Ермитажът подава ръка за помощ на Палмира

Руски сапьори разминират сирийския град
8 апр 2016 12:22,
18
Ермитажът подава ръка за помощ на Палмира
Снимка: Reuters, архив

Най-големият руски музей - Ермитажът в Санкт Петербург, предложи да помогне за възстановяването и реконструкцията на паметниците, разрушени от "Ислямска държава" в историческия и археологически обект Палмира.

Междувременно министерството на отбраната на Русия разпространи видео от Палмира. Там над 30 руски сапьори участват в разминирането на града.

Те преравят земята с помощта на машини с дистанционно управление в търсене на мини, заложени от джихадистите.

В края на март Палмира беше освободена след близо година окупация от ислямистите от ИДИЛ. Древният градът е под закрилата на ЮНЕСКО и е част от световното културно историческо наследство.

"Хора от цял свят искат да дойдат тук, за да видят тези чудеса на културата. Разминирането е правилно, защото така хората могат възможно най-скоро да се върнат към нормалния живот и да се наслаждават на цивилизация на хиляди години", заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: миниЕрмитажПалмира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 15и какво лошо беше че Руснаците ни подадоха ръка 1045 ....1980 година българия бе развита индустриялна държава със силно селско стопанство и силно развит развит туризъм ..да не говорим за 300 000 армия .....а сега след като ни подадоха ръка евро-ге.й.о.вете ...почти 30 години по късно ...армия 3 000 човека няма индустрия няма селскостопанство ...туристическия бизнес е кръгла нула 2 милиона българи работят в чужбина младежта се дрогира ..абе европа нема що !!
13
0
 
1
 
! Отговори
Американец преди 8 години
"...кой ли да нападна днес ?...."
12
0
 
2
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 6Г-н Пиотровски (директор на Эрмитажа) е много известен арабист, много добре познава Сирия,Йемен. Завършил е Източния ф-т на нашия универститет.Тъкмо в Петербург има един от най-големите архиви относно Палмира - имало много экспедици още от имперското време. Эрмитаж има много добра школа на реставрация - това също е много важно. Пиотровски всеки няколко години организираше экспедиция до Йемен, тази година не е възможно да работят - ще помагат в Палмира
11
0
 
10
 
! Отговори
Нормално преди 8 години
Еми нормално Амеро-джихадистите минираха и разрушиха Палмира. Руснаците я възстановяват. Всеки с приоритетите си . САЩ сеят бури по целият свят. защото колкото по-зле по света толкова по-добре в САЩ
10
7
 
0
 
! Отговори
друг анонимен преди 8 години
До АнонименAми нормално е да откажат, след като не им е гарантирана сигурността.
9
4
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До АнонименИ как според теб са се озовали тези мумии в Ермитажа? По същия начин по който се озоваваха артефактите в Лондон и Париж. Сега Ермитажа ще прибере артефакти за реставрация, която ще продължи дълго (например 30 г.) след което може да се прецени, че някои от тях е опасно да се транпортират, и ''експерт'' от ЮНЕСКО ще препоръча да останат в Ермитажа. Схемата е стара и вече прилагана. Все пак войната трябва да се изплаща.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пропуснете пряката линия с Владимир Путин на 14 април от 12:00ч.Спомнете си, че приближава втората годишнина от трагедията на "Доналд Кук" - 12 април.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До юбералесТи май искаше да кажеш нещо, но не успя. Абе две изречения на кръст не можете да напишете! Освен това всичките тези Милоски Венери, фризове от Партенона, саркофази и обелиски са задигнати нагло или купени за дребни парици. И нашето "Четвероевангелие" е там! В Ермитажа има хиляди артефакти от древността - мумии, саркофази, скулптури, рисунки, торевтика и т.н. Руснаците ценят и пазят древностите. Имат световноизвестни учени, реставратори. Бил съм в Ермитажа не по-малко от 30 пъти!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жителите на Санкт Петербург наричат поетично града си "Северната Палмира". Затова помощтта им е много искрена - те най-добре знаят какво значат разрушение, глад, мор - изтърпяли са 900-дневна блокада е са дали ужасяващо много жертви! И някои главанаци в Пиндостан мислят, че могат да победят такъв народ! Жалки, нищожни човечета! В "Адмиральтейские верфи" строят подводници, по-тихи от самата тишина, зъбати като касатки!
5
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Защо такава инициатива не дойде от кравария, а? Ама какво ли се чудя, те първо нямат музей от ранга на Ермитажа. И второ, те са същите като муслиТата, нямат никакво чувство за съхранение на исторически паметници. И как да имат, с държава на 200г, какво да съхраняват.
4
13
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Навремето Британския музей и Лувъра са помагали на много статуи от Гърция и Близкия изток да се озоват при тях. Паднало се е сега на Ермитажа да помогне малко.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ценен помощник на руските сапьори е уникалния руски робот-сапьор "Уран-6".
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия покани и организира посещение на освободената Палмира от всички желаещи представители на световните медийни агенции. Осигуриха и безопасността на журналистите, но много малко се оказаха истински независимите новинари. Американците уж отначало се бяха записали и изведнъж, като по команда, се отказаха до един.
1
2
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
браво