Акция в Брюксел: Полицаи претърсват жилищна сграда

На място има 50 полицаи, както и снайперисти
9 апр 2016 16:10,
4
Акция в Брюксел: Полицаи претърсват жилищна сграда
Снимка: БТА

Белгийската полиция, подкрепена от снайперисти, претърсва жилищна сграда в централната брюкселска община Етербек. Жителите от района са частично евакуирани, съобщи Ройтерс от мястото на събитието.

Жилищната сграда с магазин на приземния етаж е отцепена от полицейски кордон. На мястото се намират поне 50 полицаи. Разположени са и снайперисти.

По-рано стана ясно, че белгийските власти са арестували още един мъж освен петимата, задържани във връзка с разследването на терористичните нападения в Париж и Брюксел, предаде ДПА, като се позова на белгийски медии.

Федералната прокуратура обяви вчера, че е арестувала Мохамед Абрини - ключов заподозрян за атентатите във френската столица през ноември, и още четирима заподозрени. Те са разследвани за връзки с нападенията през март в белгийската столица.

Шестият задържан беше идентифициран като Билал ел Махухи. Той е бил осъден през 2015 г. на пет години затвор при процес срещу членове на терористичната групировка "Шериат за Белгия", но е бил освободен по-рано.

Властите са го арестували снощи в брюкселския квартал "Лакен".

Засега не е ясно каква е връзката му с разследването на нападенията в Париж и Брюксел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното фалшиво знаме...
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той е бил осъден през 2015 г. на пет години затвор при процес срещу членове на терористичната групировка "Шериат за Белгия", но е бил освободен по-рано. Властите са го арестували снощи в брюкселския квартал "Лакен"."Новото лице на европейското кривосъдие.