Премиерът на Украйна подаде оставка

Арсений Яценюк обяви решението си в обръщение по телевизията
Обновена: 10 апр 2016 17:17 | 10 апр 2016 17:01, Красимир Ангелов
140
Премиерът на Украйна подаде оставка
Арсений Яценюк. Снимка: БТА

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк подаде оставка, съобщава БТА.

Самият той съобщи решението си в обръщение по телевизията. "Реших да подам оставка като премиер на Украйна. Във вторник решението ще бъде внесено във Върховната Рада", заяви той.

"Решението ми се основава на няколко причини - политическата криза в правителството е отприщена изкуствено, желанието да се смени една личност заслепява политиците и парализира тяхната воля да осъществят истински промени в страната", каза Яценюк по телевизията, цитиран от БТА.

Той заяви, че след неговата оставка трябва "незабавно да бъде избрано ново правителство" и да се създаде ново конституционно мнозинство в парламента. По думите на Яценюк неговата партия "Народен фронт" ще продължи да бъде част от управляващата коалиция въпреки оттеглянето му.

"Народният фронт" остава в коалицията, защото това сега е единственото средство да се защити страната", каза Яценюк.

Правителството му оцеля при вот на недоверие през февруари. Две партии обаче напуснаха управляващата коалиция в знак на протест, а това я лиши от мнозинство в парламента.

В Туитър Яценюк написа, че политическият блок на президента Петро Порошенко ще издигне кандидатурата на председателя на парламента Володимир Гройсман за министър-председател. Арсений Яценюк е премиер на Украйна от февруари 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
пенко преди 8 години
Та каква фамилия е Гросман ???
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кукловодите му от САЩ са му написали трогателната реч и са го избутали пред екрана да я прочете. Сега ще го уредят някъде като "преподавател" по нещо , а на негово място ще спуснат нов послушник, за да повярват за малко украинските балами, че нещо там зависи от тях
47
0
 
13
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Да не си на мястото ,на хохлите тепърва ще имат да вият от глад срещу месечината,ама краварската "демокрация "до там води.А Яйцето е хитър замириса му на изгоряло под *** и си бие шута .
46
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В коя държава руснаците не са се държали като разпасан башибозук? Само в Свободна Украйна, град Одеса. Пукнаха два пъти с калашниците и за нула време ги изгориха като заразено месо.
45
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна си произвежда сама всичко - камиони, танкове, транспортни самолети, стрелково оръжие, ракети и ПВО радари. Украинците са свободни граждани, а руснаците са крепостници - стадо, което е обречено на заколение.
44
18
 
1
 
! Отговори
Слави Севрюков™ преди 8 години
Най-важното е, че няма да имат портрети на Путин по канцелариите, няма да ги изкарват като *** на манифестции, няма да ги следи путинската Опричнина и когато някой нагъл русняк почне да се отваря на украинска територия, спокойно ще му размажат мутрата. А не като в БГ, ***, женени за рускини, преподават във Военната академия или избиват зъби по пътищата. А колкото до спада в индустрията - има го, благодарение на руската агресия. Всеки нормален човек е наясно, че свободата се плаща
43
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Евреина Яценюк така лесно не сдава властта - евреите кокала не го пускат - явно или положението с Украйна е много трагично -- или наглото еврейче очаква да лъснат едни негови милиарди в Панама гейт -- заедно с крадлата на руски газ - Тимошенко
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна, прощавай се с мечтите си,ние може да ви кажем какъв ще е сценарият в бъдеще !!*** народ и те, още по прости и *** от нас!
41
0
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
психичноболен фашунгерски ***!
40
0
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Браво бе Зайо!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение какво казват разни индекси, да не би в България статистиката да показва нещо вярно? Само като чуете Борисов какви ги говори, става ясно що за статистика е нашата.Реално хората живеят добре, пътуват постоянно в почивки в чужбина, придобиват имоти, живеят качествено.
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 Имат индустрия и имат народ което е най-важното . По време на СССР техният дял в общата икономика се оценяваше на 60% като другите 40 бяха разпределени между останалите 15 Республики най-голамата от които беше РСФСР дбннешната РФ
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
51 Официално са около 20% по зле от нас примерно ние ако имаме индекс 47 техния е под 40,тоет бяха така преди Мейдана сега дори ад не са паднали, най малкото са на същото ниво, но поскоро са се сринали ще надолу , няма как фронтова държава да е добре . Те Щатите се сринаха след близо 10 години войни та Украйна ли няма да се срине
36
2
 
5
 
! Отговори
гт преди 8 години
Найсетне наяден мафиот тръгва
35
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо си мислите, че са зле украинците. Мое познато семейство, с нормални професии - счетоводител и човешки ресурси - за 5 години си купиха два апартамента в Киев - в единия живеят, а другия го дават под наем. Без кредити.Когато у нас това стане възможно, тогава говорете, че в Украйна са зле хората.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опитва се да отърве бесилката
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47 Напротив в момента са много по-назад от нас Но след 10 години кой знае,ако дръпнат като Полша, Словакия, Унгария, че дори и Румъния и ако такива *** като вас ни дърпат все назад може и да са ни минали.Правило ли ви е впечатление, че Путин или Медведев не дават Полша за пример на украинците а България Пита се в задачата ЗАЩО
32
4
 
11
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Правилно, преминава от революционен етап към разпад! Нормално, след 10 години ще изглеждат по-големи несретници и от нас!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Газпром будет строить газопровод Сила Сибири за счет собственных средств, без финансирования со стороны Китая. Об этом, как передает РИА Новости, заявил зампред правления Газпрома Андрей Круглов на ежегодном собрании акционеров.Это инвестиционная программа общества, мы готовы построить этот газопровод собственными силами, - сказал Круглов, отвечая на вопрос акционеров о том, каковы источники финансирования Силы Сибири.46 Нещо си си побъркал в превода май
30
0
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 8 години
"Силата на Сибир" се прави ОТДАВНА и е вече до китайската граница! ***!