Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения

Обстрелът в Нагорни Карабах продължава. Въпреки примирието
Обновена: 3 апр 2016 20:03 | 3 апр 2016 20:02,
158
Азербайджан поиска светът да повлияе на Армения
Снимка: архив, Ройтерс

Обстановката в района на конфликта в Нагорни Карабах остава напрегната, се казва в публикувано днес изявление на азербайджанското външно министерство, предаде ТАСС.

Продължава обстрелът с тежки оръжия, включително артилерия, на азербайджански позиции по линията на контакта.

Още по темата
"Армения разполага на окупираните територии допълнителни ракетни и артилерийски сили, за да укрепи възможностите си. Хеликоптерите й осъществяват интензивни полети между окупираните територии и Армения", се казва в изявлението на азербайджанското министерство.

"През последните години арменските военни провокации срещу азербайджански военнослужещи, както и срещу гражданско население, с използването на миномети, голямокалибрени картечници и артилерия придобиха по-интензивен и агресивен характер", подчертава азербайджанското външно министерство, според което "незаконното присъствие на арменски въоръжени сили в окупираните територии остава основна причина за продължаването и засилването на напрежението и създава заплаха за мира и стабилността в региона".

"Военната окупация на азербайджански земи не помага за решаване на конфликта и никога няма да доведе до политическите последствия, които Армения желае. Колкото по-рано Армения се примири с тази реалност, толкова по-скоро ще бъде решен конфликтът и страните и хората в региона ще могат да получат изгода от сътрудничеството и икономическото развитие", подчерта азербайджанското външно министерство. То призова международната общност да поиска от Ереван "да прекрати незаконната окупация на азербайджански земи, да изведе войските си от всички окупирани територии и да прояви конструктивност в решаването на конфликта".
Страните в конфликта се обвиняват взаимно за последните сблъсъци, отбелязва ТАСС.

Малко по-рано от Ереван изявиха готовност за всякакво развитие на обстановката в Нагорни Карабах, включително за оказване на пряка военна помощ на неговите сили за отбрана, заяви първият арменски заместник-министър на отбраната Давид Тоноян на среща с военни аташета от чуждестранни посолства в Ереван, предаде ТАСС.

В изявление на арменското министерство на отбраната се съобщава, че Тоноян е информирал военните аташета за обстановката "по линията на съприкосновение на воюващите азербайджански и карабахски сили" и е разяснил ситуацията, "получила се в резултат на широкомащабната агресия на Азербайджан, както и съдържанието на мерките, предприети от Армията за отбрана на Нагорни Карабах по пресичане на настъпателните действия на противника".

Министрите на отбраната на Армения и Иран Сейран Оханян и Хосейн Дехган в телефонен разговор са изразили безпокойство от изострянето на обстановката по линията на съприкосновение в Нагорни Карабах, съобщи арменското министерство на отбраната.
Министрите също така са обсъдили въпроси от сътрудничеството на отбранителните ведомства на двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
ТЕзи мрасни арменци да бъдат премахнати завинаги.явно са били останали още.ще свършат скоро.ако не целуват ръка...
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОСМАНДали, бре?! Съмнявам се...Арменците са корави, а жалките азерчета са треперушки! Преди 22 години неслучайно първите опукаха вторите. Така, че айде по-полека с изхвърлянията. Тагава само нагорнокарабахските сили разгромиха пишман азерската армия, а какво ли ще е ако Армения се включи официално във военните действия, мобилизирайки всичките си сили?! - арменското знаме ще се вее над Баку!!!
78
1
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
Един арменец нямс да остане .в нагорни карабах....азерите няма да дадат един сантиметър на тези гадори...
77
1
 
3
 
! Отговори
ЕТДОГАН преди 8 години
ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ДО КРАЯ С АЗЕРБАЙДЖАН.ДОКАТО НЕ СВЪРШАТ АРМЕНЦИТЕ ПРОДАЖНИЦИ.НАЙ НЕБЛАГОДАРНОТО ПЛЕМЕ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ.АРМЕНЦИТЕ ДА БИЛИ НА НАЙ ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ В ИМПЕРИЯТА.ЗАТОВА ИМ Е МАЛКО НЕЩАСТИЕТО....
76
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 8 години
До :)))))))))))) Читак, ходи в Турция да се биеш за Азербайжан. Тия *** територия и земя искат в 21 век.
75
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До :)))))))))))) Въх въх, бива неграмотност,бива, че и анализи прави. Б-а-с-и случая. *** научи малко правопис преди да пишеш че ставаш за резил.
74
6
 
17
 
! Отговори
Ферхунде преди 8 години
До 81 и 83Къде ще настъпваш ве барбарон! Нали ще настъпиш еврейските интереси и онея ще ви върнат във времената преди цитираната 1396г., когато основното ви действие беше да дъвчите *** дарадонки като си мислихте, че това са "шоко бонс". И изобщо само можеш да славиш алаха, че падна Източният блок, че до '91 вашите аскери като видеха АК74 на гърба на българският граничар и викаха " анаа комшу кючук картечница", докато те бяха с едни манлихери от първата световна... и до ден днешен са същите :*
73
0
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Къде е *** Елk. Bac? Има такъв тлъст "мат'риал" за Путин, пък *** още не се е прибрало от село! Срамота!
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно азерите кой ще послушат кат се има в предвид, че Каспийско море е пълно с Руски, Ирански и Казайстански военни кораби, с толкова ракети, че Кавказ от планина да стане океанска падина...
71
0
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Спасибо Тотич! Успокоих се. Ще нанкам спокойно сега ;)))
70
1
 
14
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Относно притесненията на Ян Бибиян за девствениците в рая. Не се притеснявай ,правоверните ще се задоволят и с девственици втора или трета употреба. А за най-закъсалите са подсигурили кози, то под бурката не се разбира много. Цели стада кози и овци заминават нагоре, особено по гергьов ден.
69
9
 
13
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Ае на бас че Карабах азерите нема си го получат, колкото и да ***.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си. От твоята гледна точка това би било ад. Приеми го така тогава.
67
1
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
На нас рай не ни трябва. Ние си го изживяваме тук и сега. Блажени са верващите, нал знайш?!
66
1
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Хаха. Много смешно момченце. Опит за хумор, ама много куц. Съжале боку.
65
8
 
4
 
! Отговори
До Ян бибиян преди 8 години
Като свършат девиците горе за правоверните ги заместват с арменци. Това е единственият начин арменец да иде в рая.
64
7
 
7
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
В един друг сайт един турчин лъжеше безпардонно че в ПКК половината бойци били арменци. Хаха. Точно пък арменци да помагат на тия башибозуци кюрдите. Как пък не. Хич няма се учудя ако баташкото клане е били извършено именно от кюрди и черкези.
63
4
 
29
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Братлета много сериозно съм притеснен за Аллаха! Много праведни *** се възнесоха при него. Как смогва с дефствените ку р ви се чудя?! Някои *** май ще я карат на ръчна тропоска или ще се ориентират към мъжеложството. Аллах акбар. Воистина акбар. Муахахаха
62
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
уважаеми драскачи, ще се направя на пророк ,- Турция настъпи много мазоли напоследък , така че скоро ще дойде и турската пролет , а до есента лирата ще е 30 стотинки . Колкото до азерите - това беше най-гнусното племе в СССР ,а Армения е първата страна излязла от състава на СССР още през 88-*** точно заради този конфликт . Разбира се по програма "Време" нищо не споменаха , а съюзът беше могъщ и нерушим
61
7
 
19
 
! Отговори
шипка преди 8 години
да подкрепим арменците-те са християни--вече са им доставени ракетните комплекси -торнадо