Обиск на "Мосак Фонсека" заради #PanamaPapers

Оттам изтекоха документите за скандала с офшорките
13 апр 2016 15:14, Анисия Иванова
0
Обиск на "Мосак Фонсека" заради #PanamaPapers
Снимка: Bulgaria On Air

Следователи и полиция проведоха обиски в централата на адвокатската кантора "Мосак Фонсека“, която се оказа в центъра на скандала с изтеклите поверителни документи за офшорни сметки. В офисите на компанията, разположени в центъра на панамската столица, нахлуха представители на прокуратурата за борба с организираната престъпност, прането на пари и финансовия тероризъм.

Едновременно с това бяха проведени следствени дейности и в офисите на телефонната компания, която е предоставяла компютърни услуги на "Мосак Фонсека", съобщиха местните власти.

Още по темата

От главната прокуратура в Панама съобщиха, че основната цел на обиска е била "да се изземат документи, свързани с изтеклите в медиите информации за незаконни практики на кантората".

Рамон Фонсека, един от основателите на панамската кантора, преди няколко дни обяви, че фирмата му е станала обект на хакерска атака, но не предостави доказателства за това.

"Разследващите иззеха сървъри и електронни носители от нашата база данни. Надявам се тези им действия да са част от разследване, което ще докаже наличието на хакерската атака срещу нашата фирма. Властите към момента не са ни уведомили за някакво развитие по този случай, надявам се прокуратурата да си свърши работата", обясни адвокатът  Елиас Солан

Преди дни лично президентът Хуан Карлос Варела обеща да проведе разследване, след като миналата седмица в световните медии се появи новината за изтекли над 11 милиона документи от адвокатската кантората, уличаващи хиляди хора в укриване на данъци.

По темата вижте и репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари