Швеция обвини мъж за подготовка на самоубийствен атентат

Той е бил задържан в Турция миналата година
7 апр 2016 15:30, Елка Василева
3
Швеция обвини мъж за подготовка на самоубийствен атентат
Снимка: архив, Reuters

Швеция обвини в тероризъм 20-годишен мъж, за когото се смята, че е направил бомба с намерението да извърши самоубийствен атентат в страната, предаде Ройтерс.

Смята се, че мъжът се е опитал да се присъедини към джихадистката групировка "Ислямска държава" в Сирия. Той обаче бил задържан в Турция през юни миналата година и върнат в Швеция, заяви шведската прокуратура.

"Вярвам, че той е придобил, складирал и комбинирал течности и предмети с цел да направи бомба, с която да извърши самоубийствен атентат", заяви прокурор Евомори Хогквист и добави, че "подготвяният престъпен акт е можел да навреди сериозно на Швеция". Самоличността на мъжа не се разкрива в съответствие с шведските закони.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Болди преди 8 години
"Самоличността на мъжа не се разкрива в съответствие с шведските закони."Уви, точно така е! Цифрите са, че 95% от общия брой криминални престъпления и в частност 99% от насилието над жени в Швеция е дело на мюслюманите-нашественици, позиращи за бежанци съвместно със родените в Швеция деца на исляма от по-предишни имигр. вълни. Това обаче, в завладяната от Новия Ред (разбирай марксисткия ислямофашизъм) Швеция е табу да се говори! Полиция и прокуратура нямат право да разкриват етнос и религия!
1
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БХК преди 8 години
Веднага да го защити ШХК !