Европа не интегрира младежите от малцинствата

Разпадането на ЕС ще доведе до чудовищни резултати
11 апр 2016 13:00, Анисия Иванова
25
Европа не интегрира младежите от малцинствата

Германо-френският мотор се дави и не работи, както трябва. Факт е и, че Европа няма алтернатива, а разпадането на ЕС ще доведе до чудовищни резултати, смята журналистът Александър Андреев от Deutsche Welle.

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR той обясни, че лидерската криза в Европа не е в резултат от това, че няма силни политици, а в резултат от развитието на обществата. Традиционното политическо лидерство отслабва и младите хора вече не вярват вече в големите политически идеи - "не следват никой просто ей така", поясни Андреев.

Десетилетия наред в Европа няма никакво съзнание за интеграцията на милионите хора от мюсюлманското вероизповедание и други културни кръгове, посочи журналистът.

"Във Франция и в Белгия това са хора от бившите колонии на тези страни. В Германия това са турските гастарбайтери. За тях се смята, че един ден ще се върнат в Турция и не се полагат никакви усилия за тяхното интегриране", поясни той.

Журналистът е на мнение, че липсва съзнанието, че младите поколения на тези малцинства трябва да се интегрират, да научат добре езика, да имат съзнание в каква културна среда пребивават, а не да се затварят в своите локални общности.

"Младите хора от тези малцинства от край време имат много по-малко шансове на трудовия пазар, на образователния пазар. Това естествено с поколения натрупване дава отрицателния си ефект", подчерта той.

Единственото, което Ангела Меркел каза, е, че в Германия няма горна граница за даването на политическо убежище, коментира Андреев "политиката за отворени врати".

Според него думите на германския канцлер бяха изтълкувани грешно от тези, които искат да стигнат до Германия и от останалите страни в Европа. По думите му това може да й струва поста, но на редовните избори догодина.

"Имаше един период преди около месец, месец и половина, в който според мен съществуваше реалната опасност тя да си подаде оставката или да бъде отстранена от съпартийците си, но като че ли засега положението й се стабилизира, независимо от факта че двете големи партии в Германия са с падащ рейтинг според последните проучвания", уточни той.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимник преди 8 години
Глупости. Не можеш да интегрираш общество, което просто не желае да бъде интегрирано.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази мантра за бившите колонии и че такива хора били проблемни епоредната Огромна Глупост, която се повтаря като мантра до затъпяване
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е създаден да налага общи политики. На кой му пука за интеграцията??!
17
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Горе долу на ЕС лидерите разбиранията по "?-a са : Да наливаш олио във водата и да чакаш да се интегрира!" Шъ стане....
16
1
 
12
 
! Отговори
wet преди 8 години
Белгия има една бивша колония - Конго. Обаче конгоанците не са ѝ проблем. Проблем са мароканци и алжирци. Разликите са две:1. Араби. 2.Мюсюлмани.Това е същественото.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се интегрира туй що не се интегрира...
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами аз като отида в Германия и се интегрирам, а манг0 като отиде в Германия не се интегрира - къде мили деца е проблема - в манг0 или в Германия.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам и този на снимката НЕ Е ИНТЕГРИРАН.
12
0
 
19
 
! Отговори
фикифък преди 8 години
Нито е оригинален, нито интересен! Нагодил се е към конюнктурата и силните! Повтаря мантрите на официозните "гуру`с"! Тези самообвинения са плод на абсолютно погрешни представи! Не се касае за предмети, а за живи хора и абщности със свои убеждения, култура и мнения за мераклиите да ги "интегрират"! Те не желаят да се превърнат в това, което са коренните жители! А смешният плач на "интеграторите" противоречи на собствените им програми за мултикултурализъм!
11
0
 
18
 
! Отговори
osho преди 8 години
Нещо става. Дойче веле напоследък сменя позицията. До скоро беше про бежанците, напоследък обърнаха плочата. Дали не помирисват смяна на властта в Германия?! 2017-та е далече още..Или пък други страхове са ги налегнали тези продажници.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу гадната шмеркел!
9
2
 
28
 
! Отговори
Дърт комунист преди 8 години
Ква стана тя.Май ще се окаже че житието и битието на обикновенния българин от преди 30 години е за предпочитане от това което ни се предлага сега и занапред.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво може да каже журналист от Юдойче Веле...
7
5
 
17
 
! Отговори
dmx преди 8 години
Откъде-накъде трябва да се разпада Европа? Просто имаме малко проблеми с демокрацията. Хората очевидно искат затваряне на границите - махат се тези политици - избират се нови - затварят се границите. Готово.
6
0
 
21
 
! Отговори
т3нтеуну преди 8 години
този до 25февруари отричаше Кьолнската история
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безсмислени празнословия върху отдавна известни факти и минали събития. Прехвърляне отново и отново проблема от болната глава върху здравата. Не получиили шанс, нямали възможност.. те искали, ама не им дали. Ей такива идеи ни загробват
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Андреев ,Спрете с думата " интегриране "?Турци има в Германия от преди 50 години. Техните деца , както видях това и в Австрия са в една класна стая с местните . Имат време да научат немски и да завършат каквато специалност искат . Тук играе роля и интелигентното ниво народителите или смятат че ще я карат както може и ще се оправят и с родният си език , като работят по хлебарници и месарници на техните сънародници . Не всеки който не е учен, трябва да стане терорист , но тук външния фактор-
3
0
 
46
 
! Отговори
българина преди 8 години
Защо само *** не могат да се интегрират? Ами защото не искат. Как поляка унгареца българина румънеца чеха или всеки друг бял човек кореняк европеец се интегрира? Кой е каза че всеки може да се интегрира навсякъде? Белите интегрират ли се в ОАЕ ИЛИ ТУРЦИЯ? Не, и за това не ходят там! Исляма ще бъде забранен в Европа. Из корен се реже за да е мирно и тихо още 500г
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По тъмничките представители на малцинствата както у нас така и в Европа не могат да се интегрират ,защото това не е концерт по желание ,а е бавен и мъчителен хилядолетен процес на еволюция ..Както полумаймуната хомо еректус не е станал хомо сапиенс за няколко години,а за няколко хилядолетия ,така и сега с (интеграцията) на малцинствата
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА РАЗПАДАНЕТО НА ЕС НАИСТИНА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЧУДОВИЩНИ РЕЗУЛТАТИ,АМА САМО ЗА ЮДЕО-МАСОНИТЕ САТАНИСТИ И ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРЧЕТА НА РОДШИЛД ,КОИТО ИНВЕСТИРАХА МНОГО СРЕДСТВА И СИЛИ В ТОЗИ АНТИ ХРИСТИЯНСКИ И АНТИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ-ЕС ,ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА В ЕВРОПА РАЗПАДА НА ЕС ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СВОБОДА И НОВИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПЕРЕСПЕКТИВИ ПРЕД ОТДЕЛНИТЕ НАРОДИ НА ЕВРОПА