Абдеслам доброволно не се самоубил и спасил десетки

"Ако исках, можеше да има още жертви", признал Салах пред брат си
Обновена: 2 апр 2016 14:15 | 2 апр 2016 09:25,
62
Абдеслам доброволно не се самоубил и спасил десетки
Снимка: Twitter

Заподозреният като основен организатор на парижките атентати Салах Абдеслам доброволно взел решение да не се самоубие по време на терористичните атаки от 13 ноември миналата година.

Това заяви брат му Мохамед Абдеслам.

Още по темата
При атаките третият брат Брахим Абдеслам се самовзриви, припомня BTV.

"Ако исках, можеше да има още жертви. За щастие не го направих", казал Салах пред брат си Мохамед, когато последния го посетил в белгийския затвор, където джихадистът е задържан.

Салах Абдеслам беше задържан в родния си квартал в белгийската столица Брюксел миналия месец. 4 дни по-късно градът беше ударен от координирана двойна терористична атака, при която загинаха 32 души.

Отговорността за атентатите на летище "Завентем" и в метрото пое "Ислямска държава".

Смята се, че Салах Абдеслам е отговарял за логистиката по време на парижките атентати. Пред разследващите органи той призна, че е трябвало да се взриви пред стадион "Стад дьо Франс" като брат си Брахим, но се е отказал.

Салах Абдеслам ще бъде екстрадиран в Париж. Той отрича да е свързан по какъвто и да е начин с брюкселските атентати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Семейството му сега няма да получи парите за "саможертвата" му, нито честта и славата, името му няма да се споменава сред "мъчениците" за вярата в петъчните проповеди... Не проповядвал Корана смърт за неверниците! ВЕРНО ли ? Ще взема пак да го прочета! То там никъде не прочетох, че жените трябва да са опаковани като крачещи топове плат на Хелоуйн, ама те го правят!
23
0
 
7
 
! Отговори
сд преди 8 години
защо не го обезглавят ?
22
0
 
11
 
! Отговори
G преди 8 години
С тези мерки на "мека китка" не могат да уплашат и гаргите. Това момченце на снимката и брадатите му приятелчета трябваше да понесат по 100 камшичени удара и да бъдат изгорени живи, а семействата им натирени в трета глуха, за да се даде достатъчен пример на подръжниците им.
21
7
 
1
 
! Отговори
едно преди 8 години
до"глистопад":Самоубийството в Исляма е забранено,както и всииички поводи водещи до него!Исляма забранява да се убиват Хора,без значение от мотива!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие бъзикате ли се......свиждане във затвора му разрешили.....е може и да го пуснете да си ходи
19
0
 
18
 
! Отговори
едно преди 8 години
Няма такова нещо"ислямска държава",тези *** нанесоха повече вреда на муслиманите от колкото на другите хора,това е Анти ислямска държава!
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК да го награди с орден...
17
1
 
13
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
Хванало го е шубето, разбрал е че няма никакъв Алалах и сега иска да се кръсти и да става монах - велкем след недосмиления си геройски животец отнел животи, някой някъде си да го приеме след като плътта напусне кокалите му :)
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамма миа, той бил благодетел! Ангелче с крилца на гръбчето и сега пърха, пърха! Задействал се е инстинкта за самосъхранение и сега се правим на съвестни и морални! Смех!
15
0
 
14
 
! Отговори
смях преди 8 години
типичен французин, навремето Де Гол 1963 г. каза всеки алжирец е французин и добре дошъл..... сега си яжте попарата..... но има и добри футболисти... радвайте се им.
14
0
 
9
 
! Отговори
Летописец преди 8 години
Откога bTV е референт за прецизна информация? Жалко, че сте се подвели, без да проверите детайлите. Братът на Абдеслам не се е взривил на стадиона, а на улицата, пред няколко заведения, където бяха убити десетки хора. Салах е бил шеф на екипа за стадиона, който се провали, защото охраната не ги допусна вътре. Трима се убиха пред вратите му. Това е толкова лесно да се провери и свери, че е направо тъжно, че не сте го направили
13
0
 
25
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Предлагам колегите от френския хелзински комитет да го номинират за герой на годината.
12
1
 
23
 
! Отговори
ZFix преди 8 години
Време е всеки престъпник обвинен в опит за убийство да бъде произведен в герой. Можел е да убие, но не го е направил. Браво!
11
4
 
4
 
! Отговори
putin преди 8 години
4e to i az taka spasqvam hora
10
0
 
6
 
! Отговори
явно преди 8 години
До басиявно от "кумова срама" в корана не пишат, че ще получи 40 девсвениКа и тоя се е поколебал! Ама моля ви се ,уточнявайте тия работи навреме! стават недоразумения. А сега по крумовите июжнокорейски закони майка му, баща му, сестри,братя,синовете и дъщерите им- вързани отпред на оръдията и......бум! Око за ДВЕ!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
burgasinfo/news/view/5/55913
8
1
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
Е хубава работа, нема що! То ако така ще гледаме на нещата, и Хайнрих Химлер също е спасявал евреи в края на Втората Световна Война. Това означава ли че от Яд Вашем следва да го номинират за "праведник на света"?Номер 7 (PB)Абсолютно си прав за коментара, няма какво повече да се разсъждава.Един терорист, убиец и организатор на масови атентати се опитва да се изкара герой.Има такива хора. Те не са луди, но психиатрите ги окачествяват като психопати или социопати.
7
0
 
10
 
! Отговори
тео. конспирациите преди 8 години
До Шматко полит имигранПринципно ако наистина бяха терористи щяха да гръмнат в знах на протест пред офиса на американска конспирация или някое американско или руско посолство! Промитите мозъци на джихатите изпълняват каквото им наредят и за това целите са им обикновени хора в на площадите и градския транспорт за да се оправдават трилионите давани за "сигурност" които гарантират ,че корпорациите нямат врагове в Европа и ТТИП ще се приеме без условно в европейския Халифат подчинен на САЩ.
6
0
 
26
 
! Отговори
РВ преди 8 години
Сега не разбрах , да му благодарим ли че се е отказал или да му се молим да не реши да натисне копчето....??? Такова добро момче, спасило животи, пуснете го веднага и му помогнете да се интегрира. Пфу
5
1
 
9
 
! Отговори
Шматко полит имигран преди 8 години
Абдесалам и другите са набедени за терористи ! Това не е Израел до Брюксел илли Париж да се превози или пренесе взривно вещество или оръжие е подчти невъзможно ако няма съдеиствие от службите ! Някой от вас пробвал ли е да носи незаконно дори ракия през границите ? А знаете ли че на много места има камери за разпознаване и как след атентатите изведнъж извадиха снимките на които определено си лишеше грубата манипулация ? АМАН ОТ АМЕРИКАНСКИ АТЕНТАТИ тип БУШ