Шулц смъмри Ердоган: Прекрачихте границата!

Председателят на ЕК отсече: Не може така!
3 апр 2016 13:13,
169
Шулц смъмри Ердоган: Прекрачихте границата!
Снимка: архив Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц отправи остра критика към турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, пише националният ежедневник Die Zeit, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Неприемливо е президент на друга държава да твърди, че ние в Германия нарушаваме демократичните правила, заради това, че се чувства окарикатурен. Трябва да изясним на Ердоган: В нашата държава има демокрация. Точка", заяви Шулц.

Германският политик подчерта, че познава отдавна турския президент. "Той е човек на точната дума. Но и разбира такава. Затова трябва да му се каже: уважаеми господин Ердоган, прекрачихте границата. Не може така", коментира социалдемократът.

Припомняме, че една хаплива сатира срещу турския президент Реджеп Таийп Ердоган, излъчена по обществения канал NDR, а после и по телевизия ARD разгневи турския президент.  Турското Външно министерство привика германския посланик Мартин Ердман, което в дипломатическата практика е равносилно на скандал.

В сатиричната песен се чуват закачки примерно по адрес на помпозния президентски дворец: "Фукльото край Босфора/ живее на широка нога". На Ердоган не му е спестено и едно припомняне за последните му посегателства срещу медийната свобода: "Още утре е в затвора/ журналистът, пишещ нещо/ дет' ядосва Ердоган".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
33
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
Хей ШУЛЦ ХЕЙ СТАНИШЕВ.ЕРДОГАН ТАКА СЕ ИЗПЛАШИ ОТ ПЕДРУНГЕЛИТЕ ЧЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИЛ ТАШАКЛИЯТА В ДРУГИЯ КРАЧОЛ .МАШАЛЛАХ.ЕВРОПА Е ТОЛКОВА НЕЩАСТНА ПРЕД АГАТА.....ЗА ПОЧЕСТ НА ВИСОКАТА ПОРТА.ГОРД СЪМ ЧЕ СЪМ ТУРЧИН...СИН СЪМ НА НАЙ ВЕЛИКАТА ИМПЕРИЯ.И НЕ САМ ЕДИНСТВЕН.!
80
0
 
41
 
! Отговори
озарен преди 8 години
Шулци, ердоганчо от дума не разбира, само от кютек, ама здрав. И да му обръснете проскубания мустак.
79
3
 
48
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Мда,в Германия има демокрация,когато им е изгодно,или когато разреши хамерика.
78
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този турчин е началника на ИД и затова се е ядосал.Иначе се прави на луд когато взима парите от ЕС !Не му е лесно да играе двойни игри с ЕС и ИД ама е тарикат голям.
77
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съветвам Шулц да се дърви а да гледа глобално . Ердоган е подкрепян от всички мюсулмани в Европа.
76
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименha ha ha
75
3
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не знам колко по-хубаво е било в османската империя от колкото в руската, ама е факт че и Полша и Украйна са били в руската и сега са по 40 милиона народ, а нас и гърците са успели турците да ни редуцират на малки нацийки по 3 милиона в навечерието на освобождението. Да ми обясняват колко добре се е живеело в султанска Турция е нагло. Като изперкалата турска президенша дето обясняваше как харема е най-разпространената доброто място за една жена
74
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До за 116Който зяпа в чинията на САЩ, после реве....................
73
4
 
64
 
! Отговори
за 112 преди 8 години
Ами ние бихме ги оставили на мира мюсюлманите, но те не ни оставят на мира! Непрекъснато прииждат и искат да им осигуряваме безплатно къщи, хляб, образование, пари за издръжка... Нагличко, нали?
72
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ги сравняваш Русия и Турция!!! Добре, че не си държавник, а то държава водена от теб няма да просъществува и два дена!
71
24
 
37
 
! Отговори
До 105 преди 8 години
Ердоган е същия като Путин. От една категория са.И Путин да беше окарикатурен в някоя песничка, пак щеше да има скандал.Двете империи са вредни за демокрацията - Османската и Руската.
70
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли ме дедовия за ермангал. Ще си го преместя в другия крачол.
69
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Империя на мюсюлманските държави... Четеш ли, или като чукчито само пишеш? Първо, голяма част от тези държави се мразят помежду си. Второ - нямат общо управление, нито са обединени в обща територия, за да са империя. Трето - кой им е императора? ЕРДОКРЯК ЛИ?
68
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и янките имат бази навсякъде по света, но дали светът ги признава за лидери, или се опитват да им го наложат със сила? И дали това е постижимо за турция, как мислиш? Засега виждам, че Ердокой се задави с големия залък, дето искаше да преглътне...
67
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А другите мюсюлмани извън турско, дали знаят, че Ердокук им е лидер?!??? Такива, като саудитите, катарците, бахрейнците, онези от тихоокеанските острови, мароканци, пакистанци, афганистанци?? Че нещо не са го и чували....
66
2
 
53
 
! Отговори
зг преди 8 години
Ердоган е миризлив ислямист с неадекватни амбиции. И да, правилата се променят напоследък. Свидетели сме, че миризливите ислямисти не са харесвани. Казва им се в прав текст. По цивилизацията е така. Да свиква. И той и такива като теб, жалки клакьори. Колкото до лидерството в мюсулманския свят - това разсмива. Вземи се ограмоти малко. Никави шансове. Но опитете продъжават, както се казва. И тези и едни други. :)
65
1
 
37
 
! Отговори
цък преди 8 години
Шулц смъмри Ердоган!?--------А, кога шЪ му "дръпнат ушленцата"!?Или пак ще прилагаме двойният стандарт - "може да е не...год....ник, но е Наш не....год....ник"!
64
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
427 МИЛИАРДА турски избиратели УАУ? то тяма толкоз то цялата планета земя. земята е общо 9 милиарда, а Турция - 80 милиона целокупно дори ако слагаме старците и бебета...
63
5
 
61
 
! Отговори
L преди 8 години
Турция може да бъде дакарана до просяк, само за няколко месеца. Тотално ембарго от Европа ще принуди турците да разкарат фашиста ердоган и да молят за милост. И нито един емигрант повече към европа+0 евро за добро поведение.
62
3
 
49
 
! Отговори
Pin преди 8 години
Реджеп Ердоган все повече заприличва на Реджеп Иведик.