Не искат разследване срещу комика, обидил Ердоган

66% от германицие са против, само 22% са зад Меркел
Обновена: 17 апр 2016 12:44 | 17 апр 2016 12:43, Камелия Цветанова
56
Не искат разследване срещу комика, обидил Ердоган
Снимка: Reuters, архив

Решението на правителството на Германия да удовлетвори молбата на турското ръководство да се започне криминално разследване срещу сатирика Ян Бьомерман не се подкрепя от 66 на сто от германците. Това сочат резултатите от изследване на социологическата агенция Емнид (Emnid), публикувани днес от вестник "Билд ам зонтаг".

Още по темата

Само 22 на сто от анкетираните 500 души са подкрепили решението на канцлера Ангела Меркел, 12 на сто са посочили, че скандалът с телевизионния водещ не е привлякъл вниманието им и те са се въздържали от отговор, информира ТАСС.

На 31 март Бьомерман прочете сатирично стихотворение, осмиващо турския президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на своето шоу по Цет Де Еф.

Официалното съгласие на правителството на Германия бе необходимо, защото самият Ердоган подаде иск в прокуратурата. В такива случаи Германия трябва да даде право на друга страна при разследване на неин гражданин.

В петък Меркел заяви, че правителството е взело решение да удовлетвори молбата и да не възпрепятства началото на криминално разследване срещу сатирика. По-късно стана ясно, че гласовете в кабинета са били 50 на 50 при гласуването и решаваща е станала позицията на канцлера, отбелязва ТАСС. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
вие пък сте вече набелязан, защото си позволявате да поучавате свободните хора с намеци. Опасността е за вас и ще я усетите съвсем скоро!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До men Меркел не е еврейка, тя е още по-лошо попска щерка от комунистическа Германия
27
5
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Вие сте опaсен, зaщото предсaтaвяте полуистини и тълкувaния кaто фaкти.
26
0
 
17
 
! Отговори
Реципрочност преди 7 години
Германското правителство трябва да помоли турското ръководство(по точнопрокуратура) да се започне криминално разследване срещу политика Реджеп ТайипЕрдоган за нарушаване на Конституцията на Република Турция, касаещо свободатана словото и правата на гражданите; сътрудничество с обявената от ООН за терористична Ислямска държава и др. Само за горните нарушения не му мърдадоживотна присъда,(а може и повече,ако беше жив Мустафа Кемал паша-Ататюрк.
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законите и правата са за това да се спазват, както от гражданите така и от държавата ,иначе ще настъпи хаос както във България. Във конкретния случай ще го съдят за обида, а дали ще го осъдят ще реши съда.
24
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Пределно ясно е защо е бил приет този закон навремето-целта е да бъдат унизени германците и да им се отнеме възможността да изразяват отношение към лидерите на страните-победителки.Едва ли тогава някой е предполагал,че един ден някакъв самозабравил се азиатец ще се възползва от тая възможност!Крайно време е да бъде отменен в Бундестага!Чуха се такива предложения и ще бъде разумно-няма закон,няма проблем.
23
3
 
11
 
! Отговори
men преди 7 години
меркел народа си не е предала. тя е една *** еврейска урпсия пуснете си я в тубата как говори на еврейски има и снимки как я награждават с награди на разни еврейски ордени заедно с други евроггейски поутици. този комик ще му се размине след като султана покаже милост и му прости. в германия обаче вече има акции на полицията срещу хора които изказват мнението си в интернет.
22
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация и свобода на словото не означава т ,анархия и всеки може да пише и прави каквото си иска .Всяка страна си има специфични особености ,което значи във Германия не е като у нас ,те имат правосъдие.Водещият ще го съдят за обида на чуждестранен президент ,за което според параграф 103 на немските закони се предвижда до 3 години затвор.
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия колко професори вкараха в затвора само защото се усъмниха в Холкоста? И в други европейски държави е така? Но иначе имали свобода на словото. При толкова много ислямисти в Ес публикуваха Мохамед като прасе и каквото там им хрумне после "аз съм Шарли"...Защитаваха Пуси Райът които оскверниха църква в Русия. Лицемери.
20
3
 
23
 
! Отговори
Коце кофата преди 7 години
Абе навремето Тодор Колев по времето на комунизма каза Ми-хайл Горбачов, очакваха се проблеми, пък нищо не му направиха. Демокрацията май излезе менте... Намесени ли са бивши комунисти като Боко Тиквата и Меркел, нещата са зле. Като се добавят и юдомасонските слуги, нещата отиват на трагична катастрофа.
19
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето представиха България като тоалетна и Бг-Управниците се усмихваха. Прав е Ердоган. Никой няма право да се ппдиграва с Президент на държава и то по такъв просташки начин. Яйцата му (на Ердоган) миришели на дюнер, сношавал се с кози и прочие. Като говорим за свобода на словото защо Боко свали карикатурата със свинската опашка? Освен това тази карикатура не беше просташка или обидна а много интелигентно създадена.
18
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел предаде Европа, предаде ЕС, предаде Родината си, предаде народа си, предаде религията.
17
4
 
26
 
! Отговори
xph преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯБачкатора... ти смисъла на думата Демокрация ясен ли ти е? Нещо за свободата на словото и печата да си чувал, нещо което в Турция, от както Ердоган е на власт, не стъществува, и стабилно тоя *** дърпа Турция назад... Я си гурбетствай и понаучи нещо повече за тия неща преди да изливаш празноглавщината си тук
16
21
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТЕЗИ НЕЩА СА МНОГО ОПАСНИ ,КАКТО КАЗАХ ИМА СИ НАЧИНИ ДА КРИТИКУВАШ НЯКОЙ ! АЗ БЯХ НАПРАВИЛ ЕДИН МНОГО ХУБАВ И СМЕШЕН КЛИП " *** ***" И ГО КАЧИХ В ЮТУБ ,НО САМО СЛЕД 5 МИНУТИ ГО ИЗТРИХ ЗА ДЕ НЕ СИ НАВЛЕКА БЕЛЯ НА ГЛАВАТА !
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако срещна Меркел, ще я накарам да изчезне безследно. Мисля, че цяла Европа ще ми е благодарна, с изключение на анадолската част.
14
28
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ЩЕ МУ ДОЙДЕ АКЪЛА , АКО ГО ОСЪДЯТ ДА ПЛАТИ 10 000 000 ЕВРО НА ЕРДОГАН ! ЕДНО Е ДА КРИТИКУВАШ ДАДЕН ЧОВЕК ИЗКАЗВАЙКИ НЯКАКВО МНЕНИЕ СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА ПРАВИШ РАЗНИ ПАЛЯЧОВСКИ КЛИПЧЕТА ИЛИ ДА ПИШЕШ НЯКАКВИ ПАЛЯЧОВСКИ СТИХЧЕТА ПО НЕГОВ АДРЕС !КОГАТО НЯКОЙ ИСКА ДА КРИТИКУВА ДАДЕН ПОЛИТИК ИЛИ ЛИДЕР ,ЗА ТОВА СИ ИМА НАЧИНИКОИТО СЪВСЕМ ЯСНО ЗА ПОСОЧЕНИ В ЗАКОНА !
13
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
obidata e otpravena kim vsi4ki grajdani na tursiq i prezidenta erdogan ,vode6tiq izpolzva za fon turskoto zname, dupe da mu e qkoooo.
12
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Да бе, баш че е Владко от петия етаж.Симпатяга, най-готините мацки тичат след него.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че каква обида е това:"Ердо кой, Ердо как?"Дори не е казано Ердоган, Ердо може да е някой нашенец Юрдо, кой - Ердо Юрдо ли?А, султана трябва да го знае целия свят и да му се кланя?Не му ли стига, че Меркел и всички евродепутати му се кланят?А мнението на народите е ясно - 66% са зад комика. Чувстовото за хумор е спасило народите от много грешки, но алчността на милиардерите е докарала много национални катастрофи.
10
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
komika v na4aloto na videoto qsno kazva 4e tova koeto kazva e podsidimo,i pirvoto neschto sled izli4vaneto na videoto, se obajda na 6efa na kanselariqta na g-ja Merkel da moli za pomo6t.Koito se strahuva ot me4ki ne hodi viv gorata.