Похитителят в Кипър поискал освобождаване на затворници

Противоречива е информацията за самоличността на мъжа
Обновена: 29 мар 2016 14:20 | 29 мар 2016 13:50, Елка Василева
4
Похитителят в Кипър поискал освобождаване на затворници
Снимка: Reuters

Похитителят на отвлечения египетски самолет в Кипър е поискал освобождаването на затворници, най-вече жени в Египет, съобщава гръцкото издание News247.

Според кипърската информационна агенция похитителят е предал на властите писмо на арабски език, което в момента се превежда, за да се установи за какво става дума.

Още по темата

Предполага се, че писмото е адресирано до бившата му жена, която се намира в Кипър и с която имали четири деца.

Агенцията отбелязва, че на борда на самолета е имало пътници от различни националности, сред които израелци, британци, холандци и американци, както и екипаж.

Първоначално от самолета са били свалени 49 пътници, а след това още петима души. Багажите им се проверяват на летището от специалисти по експлозивите.

Похитителят на отвлечения египетски самолет продължава да държи на борда четирима чужденци - двама британци, италианец и ирландец, съобщи по-рано кипърският гръцки в. "Политис".

Останалите пътници, сред които и двама митрополити от Александрийската патриаршия, са освободени. Екипажът също остава похитен.

Противоречиви са сведенията за самоличността на похитителя. ТАСС предаде, позовавайки се на в. "Ал Ахрам", който цитира източници от силите за сигурност, че той е египетски гражданин, идентифициран като Ибрахим Самаха, който работел като преподавател в университета в Атланта (САЩ).

Ройтерс идентифицира лицето като Ибрахим Абдел Таууаб Самаха, преподавател по ветеринарна медицина в Александрийския университет. Тази информация се базира на списъка с личния състав на университета.

Малко по-късно беше съобщено, че похитителят на самолета в Кипър е египетски гражданин и името му е Сеиф ад Дин Мустафа, който според източници е бивш член на силите за сигурност на Египет и вероятно противник на правителството на президента Абдел Фатах ас Сиси. Това пише кипърският гръцки в. "Политис". Същото име посочи и кипърското външно министерство в коментар в Тwitter, без да даде повече подробности, предаде Ройтерс.

Според "Политис" похитителят вероятно е либиец, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne se zanimavayte sas prosti neshta jiveyte si jivota vsichko e konspiraciq