Подозрителна дейност в севернокорейски ядрен комплекс

Там може да се произвежда плутоний за ядрени оръжия
Обновена: 5 апр 2016 08:08 | 5 апр 2016 07:56,
13
Подозрителна дейност в севернокорейски ядрен комплекс
Снимка: Архив Reuters

Сателитни снимки сочат подновена дейност в севернокорейския лабораторен комплекс Йонбьон, където може да се произвежда плутоний за ядрени оръжия, предадоха световните агенции.

Според американския сайт "38 север" през последните пет седмици два или три пъти се е наблюдавало изхвърляне на пара от радиохимическата лаборатория в Йонбьон, където е разположен атомен реактор с плутоний. Това сочи, че сградата, в която се преработват ядрени материали, се нагрява, макар да не е ясно за каква дейност, отбелязва Асошиейтед прес.

В комплекса Северна Корея отделя плутоний, който може да се използва за атомни оръжия, от отпадъците от ядрен реактор.

През 2013 г. Пхенян обяви намерението си да поднови и рестартира атомните съоръжения, включително реактора, който бе затворен през 2007 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Занзи преди 8 години
Явно сте много ограничени от към сив метър, щом си мислите, че някой се радва на Ким. Никой не харесва Ким, само че го уважават защото казва е начертал линия, която никой не бива да преминава, а миролюбците и хуманистите отвъд Атлантика много се дразнят, когато някой не им играе по свирката, примери - Осама, Кадафи, Саддам............. и още куп знайни/незнайни герои. Това е. И вземи се избърши пяната от устата, че ставаш смешен, Крундел.
9
0
 
1
 
! Отговори
До Крундел №7 преди 8 години
И как става тази работа? Янките може да са смахнати, ама не чак дотам! Само дълбоко инфантилно мозъче може да съчини този сценарии! Я си играй игричките на РС-то си, не се излагай! Не съм фен на дебелия Ким, но той от това живее - плаши народа си с агресия, а корейците много добре знаят какво е това! Една разделена страна, 2 милиона убити! И 60-годишна икономическа блокада!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подозрителна активност във Ванденберг, Калифорния. Изстреляна е ракета с голям радиус на действие! Ама хич да не ви пука - ще мрем заедно! Горко на оцелелите!
7
3
 
3
 
! Отговори
страх преди 8 години
Спряхте да бли,жете опорната точка на Путин Ким ви стана идол . Абе хора този се предствя за божествен наместник предават си властта от баща на син. Как не ви е срам да ги оправдавате.
6
4
 
2
 
! Отговори
Крундел преди 8 години
На всички "фенове" на дебелия Ким ще кажа следното: няма нужда да превземат каквото и да било "краварите"... нали като ги превземат трябва да ги хранят после... и няма смисъл да воюват, достатъчно е просто да им направят една атака с крилати ракети и Б-2 по ядрените им обекти, те сами ще избягат после заради облака
5
1
 
7
 
! Отговори
Занзи преди 8 години
Да не се е объркал някой в Кравария, това не са ***, а корейци. А ние помним САЩ колко го е ял от "дръпнатите"...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Мекотелото няма да започне война срещу Северна Корея. Тази страна има огромна и добре въоръжена армия. Бойци тренирани, майстори на тае куондо, надъхани. Още толкова резервисти. Цялата страна е продълбана от тунели, подземни складове и всичко това е от бетон и издълбано вскали - не става за бомбардировки. Това не е Тора-Бора.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ким ЧЕН УН не е като Кадафи и Садам той има армия готова да умре за него .
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Северна Корея не може да я превземат като Либия,Ирак и Сирия без да дадът много жертви.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Обамчо това ли му е новата цел? След Афганистан, Ирак, Либия, Сирия...