ЕС се меси много в живота на хората, призна Юнкер

Съюзът въвел твърде много регулации за европееца
Обновена: 20 апр 2016 08:58 | 20 апр 2016 08:36,
11
ЕС се меси много в живота на хората, призна Юнкер
Снимка: архив, Ройтерс

Засилващият се евроскептицизъм в Европейския съюз отчасти се дължи на твърде голямата намеса на Брюксел в живота на хората, която трябва да се прекрати, заяви пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Ройтерс.

Според него националните правителства трябва да имат по-широки правомощия от централните институции на ЕС. Тези думи на Юнкер вероятно ще отекнат във Великобритания, която се готви за референдум на 23 юни за оставане в ЕС или за излизане от съюза, посочва Ройтерс.

На въпрос на британския депутат консерватор Найджъл Евънс какво смята да направи срещу растящия евроскептицизъм, Юнкер отвърна: "Мисля, че една от причините, поради която европейските граждани се отчуждават от европейския проект, е фактът, че ние се намесваме в твърде много сфери от личния им живот. В много от тези сфери отделните страни са в по-добра позиция да предприемат действия и да приемат закони", продължи председателят на ЕК. Затова Брюксел сега създава много по-малко нови закони в сравнение с предишни комисии, каза Юнкер.

"Ясно заявих още през 2006 г., че европейският проект се задъхва, че има разочарование. Не мисля, че това се е променило кой знае колко, дори напротив", каза председателят на ЕК. Той обаче е на мнение, че е необходимо по-силно сътрудничество между 28-те страни от ЕС за противодействие на общите предизвикателства, включително мигрантската криза и заплахите за сигурността. Юнкер каза, че е убеден привърженик на оставане на Великобритания в ЕС.

"Сгрешихме, като въведохме прекалено много регулации и се намесихме твърде много във всекидневния живот на нашите граждани . . . Но ще сгрешим, ако не спазваме достатъчно принципа на солидарността", добави председателят на ЕК в изказването пред ПАСЕ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: есЮнкеррегулации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
дека сте бре.. преди 8 години
Интересно-----няма ги тук сега форумните демократи да коментират.Или чакат инструкции-да им кажат какво да напишат и как Путин е виновен за това положение в Е.С....Оди-сейчо..***-шко и т.н...
7
0
 
10
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Късно е либе за китка,лавината се затъркаля надолу....
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пълен наглец
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕК трябва да се прочисти от хора от трета и четвърта възраст т.е. със старческа дименсия и захапали кокала като за последно!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
osobenno opredelenieto za 6TASTLIVATA KOKO6KA, i 4e krivata krastavica ne trqbva da se qde
3
2
 
16
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
Надминаха СССР , и то стократно. А всички знаем какво се случва с тоталитарните режими.
2
1
 
20
 
! Отговори
соц лаборант преди 8 години
Европейската комисия е демонично творение на нехуманни социопати които атакуват европейците и начина им на живот! Всички съучастници слугуващи на душвно болни милиардери трябва да бъдат специалиен надзор или съдени !
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално в момента Е.С. е тоталитарен съюз--както навремето беше СССР.Всички приказки за свободи и човешки права са просто прах в очите ни.ЗАЩОТО,ако дадеш на един човек повече права от обикновенното-то означава че автоматически си пренебрегнал правата на друг човек.....Примери такива много-всеки ги знае.....