Нараства броят на жертвите от атентата в Лахор

Светът осъди терора, отнел живота на 69 души – жени и деца
28 мар 2016 08:07,
8
Нараства броят на жертвите от атентата в Лахор
Снимка: БТА

Броят на загиналите при атентата във втория по значение пакистански град Лахор достигна 69 души, най-малко 23 от тях са деца, предаде агенция Xinhua , позовавайки се на местните власти.

Съобщава се за над 300 ранени. В болниците на Лахор са приети 56 деца.

Още по темата

В неделя терорист задейства взривно устройство край детска площадка в Лахор. По информация от полицията, повечето загинали са жени и деца. Отговорност за нападението пое свързана с талибаните групировка.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди самоубийствения атентат и призовава извършителите на този ужасен терористичен акт да бъдат бързо изправени пред съд", се казва в комюнике на световната организация.

Френският президент Франсоа Оланд заяви вчера, че страната му е солидарна с Пакистан и допълни, че Париж е непоколебим в желанието си да се бори навсякъде с тероризма, се посочва в комюнике на Елисейския дворец.

Носителката на Нобелова награда за мир, пакистанката Малала Юсафзаи, заяви, че е "поразена от това лишено от смисъл убийство".

Този атентат "хвърля сянка на тъга и тревога върху Великденските празници", реагира Ватикана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
фиф преди 8 години
До 59Отговори До zdf ...... Много имаш да четеш и да учиш за да разбереш каква религия е исляма.... Образовай се и тогава коментирай..... Исляма не е тероризъм.... Издънката на исляма създава проблеми
7
1
 
4
 
! Отговори
Махало преди 8 години
Исляма е просто оправдание . Никоя религия не изповядва насилие . Нима 2- те световни войни са дело на Исляма ? Просто сега е удобно всичко да се оправдава с него .
6
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До НАЙДЕНОВ, Ислямът Е религия на мира и толерантността, ислямизмът - НЕ
5
2
 
7
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
КОЙ СЕГА ЩЕ МЕ УБЕДИ ЧЕ ИСЛЯМЪТ Е РЕЛИГИЯ НА МИРА И ТОЛЕРАНТНОСТТА?
4
0
 
5
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
Лахор беше люлката на тероризма. За нещастие го отнесоха пак невинни, а не тези които трябва
3
6
 
11
 
! Отговори
zdf преди 8 години
Исляма трябва да бъде изкоренен със смъртта на всеки ***, който откаже да приеме друга религия-освен човеконенавистната ислямска повръщня!!! Всеки изповядващ тази омразна и отвратителна религия трябва да бъде покръстен в християнството, будизма или квото и да друго! Който отказва-да бъде евтаназиран, както едно време гадовете са налагали насилствено кирливите си догми-така сега да постъпим с тях, защото е видно, че религията им пропагандира избиването на невинни, хора независимо от религията им
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да ги прости!
1
1
 
33
 
! Отговори
Трол преди 8 години
И естествено нито един коментар за солидарност!Нали не е Брюксел,защо да сте солидарни........!?!?!?Само дето загиналите са пакистански християни празнували Великден,но кой да знае.Тук се знае само колко сме велики българите ...мързеливи,лоши и прости......но...европейци!!