Азербайджан установи контрол над места в Нагорни Карабах

12 негови войници са убити от арменските сили
2 апр 2016 20:16, Петя Славова
76
 Азербайджан установи контрол над места в Нагорни Карабах
Снимка: БТА
,Азербайджан установи контрол над редица стратегически височини и населени места в Нагорни Карабах, съобщи азербайджанското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.
 
В боевете с арменските сили са унищожени 6 арменски танка, 15 артилерийски установки и инженерни укрепления и са убити и ранени над 100 арменски войници, добави азербайджанското министерство на отбраната, цитирано от БТА.
 
В боевете също така са убити 12 азербайджански войници и е свален азербайджански хеликоптер. Освен това азербайджански танк се е натъкнал на мина.
 
Министерството заяви, че има убити и ранени и сред цивилното население, но не съобщи данни за броя им.
Говорителят на президента на отцепилата се от Азербайджан република Нагорни Карабах Давид Бабаян съобщи, че при азербайджански обстрел с ракети "Град" е убито момче на около 12 години, а други две деца са ранени, предаде Асошиейтед прес.
 
Бабаян определи боевете като най-тежките от 1994 г., когато приключиха бойните действия между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Азербайджанарменци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38;Прав си, иде време разделно. Иде такова време в което ще се отчете цялата наглост, грабежи, убийства, подлост на българина . Ще дойде време когато ще се срещнем на барикадата в Кърджали, Смолян, Пазарджик, Шумен, Разград ,Силистра, Добрич...за да изчистим всичко онава което е натрупано от 137 години насам. Ие много лошо време, не знам дали she е РАЗДЕЛНО но знам и усещам, че ще е КЪРВАВО, по-кърваво от 1877-78; 1912-13 повярвай ми, така ще е....Преди нямахме военни, командири, сега имаме всичко, през последните 27 години имаме по-вече от 56.000 обучени в пряк партизански бой в
26
1
 
24
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Вчера в България влезна конвой с бойни машини , превозваха ги камиони с чешка регистрация.Пък вие си мислете че НАТО (САЩ) нямат нищо общо със случващото се.
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До да се знае;Ти да не правиш нощния и дневния разряд на на азебаиджанската армия? Броиш офицерите и подофицерите така ли? А когато през 1994 г. цялата СССР армия се сражаваше на страната на арменците добре ли беше? Това са норманлни процеси в световната политика, всеки ще си получи заслуженото. Кръвожадните и кравопиците арменци също, въпреки че и САЩ и РФСР ги подкрепят....Това е справедливостта...А истината не търпи отлагане...
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадиров какво мисли по въпроса? Не се ли е изкаакал нещо по въпроса?
23
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,азерите са шиити. Сега Путин е в шах с пешката. В Сирия пламенно защитаваше шиити сега трябва да воюва срещу тях. С всеки ход лъсва двойствената му "миролюбива" политика. Ще има безсънна нощ в кремълския шахклуб.
22
5
 
5
 
! Отговори
dh преди 8 години
азерите са шиити
21
33
 
16
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Русия няма да посмее да се намеси срещу Азербайджан.Руснаците ги е шубе и нямат ресурс, най-вече човешки.Русия е в демографска дупка.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда да клъвват на каквото и да било руснаците! Направи си справка- арменската армия по численост е два пъти колкото българската такава. Като прибавим и армията на непризнатата Нагорно-Карабахска Република- става 3 пъти колкото българската!
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е дали руснаците ще клъвнат, да се вкарат в трета война
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
янките бутат азерите да се дървят, за да върнат на руснаците за Сирия
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prez 1918 god obedinenata islqmska kavkazka armiya s pomoshtta na Osmanskata armiya osvobojdava Azarbaycan ot ruskite i armenski okupatori,vav voynata zagivat nad 100 hilqdi dushi
16
4
 
21
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 8 години
За жалост въпрос на време е и на Балканите пак да има сблъсъци. То хървати, сърби, макета, шиптъри и прочее. И на нас няма ни се размине. *** и без това необезпокоявано си упражняват геноцид над българите.
15
14
 
1
 
! Отговори
Тончик Харитончик преди 8 години
По Синема има много хубав филм за любовта на двама неразбрани от хората хомосексуалисти. Много човечен филм, много прочуствен.Защо хората не гледат повече такива филми и не мислят за любовта в най-различните и странни нейни проявления, а вместо това воюват и се избиват помежду си?
14
8
 
16
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 8 години
Ух как ми се ще руските солдати да потренират сега малко и върху азерчетата. И без това винаги са ги бухали. Та как мислите Азербайджан и прочее Стани се озоваха в СССР?! Включая и Хаестан ( Армения )
13
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия няма да посмее да се намеси в тоя спор, направи ли го Газпром, Роснефт и Лукойл ще бъдат изхвърлени от Каспийските находища
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A podkrepqshtite armeniya balgari nayasno li sa che,armencite sa okupirali osven Nargorni karabah edna treta ot teritoriyata na Azerbaycan s ruska pomosht,balgarite dali shte sa saglasni s tova nqkoy da aneksira edna treta ot BG
11
10
 
12
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Путин ще помогне на арменците като им отпусне нов заем с който да си купят оръжия. Разбира се от Русия.
10
4
 
5
 
! Отговори
Капитан Корели преди 8 години
Айде Волен да вирим сега дали ще се изкаже по тая криза.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От огромно значение е факта, че Армения заедно с Русия са страни по договора за колективна безопасност ОДКБ. Това нападение е още една сериозна провокация срещу Русия и тя не е замислена в Баку или в Анкара.
8
9
 
5
 
! Отговори
** преди 8 години
Луди хора!Вместо да се хванат заедно да построят един газопровод през Турция до Европа и да печелят всички луди пари, те тръгнали да воюват и да се прецакват взаимно.