки, но съм си приготвил и руски *** с български "учкур". Само Украйнски шалвари неикам защото там руснаците яко бият.Ха, ха ха!
33
0
 
40
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Кери на Марс открили нефт!!!Съвирай си говедарника и отивайте да правите там ДЕМОКРАЦИЯ!!!
32
0
 
40
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Кери освен *** ти не можеш да си друго!!!!!!!!!!!!!!!Маринела те търси да ти удари пак крошето в конската ти мутра!!!!!!!!!!!!!
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъкси, шъ пати украинката!
30
0
 
58
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Аз не мога да ги разбера, тия политици... Акбарите се взривяват, хора загиват, а тия единствената им реакция е: Аз съм Шарли, аз съм Брюкселец, аз съм не знам си какъв! Няма такава глупост никъде по света!
29
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери не го е страх защото цяла армия от пазванти го пазят, бронирани коли, бункери и т.н. А ти драги ми сътериторианецо, с какво сърце вече слизаш в метрото? Треперят ли ти потурите от страхови атаки? На мен- да и затова трябва да благодаря на Кери и Обама, затова, че запалиха Близкия изток и всички терористи са вече в Европа, защото щатите затвориха границите си от съображения за сигурност.
28
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щеще да си ако те събираха от пода на трамвая ама за съжаление други го отнесоха заради вашата толерантна политика в близкия изток.
27
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ изпълнението на плана им глобален. В прав текст си ни го казва човека.