Израел пуска предсрочно от затвора 12-годишна палестинка

Детето е с наказание от 4 и половина месеца затвор
12 апр 2016 09:14, Елка Василева
21
Израел пуска предсрочно от затвора 12-годишна палестинка
Снимка: архив, Reuters

Израел освобождава предсрочно 12-годишно палестинско момиче, което признало, че планирало да извърши нападение с нож в еврейско селище на Западния бряг, предаде Асошиейтед прес.

Детето ще бъде освободено на 24 април - 6 седмици преди да изтече наказанието му от 4 и половина месеца затвор.

Момичето беше задържано в селище на Западния бряг на 9 февруари с нож, скрит в ризата му. То призна вината си по обвинение за планирано убийство.

Миналата седмица семейството на детето призова израелските военни и затворническите власти да я освободят по-рано.

"Затворът не е място за малко дете. Ако това беше еврейско момиче, то нямаше да е в затвора дори и за час, защото това е забранено от израелските закони", казва Абир Бакер, един от адвокатите на детето.

След окупирането на Западния бряг от Израел през 1967 г. палестинските жители там са подчинени на система от военни закони, при които и 12-годишни могат да влязат в затвора. За сравнение - израелските заселници там са подчинени на израелските граждански закони, които не позволяват на лица под 14 години да отидат в затвора.

(БТА)


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Израел преди 5 години
До АтанасПървите години еврейската държава беше комунистическа. Първата страна която гласува в ООН за озяконяването на Израел беше бившия Съъветски съюз / СССР/. Първите народни кибуци бяха създадени по руски модел. В Израел пристигнаха евреи от 102 страни говорейки на 82 езика. Скоро евреите разбраха че руския модел е неуспешен и се обърнаха към Америка по 2 причини. 1. Американските евреи бяха по-багати и даваха пари.2. Който дава парите, той определя и правилата.Така Израел стана капитал
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата днес определено не правят разлика между нацизъм и фашизъм,какво остава за техният баща воинстващият ционизъм.Късно ще се събудим братя.Сега ционизма полага основите на бъдещата война между християни и *** с идеята омразните им врагове да се избият взаимно.Но който сее ветрове ще пожъне бури,те също ще паднат под ударите на тази война,а после...е после НСР и така нататък.
13
0
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
До АнонименЕвреите са комунисти.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига и вие....! Детето е поставило ножа в пазвата с цел да го занесе на баба си да и отреже кашкавал.Запомнете че това дете утре ще пастави върху себе си колана със взрив и ще се мушне в някое училище на друговерци.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е тайна че джихадския ислям вербува деца, промива им мозъците от 3 годишна възраст. Играта с истински нож и отсичане глава на кукла е основен възпитателен метод на джихадо ислямската култура. Не се правете на глупави ! Това 12 годишно момиче носейки ножа в себе си с чиста съвест може да го забие в гърба на човек.Не можеш да сравниш едно 12 годишно дете което до 7 е играло с кукли а до 12 на компютърни игри с дете което от 3 години е научено как се забива нож в човек и как се режат глави
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел не би требвало да се гордеят и хвалят с това че са пуснали това дете а да ги е срам че са го затворили, досега не бяхме чули за този арест, а кой знай колко такива случаи има и колко ли деца са изчезнали. Постоянно изчезват палестинчета на които им се отнемат органите и стават донорчета за евреите
9
3
 
4
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 5 години
До Анонимен 32СВ фашагите взеха богатството на 6 милиона евреи от средната класа и го дадоха на богаташите евреи в САЩ и Великобритания!И до ден днешен в швейцарски трезори могат да се намерят задигнати златни чиновници ,диаманти и всякакви семейни ценности!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой да приеме християнството??? Евреите не зачитат никой освен себеподобни всички други са гоя=кучета
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ПРИЕМАТ ХРИСТИЯНСТВОТО ЗА ДА СЕ НАУЧАТ ДА МЪДРОСТ И ЧОВЕКОЛЮБИЕ.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един българинНяма евреи които да симпатизират на фашизма/нацизма
5
0
 
15
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 5 години
Ние с имаме БХК и у нас 12 годишни ромове си ходят с нож а понякога и с огнестрелни оръжия!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жестокостта не е помогнала на никой режим
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не бяха фашистите, тия сега нямаше да имат държава, в която да се правят на фашистив крайна сметка не е ясно, кой кого е организирал
2
2
 
11
 
! Отговори
младен преди 5 години
До АнонименЕвреите как кои. Те винаги са били!!!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са фашистите сега?