Мъжът отвлякъл самолета, за да се срещне с бившата си

Египтянинът е преподавател в американски университет
29 мар 2016 12:37, Елка Василева
17
Мъжът отвлякъл самолета, за да се срещне с бившата си
Снимка: Reuters

Похитителят на египетския самолет, кацнал принудително на летището в Ларнака, е поискал среща с бившата си жена кипърка, съобщава гръцкото издание "Прото темо".

Вестникът твърди, че властите в Кипър са намерили жената, която се казва Марина Парасху, и са я повикали на летището.

Още по темата

Според свидетели похитителят е хвърлил на летището в Ларнака писмо, написано на арабски, което настоял да бъде предадено на бившата му съпруга, предаде Ройтерс.

Похитителят е египетският гражданин Ибрахим Самаха, на видима възраст около 50 години, който работел като преподавател в университета в Атланта (САЩ), предаде ТАСС, позовавайки се на в. "Ал Ахрам", който цитира източници от силите за сигурност.

Както се съобщава, мъжът поискал преводач и политическо убежище в Кипър.

Телевизия Ал Арабия съобщи, че на борда на отвлечения самолет няма взривни вещества. Според непотвърдени информации, огласени по-рано, похитителят носел колан с експлозиви и заплашил, че ще ги взриви, ако бъде предприет опит да бъде неутрализиран.

Египетската служба за гражданска авиация съобщи, че преговорите с похитителя са осигурили освобождаването на всички хора на борда с изключение на няколко чужденци и екипажа. Според гръцката агенция АНА-МПА сред освободените са и двама митрополити от Александрийската патриаршия.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А те били двама с името Ибрахим и докат открият от кои е писано писмото до бившата понеже от съпровождащия истребител не ъточнили коя е бившата от четирите по корана и кората за брак и защо сега избрал туй обяснение към бившата омотан в кабели сякащ ОТАН го гони като Брахим та голямо чякане и олелия,че на някой пилот втори,трети му писнало и излязъл през илюминатора ,макар че не е илюминат,за да не разтревожи обмотания в ластици които бързо смъкнал,за извинение на присъстващите по ранг без екипа
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния терорист, който се оказва американски възпитаник! В случая въпросния даже бил преподавател в университет ( ?!) в Атланта. Да се смее ли човек, да плаче ли...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОМАНДО НА ЖИВО.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабските откачалки не подбират средства за да се доберат до Европа.Която глупачка се омъжи за арабин да знае че няма отърваване па дори и при развод.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любов ли бе да я опишеш?
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Египтянинът е преподавател в американски университет"===Вече е БИВШ преподавател в американски университет.И за какво, по дяволите е трябвало да отвлича самолета, за да отиде при бившата си, след като така или иначе е летял натам? Цялата история е налудничава.
2
7
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Това американските професори са си терористи и те!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРАВОЛИНЕЕН КАТО ИСТИНСКИ АМЕРИКАНЕЦ! НИЩО НЕ ГО СПИРА ЗА ДА ДОСТИГНЕ ЛЮБИМАТА ЖЕНА.