Русия без въпрос към Бокова при изслушването в ООН

Българката отговаря над 2 часа на въпроси в централата в Ню Йорк
13 апр 2016 13:22, Анисия Иванова
90
Русия без въпрос към Бокова при изслушването в ООН

Първият ден от безпрецедентното публично изслушване на кандидатите за генерален секретар на ООН приключи.

Над 2 часа българският кандидат за високия дипломатически пост Ирина Бокова отговаря на въпроси на представителите на страните членки в Общото събрание на организацията в Ню Йорк.

В 10-минутното представяне на програмата си Бокова, която е втори мандат начело на ЮНЕСКО, говори за историята на страната ни и за натрупания опит през живота си.

Още по темата

Много от въпросите към българския кандидат бяха свързани с управлението на организацията и начините за елиминиране на тромавата администрация, съмненията за корупция и недобрата координация между структурите на ООН.

Представителят на Украйна попита българския кандидат как би гарантирала изпълнението на принципа за териториална цялост на независимите страни предвид анексирането на полуостров Крим от Русия. Той обаче не получи отговор, тъй като времето, определено за отговорите на Бокова, изтече.

По време на изслушването направи впечатление, че представителят на Русия не зададе въпрос на Бокова, за разлика от дипломатите на други страни постоянни членки на Съвета за сигурност като Великобритания, Франция и САЩ.

По този повод агенция Франс прес коментира, че българката е предпочитаният от Москва кандидат за поста генерален секретар на ООН. В Русия са на мнение, че международната организация трябва да бъде водена от представител на Източна Европа, тъй като това е единственият регион, който до този момент не е бил представен на високия пост, посочва френската медия.

По темата вижте и репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите са поредното доказателство , че българският казан не е нужно да го пазят дяволите. Ха е изпълзял някой от катрана и другите усложливо го дърпат пак вътре.Не знам кой кого ще подкрепя, но ако тя оглави ООН, ще съм щастлив като българин.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова шум като че ли нещо голямо се сучва. Щяла да стане шеф на една бесполезна организация ама може и да не стане, разпитват я като някоя терористка и тая тръгнала да се подлага на туй унижение за едната чиновническа заплата айде бегайте ве.Ама като е некадърна и не може нищо и ръцете и са заврени къде нека бяга да се излага пред цял свят.
20
6
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Are you freaking kidding me? !?
19
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подготвените кандидати няма нужда да бъдат изпитвани от треторазрядни западни дипломати- бивши миячи на чинии в резиденциите. Ирина Бокова е политик и дипломат, който струва повече от всички Меркеловци, Оландовци и Камерънци взети на куп и умножени на десета степен!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам един въпрос към г-жата:???КОГА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ???
17
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да имат въпроси като всичко и е разяснено предварително на инструктажа от Москва.
16
7
 
25
 
! Отговори
Нобел преди 8 години
Представете си за миг, че са номинирали българин за нобелова нагарада за нещо си. А сега да си отговорим кой на цялата планета ще е най много срещу тази номинация? - Българите. А!.. Е, те за това никога няма да имаме нобел.
15
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да я питат като знаят, че ще ги излъже ще заобиколи въпроса или ще разтегли локума. Pуснак на българин не вярва откак преметнахте Путин на върбите и го изхвърлихте от сделката за Южния поток, много ви здраве Путин не се кланя пред разни представители на ООН, защото просто той е над ООН
14
2
 
29
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
като цяло този сайта е доста анти-Руски и винаги може да се намерят подобни новини. - може би неадекватни.Поуката за пликоумния читател е - Русия бута Бокова, нека да я хейтваме и позориме, какво като това е кандидата на БЪЛГАРИЯ?Ако едни бърлгари не успеят да се заплюят един друг - то те не са истински българи.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много сте прости коментиращите. В днешното съвременно общество е жизнено важно да се знае, че древните са строели градове и как точно са ги строили. Aз пък отивам да си намажа филия с пастет и не ми пука за примитивните и необразовани общества дето са нямали никакви ООНета и подобни глупости и въпреки тях са си построили пирамидите.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странна новина ... Русия нямала въпрос към Бокова?
11
7
 
16
 
! Отговори
безпартиен преди 8 години
Коментиращите против Бокова са едеоти, избиратели на тиквения едеот.Иначе щяха да зная разликата в умствения багаж на Бокова и ***.Тя е лицето ни пред Света.А онзи само излага държавата, където и да отиде. Макар да не знае чужди езици, *** навсякъде го разбират колко е елементарин.
10
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От много четене и наука е заприличила на бостанско плашило, айде нема нужда.По-добре да съм *** и да съм щастлив четете си дебелите книги и не ме занимавайте вие умните възхищавайте се как древните египтяни дялали камъка с длетото камъка си е камък както и да го погледнеш. Отивам да се възхитя на някоя красива жена, а не на тая скумрия.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Россияне с шестрками СШП разговоров не ведут....
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представитель России не задавал ей вопросов не потому что е хотят видеть на этой должности. А просто понимают что с ней говорить просто не о чем. Кого бы она не представляла она будет обычной пешкой СШП в этом у России сомнений нет просто. Что с ней говорить если она не КТО.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УСПЕХ Г-ЖО БОКОВА! ОТ МЕН РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ!
6
19
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
И какво като е чела то едно е да си чел и да плямпаш от едно бюро и да не правиш нищо всеки един кюрд е десетки пъти по-достоен от тая канцеларска мишка. Всичките и книги дали ще и помогнат ако я спуснат с парашут в Сирия и да пази там историческите ценности.
5
21
 
8
 
! Отговори
не се впрягайте преди 8 години
САЩ ще са твърдо против тази комунистическа номенклатура да оглави ООН. Тази която преди 89-та е била сукалче на Партията майка и е възпитаничка на Москва никога няма да оглави организацията! Няма как да са пропаднали ценностите в ООН, че да назначат кадър чиито първи стъпки в политиката са против демокрацията, свободата и незачитането на човешките права. Пълен абсурд би било да бъде оглавена от такъв човек ООН.
4
7
 
23
 
! Отговори
dragana преди 8 години
Много сте прости! Дано някой път седнете поне една страница от това което тази жена е чела и Вие да прочетете!
3
1
 
23
 
! Отговори
1 преди 8 години
Колко усилия сте положили, за да намерите тази снимка?!?