В Скопие протестират срещу целия политически елит

Сигурен съм, че и мен са ме подслушвали, каза Йорданов
17 апр 2016 17:03, Александър Попов
50
В Скопие протестират срещу целия политически елит
Снимка: Брюксел 1/Bulgaria ON AIR

"Следяха ме, а съм сигурен, че ме и подслушваха, докато бях посланик в Република Македония. Защо го правеха - не знам, може би такава е практиката", каза бившият български посланик в Скопие Александър Йорданов в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Той гостува по повод протестите в Скопие след амнистирането от президента Георге Иванов на 56 души, свързани със скандала с масовите подслушвания в страната, жертви на които са станали над 20 000 души.
 
"Хората протестират против целия политически елит, защото той се оказва до голяма степен корумпиран и не изпълнява главното, за което имаше смисъл да се договарят политическите сили и миналата година, а и преди това - европейската интеграция на Македония", обясни Йорданов.

"Подозирам, че в сегашната криза решението на президента Георге Иванов не е взето така самостоятелно, както го представят, а е консултирано задкулисно с лидерите и на двете основни политически сили -  Никола Груевски и Зоран Заев. Защото това решение снема възможността да бъдат наказателно преследвани двамата лидери и да се внесе яснота пред гражданите какво са правили тези политици задкулисно. В името на това, че трябва да има избори, че трябва да има разбирателство и помирение, е взето това решение, резултатът от което е недоволството на хората", заяви Александър Йорданов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Никой политик не иска да попадне в ръцете на правосъдната система, а това чака и двамата, защото единият се преследва за корупция, а другият за аферата с подслушванията", заяви още Йорданов.

"В Скопие протестира по-интелигентната част от младото общество, която  иска европейско бъдеще за Македония, докато една част от политическия елит на страната продължава да говори за някакъв друг - трети независим път на страната. И все по-голяма става проруската пропаганда в Република Македония. Винаги се задава въпросът кой има интерес от дестабилизацията на дадена страна. Руската федерация има интерес  част от държавите в този регион да нямат бърза пътна карта към Европа и към НАТО", заключи Александър Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
--- преди 7 години
хей дебел *** скрий се и замълчи завинаги-- до този от снимката
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ИЗОБЩО НИ ПРОБУТВАТЕ ТОЯ ЧУВАЛ С КАРТОФИ, A И НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОЙ ГЛЕДА BULGARIA ON AIR!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички *** от СДС , като тоя , като Костов , като протежето му Кънев , са антибългарски мекерета
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно е, че трябва да поканим румънци, гърци и македонци да ни свършат работата, защото ние сме едни заспали злета. СРАМОТА!!!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе кой беше тоя?
20
1
 
10
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Соро.сойд е вече във речника със забранените думи тука........хахахаа
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А у нас КОГА?!? до кога няКОЙ ще ни краде и лъже?!?
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кратово скъсаха и запалиха българското знаме над клуба за българо-македонско приятелство и после го хвърлилилв реката. Не съм чул до сега да са палили гръцко или сръбско.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Бг никой не протестира.Плебса си е добре тук с Тиквата начело.
16
2
 
14
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Македонците ни се изсмяха в лицето и ни разминаха, само ние търпим като овци... Защо, бе?!?
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А оня простоват милиционерин с вид на дете от помощно училище, с имотната тъща,който слухтеше като бесен, той защо не е в панделата? Комунисткото недоносче изгерберастя и сега ще му се радваме до гроб.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде Олбрайт поничките на площада, че са гладни протестантите!
12
2
 
28
 
! Отговори
Лудака преди 7 години
Да Македонците явно имат топки за разлика от нас българите.
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе стига сте ни занимавали с тая мазна лоена топка Александър Йорданов бе.Това е един гнусен тю флек.А иначе макетата не мога да ги понасям,но за пореден пък показват,че са повече мъже от нас.
10
11
 
18
 
! Отговори
. преди 7 години
който им се кефи на македонците.. ето я границата наблизо да върви да живее в македонския рай.. толкова е хубаво там, че куче да вържеш няма да стои.. странно защо ли познавам македонци, живеещи в България и нито един българин, живеещ в Македония :)
9
2
 
30
 
! Отговори
ристе преди 7 години
вместо да дрънка каквото му падне тоа *** нека да обясни как точно той беше изпратен да учи висше образование в съветския съюз, нека обясни как баща му стана партиен секретар на вестник народно дело, и как сестра му стана комсомолски секретар, в гимназията на тоа целото му семейство е на партийния принцип-аз ще съм стаз ,която е на власт
8
12
 
12
 
! Отговори
Всички преди 7 години
Американосите подслушват наред и могат да пуснат компромат практически за всеки, както им отърва.
7
2
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
А у нас Цвъ.Цвъ. слуша(ше) на поразия и никаква реакция. За другите безобразия място няма да ми стигне да ги спомена само. Толкова ли безхарактерни сме станали, че ги търпим вече 27 години с този безкраен "преход"? Или и ние трябва да се лутаме 40 години в пустинята, че да се родят и пораснат хора с друг характер и хъс?
6
1
 
25
 
! Отговори
Поздравления преди 7 години
Не съм фен на югозападните българи(т.н.македонци),но с ръка на сърцето признавам,че освен мегаломанията си,те имат и други,позитивни черти и действия.Направи миудоволствие решимостта,с която спряха нашествениците от Идомени(як бой иопределяне кой кой е и къде е). Същото може да се каже и за протестите им срещуполитическия елит в страната.Оказва се,че има какво да научим от тях заотношението към самонареклата се политическа класа и начина по който чиновниците ръководят държавата.Адмирации!