Азербайджан установи контрол над места в Нагорни Карабах

12 негови войници са убити от арменските сили
2 апр 2016 20:16, Петя Славова
76
 Азербайджан установи контрол над места в Нагорни Карабах
Снимка: БТА
,Азербайджан установи контрол над редица стратегически височини и населени места в Нагорни Карабах, съобщи азербайджанското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.
 
В боевете с арменските сили са унищожени 6 арменски танка, 15 артилерийски установки и инженерни укрепления и са убити и ранени над 100 арменски войници, добави азербайджанското министерство на отбраната, цитирано от БТА.
 
В боевете също така са убити 12 азербайджански войници и е свален азербайджански хеликоптер. Освен това азербайджански танк се е натъкнал на мина.
 
Министерството заяви, че има убити и ранени и сред цивилното население, но не съобщи данни за броя им.
Говорителят на президента на отцепилата се от Азербайджан република Нагорни Карабах Давид Бабаян съобщи, че при азербайджански обстрел с ракети "Град" е убито момче на около 12 години, а други две деца са ранени, предаде Асошиейтед прес.
 
Бабаян определи боевете като най-тежките от 1994 г., когато приключиха бойните действия между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Азербайджанарменци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Ala Bala преди 8 години
Нагорно-карабахския конфликт е типичния случай за лицемерието на великите сили. Позицията и на Русия, и на САЩ търпи коренна промяна в зависимост от конюнктурата. Първоначално Русия подкрепя Азербейджан, а САЩ и Европа, Армения.Това обаче продължава докато азарите не започнат да разиграват петролната карта. След подписването на изгодни договори със западни компании и САЩ,и Европа, и Русия рязко променят позициите си.
46
1
 
1
 
! Отговори
Ala Bala преди 8 години
До Анонимен 33Що за глупости си написал. Кога цялата съветска армия се е била на страната на арменците.В началото на конфликта "Червената армия" активно подкрепя Азербейджан, като дори участва в етническото прочистване (операция "Кальцо").По този повод на 1 май 1991-ва. сенатът на САЩ приема резолюция осъждаща престъпленията "Червената армия" (решение 97 на сената на САЩ).Според "Мемориал" загиват и над 500 руски войници при операция "Кальцо"
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се карайте, от живеещите в региона арменците са с най-тъмен цвят на кожата и с изключение на грузинците са най-космати. С характерните си месести устни и широки носове характерни и за негроидната раса се различават от *** само с по-светлата си кожа от тях и не толкова къдрав косъм. Да се говори, че са бели е силно преувеличено.
44
1
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Виждал съм ги изброените на живо. По телевизията с всичкия тоя грим и светлини са доста напудрени и променени. На живо са си доста муpгавки. Ами не са от най-белите, доста тъмни са. Според моите критерии. Ти може да имаш други.
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Садам имаше огромна армия състояща се от *** и страхливци .Турците са същите.Колос на глинени крака
42
1
 
7
 
! Отговори
Муте преди 8 години
Жалко за обикновените азери...След смазването на ислямските студенти в Баку, превземането на религиозните им организации, показното обезглавяване на няколко местни аги по регионите, наложеното рязко обедяване на населението с девалвацията на местната валута, сега местната върхушка около президента прибягва до последния възможен сценарий за насочване на вниманието на хората върху истинските им проблеми, а това е да спретнат една война. Жалко за многото обикновени хора, които ще страдат
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
neka si pripomnim 4e parvite ruski krilati raketi s koito udariha Islamskite grupirovki beha izstrelaini ot Kaspiisko more, prelitaiaha nad Azarbedjal , Armenia i tresnaha bandidtite.ta osven do Siria, tia raketi mogat da treskat i okolo Kaspiiskoto more de sto ima nujdaa razpraat 4e v Kavkas nemalo me4ka
40
10
 
8
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Въпросът с присъствието на турция с глупавия им султан в територии заселени предимно с бели хора имащи огромен дял в ранното християнство ще се реши като възмездие. Унищожаване на турция, но не подписване на капитулация и известни загуби като Тракия и Кюрдистан, а пълно избиване на населението заляло тези земи, допълвано с пълчища диваци от изток. За тях пощада няма да има, това което са направили с всички до които са се допрели е дало прокляия, които скоро ще я превърнат в радиоактивна пустош.
39
2
 
10
 
! Отговори
Краварски Рай преди 8 години
Много лyда крава, много нещо. Каква е ставката от Козяк? За колко дъвки Турбо на ден стига?
38
5
 
15
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До 53,Е ти не си ли виждал, ако не на живо, то поне по телевизията- като ги почнеш Магардич Халваджиян, Хилда Казасян, Хайдашод Агасян, Армен Назарян- всичките са арменци! Не виждам какво им е толкова черното!
37
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румборак какви бели хора бълнуваш? Ти виждал ли си арменец на живо? В Русия им викат черногъзльовци. Те са по цръни и от арапи.
36
6
 
25
 
! Отговори
шипка преди 8 години
ислямиста ердоган скоро ще го отнесе северният смъртоносен вятър
35
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Е лесно си го представят явно- в Европата на много места вече е така, включително и у нас! Форумните разбирачи им дай да пишат и да интерпретират както си искат неточната наука История. В същото време повечето от тях нямат почти никакви познания, а и не се и интересуват от точната наука География! Около 80% от населението на Нагорни Карабах са арменци. Как си мислят да правят референдум, като се има предвид и че непризнатата република има и армия, която по численост е почти колкото българската.
34
8
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Всъщност вече огънят е спрял!И не арменците,а азерите раздухаха конфликта,насъскани от САЩ и Турция!Само че за един ден изядоха доста бой и се кротнаха....Няма как Нагорни Карабах да се върне в Азербейджан!Как си представяте бели хора,християни да живеят с азиатските май...ни????
33
3
 
17
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До 46, И кой са тези показатели, като изключим петродоларите(газодоларите), по които Азербайджан превъзхожда Армения многократно? Само за справка- армията на Азербайджан е 66хил. , а на Армения е около 50хил. До 48,Този газопровод Танап го дърчете вече незнам си колко години- щял да "закопае" Газпром! Сигурно- те руснаците трева пасат- да си чувал за Северен поток с 49% участие на европейски фирми в строежа и експолатацията му? Пък и Азербайджан е доста спорно дали има ресурс да захрани Танап
32
14
 
12
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Прочетете за "Танап" и ще ви стане ясно всичко! Това е проект за газопровод който да свързва Азербайджан с Турция и респективно с Европа. Така ще намалее зависимостта и на Турция и на Европа от руската газ. Освен това азербайджанската газ е по-евтина от руската! Стана ли ви ясно защо е този конфликт???
31
26
 
12
 
! Отговори
:) преди 8 години
Азерите отдавна са изразили готовност да доставят газ за Европа, алтернатива на руския газ. Затова руснаците от край време пикат...газ. Путин нарочно създаде конфликта, за да попречи на Азербайджан да доставя газ за Европа, което на практика би означавало почти сигурния фалит на Газпром.
30
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, кой дърпа конците на арменците? Не са ли руснаците? Защо се тикат арменците между шамарите, като знаят че азерите ги превъзхождат многократно, по всички показатели?
29
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия ще бъде принудена да влиза във все повече и по-близо до Москва войни до пълното и изтощаване. Сега по Московски образец в Нагорни Карабах след като се прочисти от мускетари ще има референдум и ще се присъедини към Азербайджан, нещо което СССР навремето насилствено предотврати. Обръчът вече се затяга.
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко им стана на Азербайджан?Плачат за final solutin а?Сега вече са агресор и от контрата дето ще си отнесат близките дни свет ще им завие!Чакайте отчаяното призоваване на Турция и аверчето им САЩ за намаляване на напрежението идните дни!