За първи път: Джон Кери на мемориала в Хирошима

Там той призова да освободим света от оръжията за масово унищожение
11 апр 2016 07:52,
12
За първи път: Джон Кери на мемориала в Хирошима
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и външните министри на останалите шест страни от Г-7 - седемте най-развити индустриални държави - пристигнаха днес в мемориалния Парк и музей в Хирошима, за да отдадат почит на 140-те хиляди жертви от американската атомна бомбардировка на 6 август 1945 г., съобщи Асошиейтед прес.

Г-7 обединява САЩ, Япония, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Канада.

Кери е първият американски държавен секретар, който посещава мемориала на жертвите от бомбардировката в Хирошима, посочва Ройтерс. За първи път мемориала посещават и външните министри на Франция и Великобритания - другите две ядрени държави освен САЩ в Г-7.

"Надявам се, че това посещение ще открои пред света колко е важен мирът и колко е важно силни съюзници да работят заедно, за да направят света по-сигурен и за да можем в крайна сметка да освободим света от оръжията за масово унищожение", заяви Кери пред японския външен министър Фумио Кишида, домакин на срещата на външните министри и депутат от Хирошима.

"Ние ще се върнем към миналото и ще почетем загиналите, но това посещение не е посветено на миналото. То е посветено на сегашното и преди всичко на бъдещето, на силата на отношенията, които изградихме", добави държавният секретар, цитиран от Ройтерс.

Кишида каза, че външните министри ще разискват борбата с тероризма, сигурността на мореплаването и събитията в Северна Корея, Украйна и Близкия изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
престъпникът винаги се въща на местопрестъплението
8
0
 
16
 
! Отговори
Като цяло преди 8 години
Като цяло пропагандната акция не е лошо замислена, с изключение на дълбоката наглост в случая, че в момента от три години насам, тече най-скъпата модернизация на ядрените бойни глави в историята на САЩ. Както и на американските ядрени бомби в Германия и Турция.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извини се бе
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6, този пролив ще носи името на Сталин.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време императорът на Япония ще ходи на пролива между Канада и Мексико, за да пуска венци на мястото, където е била САЩ.
4
1
 
10
 
! Отговори
НОМЕР преди 8 години
ТОЯ ДЯДКА КАКВО ПРАВИ ТАМ..... ТИЯ СА МНОГО НАГЛИ. ИСКАТ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЦЕЛИЯ СВЯТ.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Босът Кери и шестьорките от останалите шест страни от Г-7."............Някои представители на шестьорките предлагат да се възстанови формата Г-8 и Русия отново да заеме своето място сред шестьорките на боса. Отново сметки без кръчмаря. Забравихте да попитате Путин гори ли той от желание Русия отново да стане шестьорка на СПЩ.
2
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
япония да изгони незабавно ам бази от територията венците няма да върнатизбитите от краварите
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Босът Кери и шестьорките от останалите шест страни от Г-7.