Според Обама няма арменски геноцид

Президентът наруши предизборното си обещание
22 апр 2016 20:37, Александър Попов
150
 Според Обама няма арменски геноцид
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама отказа да определи като геноцид масовите убийства на арменци през 1915 г., като наруши обещанието, което даде, когато се кандидатира за президент, предаде Асошиейтед прес.

В изявление на Обама по повод Деня за отбелязването на паметта на арменците, избити през 1915 г., се казва, че това е било първото масово зверство през 20-и век. Той също така похвали Армения за това, че приема сирийски бежанци.

Не се очаква Обама да признае масовите убийства на арменци за геноцид преди да приключи мандатът му през януари 2017 г.

Турското правителство признава факта за масова гибел на арменци, но е против използването на думата "геноцид".

САЩ имат нужда от помощта на Турция в борбата срещу групировката "Ислямска държава", отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
19
 
9
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
До рикТи си ***! Чел ли си изобщо по тази тема някъде? Това че мразите турците не означава че вечно не са прави
14
27
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До zeus"Някой може ли да ми даде пример за един народ, видял добро от турците?"...***... - турците им показаха, че самолетите им не струват...
13
8
 
24
 
! Отговори
Рик преди 8 години
До ТурчинаНеграмотнико Турчин - Марш в Турция . Или по - добре *** в Армения там ще ти се зарадват повече . Нямаме нужда от такива еничари тук
12
3
 
30
 
! Отговори
PD преди 8 години
Това не е учудващо. В 19 век и в Отоманската империя и в САЩ е имало търговия с роби. И САЩ и наследника на Отоманската империя са изградени на принципа на далаверата без в основата си да имат общество на народностен принцип.За целта всички които могат да имат родова памет като основополагащо население, или трябва да бъдат претопени, гонейки богатство власт или затрити. На индианците в САЩ се падна късата клечка, а на Арменците в Турция.Последната обаче, не си направи правилна сметка с Кюрдите
11
36
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
Разбирасе че няма геноцид. Както сега руснаците правят с кюрдите и тогава когато воюват са пуснали арменците от пред с обещание че ще им дадат повече земя от турска територия. Арменците опустошават безброй кюрдски села турците като дойдат виждат тела на мъже, жени, деца разпръснати навсякъде след това власта в Русия се сменя и руснаците си отиват и арменците си намират белята. Но всеки сляпо се е захванал че е геноцид. Че от ништото кой кого ще убива като няма вина
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според Обама няма арменски геноцид"То ако му е угодно ще каже, че не са избили индианците(ами те са се самоубивали някак си), не е имало робство(просто *** са работели за без пари, защото са били някакви мазохисти) и въобще не са пускали атомни бомби над Япония(то просто някакси сами са се озовали там, а японците от яд са ги детонирали).Въобще работата започва да става прекалено македонска(пълна пронорафия)!
9
1
 
26
 
! Отговори
Инж! преди 8 години
Американците за интереса си са "фурнаджийски лопати"!!!
8
2
 
22
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Може ида е прав. Арменският геноцид в сравнение с геноцида над индианците и *** н Америка е игра на стражари и апаши.
7
2
 
22
 
! Отговори
сс преди 8 години
ее то и *** не са били роби нали?
6
3
 
37
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 8 години
Обама ходи го обяснявай това на наследниците на арменските бежанците от АРМЕНСКИ ГЕНОЦИД които живеят в САЩ. Ходи го обяснявай това на наследниците на арменските бежанци от АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД които живеят в България и в другите държави.
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми и в света никога не имало робство и да не се обиждат от думата не'гър, защото в някои езици "нег'ро" означава черен. Толкова ли не могат да го пренебрегнат тези афроАмериканци. А какво стана с американските индианци? Защо живеят в резервати като изчезващ вид животни? Не бяха ли те местното население в тази мултикултурна демокрация?
4
3
 
43
 
! Отговори
очаквано преди 8 години
Е как държава която е основана върху геноцид на местното население индианците и е била робовладелска да признае нещо което самата тя прилага от както е създадена и до ден днешен-там където има интереси.
3
4
 
44
 
! Отговори
Румби преди 8 години
Аха, един милион арменци измрели от стомашно разстройство. Е, няма по-големи к...ви от политиците!!!!
2
3
 
21
 
! Отговори
Арменец преди 8 години
Ех това име Обама само как хубаво се римува по български. Не е истина честно ;))) Например Обама си похапва сметана ;)))
1
1
 
24
 
! Отговори
Арменец преди 8 години
Ах Обама ........